E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Når man får øjnene op for en ny chokoladeverden

30. marts 2010 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

 

Jeg har haft mange gode chokoladeoplevelser i mit liv, men de kan altså ikke hamle op med den fra i går. I går stiftede jeg nemlig bekendtskab med chokolade fra den schweiziske chokoladeproducent Beschle. Det er det lækreste og mest nuancerede chokolade, jeg til dags dato har smagt, og jeg takker chocoholic og formand for Chokoladeselskabet Tom Hansen for at dele oplevelsen med mig og for at åbne mine øjne for en ny chokoladeverden.

Tom havde taget seks forskellige Beschle chokoladeplader med til vores møde. Fire plader fra Venezuela, hvoraf de to var Grand Cru og de to andre var Premier Cru.
Derudover var der en Grand Cru Madagaskar chokolade og en Grand Cru chokolade fra Ecuador.

Fra Venezuela:
Grand Cru Indigena Amazonia (70%)
Grand Cru Carenero Superior (72%)
Premier Cru Criollo Porcelana (74%)
Premier Cru Ocumare della Costa (72%)

De to andre:
Grand Cru Arriba (72%)
Trinitario Madagaskar (64%)

P1040018

Jeg kunne lide alle seks chokolader. Big surprise 🙂

P1040020

Fælles for alle chokoladerne var, at de tiltrods deres høje kakaoprocent stadig var enormt sødmefyldte og runde i smagen. Som jeg tidligere har skrevet, er jeg normalt mest til chokolade, der holder en kakaoprocent på omkring 66. Men i går fandt jeg for alvor ud af, at jeg sagtens kan kaste mig ud i chokolader på over 70 %. Min fordom omkring, at chokolade med en kakaoprocent over 70% er for bittert til mig, kan jeg altså godt pakke sammen igen. Det handler bare om at finde det rigtige chokolademærke. Jeg har fundet Beschle!

De mest nuancerede chokolader var de venezuelanske og især Premier Cru’erne. Men alle seks plader var utroligt spændende at dufte til og smage på. Man snakker jo om, at vin har mange smagenoter. Dem har jeg oplevet utallige gange. Jeg har også hørt, at chokolade har rigtige smagenoter. Dem oplevede jeg i går! Der var alt fra frugt, roser og vanille til ristede nødder, mocca og karamel. Og det passer, jeg kunne virkelig sanse alle disse smage i chokoladen.

P1040038

Tak til Tom!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Beschle, chokolade, grand cru, premier cru, smagenoter

Previous Post: « Påskeæg og sol på Dronning Louises Bro
Next Post: Citronfromage – påskens dessert! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tom skriver

    5. april 2010 kl. 23:14

    Hej Anne

    Selv tak. Det var en fornøjelse at smage på og diskutere chokolade på absolut højeste niveau med en ligesindet 🙂

    – Tom

  2. Frederik Kreutzer skriver

    15. april 2010 kl. 10:05

    Hej Anne

    Tom elsker disse chokolader og jeg har været heldig at smage dem med ham ved nogle få, men gode lejligheder. Er også vild med din beskrivelse af “Dronninge-kagen”.

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2010 kl. 11:11

    Hej Frederik

    Hvor er vi bare heldige at vi har fået Tom til at dele ud af disse dejlige chokolader 🙂

  4. marie stella jedig skriver

    18. maj 2010 kl. 23:11

    Din blog gør mig så fandens lækkersulten!
    x marie, http://www.andtheblack.blogspot.com

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. maj 2010 kl. 12:27

    Det er også meningen, Marie 🙂

Trackbacks

  1. En chocoholics bekendelser « Chocoholic siger:
    6. april 2010 kl. 14:16

    […] af det bedste hvadenten der er tale om ren eller fyldt chokolade… og jeg vil meget gerne dele de oplevelser med ligesindede, der sætter pris på det. Andre gange har jeg lyst til noget lettere… noget […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap