Historien om Panettone-Lone.
Jeg har mødt så mange søde mennesker i Paris, og flere af dem har gæsteoptrådt på bloggen. I dag nævnes endvidere to af mine venner hernede fra. Kathrine og Simon som også bor i Fondation Danoise fandt for et stykke tid siden på et alternativt navn til Anne au Chocolat/ChokoladeAnne… nemlig Panettone-Lone. Ret sødt hvis de selv skulle sige det, og jeg var også pjattet med det lidt finurlige nye navn.
Ikke desto mindre måtte jeg fortælle dem, at jeg vist aldrig før havde prøvet at sætte tænderne i en panettone. Den lille information havde de tilsyneladende bidt mærke i, for i dag kom de hjem med en fin panettone til mig fra den lokale bager. Sikke en ære, først navnet og så kagen.
Den lille kuppelformede kage, som oprindeligt kommer fra Milano nydes faktisk til jul mange steder rundt omkring i verden og også i Frankrig. Normalt er den væsentlig større, men denne lille kage var genial – jeg kunne have den helt for mig selv og fik ikke dårlig samvittighed over at spise den til formiddagskaffen. Den var proppet med saftige rosiner, syltet appelsin- og citronskal og mindede mig lidt om en rosinbolle/frugtbolle hjemme fra DK. Derfor prøvede jeg også lige at putte smør på og må indrømme, at det var et hit, selvom jeg muligvis fornærmer nogle italienere i skrivende stund.
Amanda skriver
Panettone spises faktisk også med smør på i Italien, så du fornærmer vist ikke nogen 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hurra, så har jeg slet ikke syndet 🙂 Tak for info, Amanda!!
Louise skriver
Mmmm – lyder eller godt! Kan du mon ikke skaffe en opskrift og afprøve den for os andre? 🙂
Kh Louise