E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Om at give julens søde rester et dejligt nyt liv – 2. version

18. januar 2012 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

I går kreerede jeg endnu en reste-dessert, og jeg tog faktisk udgangspunkt i præcis de samme ingredienser som i det første indlæg om julens søde rester, dog brugte jeg den brasilianske Macaé fra Valrhona, og så byttede jeg skyr’en ud med flødeskum.
Dette indlæg blev til – lige som det sidste – fordi jeg ikke kan fordrage at smide mad ud. Det gør noget så ondt i mit madhjerte. Men indlægget handler i lige så høj grad om at vise jer, hvor hurtigt man kan lave en lækker og comfort-agtig dessert ud fra få gode råvarer. Det behøver slet ikke være så kompliceret.

Til 4 små firkantede fade à la disse brugte jeg:

250 g Meyers kirsebærsauce
80 g chokolade, Macaé 62% fra Valrhona, grofthakket
120 g marcipan
2 dl piskefløde, letpisket.

Fordel kirsebærsaucen i de små portionsfade, drys med chokoladen og riv marcipanen jævnt ud over. Bag de små desserter i ovnen ved 190 grader i ca. 8 minutter, indtil marcipanen er fint gylden. Spis dem lune eller afkølede med letpisket flødeskum til.

Ud fra denne fremgangsmåde kan man nemt lave alverdens desserter ved blot at skifte frugten eller chokoladen ud. Jeg har tidligere lavet den med en vanillet æblemos og hakket hvid chokolade under marcipanen samt vanillesyltede rabarber og mørk chokolade. Det kunne sikkert også smage vidunderligt med pærekompot og lys chokolade.. 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: bagt marcipan, flødeskum, Macae, marcipan, Meyers Kirsebærsauce, piskefløde, valrhona

Previous Post: « Kanelbagte æbler med flødeskum
Next Post: Det må være en lille indisk tørret abrikos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tanja skriver

    18. januar 2012 kl. 11:54

    Skønne Anne, det var lige sådan en “reste” opskrift jeg manglede!! Tak for det!!

    Skal lige have oversat svigermors opskrift på nøddetærte fra Schweiz til dansk, og så vil jeg gerne dele den med jer!

    God dag til dig!

  2. Stop Spild Af Mad skriver

    18. januar 2012 kl. 12:16

    Ser utroligt lækkert ud!

  3. Benedikte Capion skriver

    18. januar 2012 kl. 19:46

    Hvor er det fedt, at du genbruger resterne på den måde! 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2012 kl. 12:11

    Kære Tanja
    Jeg glæder mig SÅ meget til at få opskriften 🙂
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2012 kl. 12:11

    Kære Stop Spil Af Mad
    Af hjertet tak 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2012 kl. 12:12

    Kære Benedikte
    Tak skal du have! Jeg kan bare bedst lide at bruge alt hvad jeg har i køkkenet 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap