E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Silles muffins med æble og kardemomme

29. april 2011 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Da jeg havde været til min lille kusine Astas 4 års fødselsdag og spist hendes lækre forårslagkage for efterhånden to uger siden, endte jeg min aften på The Coffee Collective (big surprise!) sammen med søde Sille, som jeg lavede eskapader udi i lakrids med sidste weekend. Sille havde bagt skønne små æblemuffins. Selvom jeg på det tidspunkt var mættet med søde sager, kunne jeg ikke holde igen. Jeg måtte smage. De små muffins var luftige men saftige, proppet med små fine stykker af æbler og krydret med kardemomme. Uhm! Det var en sand fornøjelse at sætte tænderne i den lille søde sag og drikke en af Kollektivets super kaffer, som Christian lavede.
For mig er æble-kanel den klassiske kombination, men jeg kan love jer for, at kardemommen (som jo også er et “varmt” krydderi) gjorde det strålende sammen med de let syrlige æbler. Tak for kage, Sille 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: æblemuffins, kardemomme, muffins, The Coffee Collective

Previous Post: « Variation over lakrids
Next Post: Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Daisies skriver

    29. april 2011 kl. 14:21

    De lyder meget laekre, dem har jeg lyst til at lave. Har du mon en opskrift ogsaa ?Venlig hilsen Daisies

  2. Lone Tingskou skriver

    1. maj 2011 kl. 09:03

    Opskrift tak!!!
    Det lyder for lækkert.

  3. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2011 kl. 20:45

    Kære Daisies og Lone
    Sille brugte Rikke Grybergs grundopskrift på muffins og tilsatte stykker af æble og kardemomme – og også kanel (havde jeg lige glemt) 🙂

  4. Marie Louise skriver

    2. maj 2011 kl. 15:14

    Umm! De ser virkelig lækre ud!

    p.s. nu er vi ikke alle, der lige kender Rikkes grundopskrift på muffins – så hvor kan man finde den? Uden at skulle ud og investere i en kogebog el. lign. (;

Trackbacks

  1. Silles muffins med æble og kardemomme siger:
    29. april 2011 kl. 12:01

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap