I det hyggelige Marais-kvarter nord for Seinen findes der en skøn gade med en fantastisk stemning ved navn Rue Rambuteau. Gaden bugner af mad, som må siges at være grunden til, at jeg elsker den. Der er bagere, slagtere, grønthandlere, take-away steder – gaden har alt og stemningen findes i de mange forskellige dufte i luften! Indtil videre har jeg været viljestærk og kun kigget på alle de mundvands-vækkende lækre steder i gaden, bortset fra Berko hvis kagefælde jeg nu er faldet i et par gange. Berko er kendt for sit kæmpe store udvalg af små nuttede cupcakes og cheesecakes. Jeg har trods mit lettere ambivalente forhold til cupcakes sat tænderne i et par af de skønne små cupcakes – måtte selvfølgelig prøve den med chokolademousse og den med hvid chokolade ganache og hindbær, MIAM MIAM! I weekenden valgte jeg dog at dele disse tre pariser-chic’e, fine og femine tærter (tartelettes) med en person, som står mit hjerte meget nært. Som I nok ved, kan jeg jo bedst lide at dele mad- og kageoplevelser og glæderne de afføder med folk, jeg holder af.
Den første lille tartelette bestod af en fløjlsblød og elegant vanillet crème pâtissière toppet af med hindbær og ribs, som vakte minder om sommeren for os begge. Tartelette nummer to med de lækre sprøde og søde og lidt bitre pekannødder fik jeg for mig selv – den hittede åbenbart kun hos mig (det gjorde mig nu intet at skulle spise den toute seule)! Sidste tartelette var den mest klassisk franske, en miniudgave ”tarte au citron meringuée” som jeg elsker. Men i skrivende stund bliver jeg faktisk i tvivl om, hvor vidt den overhovedet er en klassisk fransk sød sag ? Men laver jo også Lemon Meringue Pie i USA og i England. Hmm.. jeg må vist lave lidt research! Hvorom alting er, så sad smagen lidt i skabet. Den perfekte kombination af en syrlig og fræk citroncreme med en sød marengs på toppen. À bientôt, Berko!
Nicolai klingenberg skriver
Ser nu lækkert ud, og jeg tænkte, jeg lige måtte smide en kommentar, da den i dag står på dansk megakage fra La Glace. Måske det vækker minder om Danmark? Jeg ser i hvert fald frem til den – den er hjemtaget fra min bedre halvdels arbejde, hvor den blev bragt ind i forbindelse med et godt resultat. :O)
Fint foto, Anne.
KH
Nicolai
Anne au Chocolat skriver
Megakage fra La Glace.. Le gâteau du sport, måske ?
Der er ikke noget bedre end at fejre gode resultater med lækre kager, hils din bedre halvdel og sig det 🙂
Kh Anne
Lulu skriver
La tarte au citron meringuée (un seul accent aigu :-)) est un vrai classique en France, en tout cas dans ma famille, où ma mère en fait régulièrement.
Tout se passe bien à Paris ?
Bon séjour et découvertes culinaires !
Lucie
foodfanatic skriver
Hvor er de bare smukke og fine, kære Anne.