Årets Roskilde Festival er forbi, og jeg kan se tilbage på en håndfuld dage med masser af sød musik i luften og skøn mad i maven. Jeg havde mit spejlrefleks kamera med, men jeg endte mest med at knipse billeder med min iPhone, og mange af billederne har jeg vist på min instagram profil.
Det kommer vel ikke som nogen overraskelse for jer, når jeg skriver, at maden fyldte (mindst) lige så meget som musikken for mig på dette års festival. Sådan har det nu mere eller mindre været hvert år, siden jeg gæstede festivalen første gang for læææænge siden. Jeg har altid elsket at spise mig igennem (nogle af) de mange dejlige madboder i øst og vest og på festivalpladsen, glædet mig til at komme tilbage til klassikerne og ikke mindst til at blive overrasket over nye spændende steder. Og det varmer mit madhjerte utroligt meget at opleve, at Festivalen år for år sætter endnu mere fokus på maden! Der er virkelig nogle ildsjæle, som har forstået, at uden god mad og drikke dur (musik)helten ikke. Madniveauet er stjernehøjt!
I lørdags var jeg på en spændende Food Walk i sommersolen, som blandt andet bød på et smugkig ind i FoodJam teltet, et aktivt folkekøkken skabt i et samarbejde mellem Roskilde Festivalen og organisationen Madkulturen, som ugen ud har givet sultne festivalsgæster mulighed for at komme en tur i køkkenet og sammen med de kulinariske vejledere at trylle et frisk og lækkert måltid frem baseret på økologiske og lokale råvarer. Der var gang i blåmuslinger, omeletter og mange andre lækre sager, da vi kiggede forbi – og jeg guffede et par danske jordbær og bælgede lidt ærter i køkkenet. Derefter gik madturen videre til den fine Food Court ved Gloria, som jeg i forvejen havde tilbragt meget tid i. Vi smagte saftige grønne grønkålsmuffins fra Naturmælk, stenalderBolo fra Palæo, frisk og cremet is fra Svanholm og bygotto med ærter og citron fra Grød (sidstnævnte var i øvrigt det bedste mad, jeg smagte på Roskilde!). Derefter gik turen til Øko Lize ved Odeon, hvor vi blev budt på en skøn, økologisk ginger cocktail. Food Walk’en sluttede af på bedste vis på Malbeck med en hyggelig frokost og vin. Frokosten blev lavet af Capo, en af i alt tre backstagerestauranter, som trakterer musikerne og deres crews med dejlig mad i rare omgivelser. Ud over Food Walk’en har Roskilde Festivalen afholdt suveræne madevents i staldene og ved More Than Eating scenen, som i mine øjne i høj grad har formået at konkurrere med musikken om at underholde og fylde folk med glæde!
Efter at have været på tilstede på Dyrskuepladsen står det altså klart, hvor vigtig maden er for Roskilde Festival – at de vægter økologi, maddannelse og at de tør lege med maden.
Jeg siger ‘TAK FOR MAD, kære Roskilde‘ og kvitterer med at give Festivalen lige så mange hjerter, som Marie Key fik af Politiken efter en fabelagtig koncert på Arena, for det seje fokus på økologi, sjove madevents og velsmagende, varieret og vanvittig lækker mad!
(Af søde sager fik jeg drømmekage, gulerodskage, kanelsnurre, hindbærsnitte, is, pandekager med is og chokolade)
Susanne skriver
Fine billeder!
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanne
Tusind tak 🙂
Kh Anne