E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sød musik og meget lækker mad i mavsen på årets Roskilde Festival

8. juli 2013 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

rfcollage2Årets Roskilde Festival er forbi, og jeg kan se tilbage på en håndfuld dage med masser af sød musik i luften og skøn mad i maven. Jeg havde mit spejlrefleks kamera med, men jeg endte mest med at knipse billeder med min iPhone, og mange af billederne har jeg vist på min instagram profil.

Det kommer vel ikke som nogen overraskelse for jer, når jeg skriver, at maden fyldte (mindst) lige så meget som musikken for mig på dette års festival. Sådan har det nu mere eller mindre været hvert år, siden jeg gæstede festivalen første gang for læææænge siden. Jeg har altid elsket at spise mig igennem (nogle af) de mange dejlige madboder i øst og vest og på festivalpladsen, glædet mig til at komme tilbage til klassikerne og ikke mindst til at blive overrasket over nye spændende steder. Og det varmer mit madhjerte utroligt meget at opleve, at Festivalen år for år sætter endnu mere fokus på maden! Der er virkelig nogle ildsjæle, som har forstået, at uden god mad og drikke dur (musik)helten ikke. Madniveauet er stjernehøjt!

I lørdags var jeg på en spændende Food Walk i sommersolen, som blandt andet bød på et smugkig ind i FoodJam teltet, et aktivt folkekøkken skabt i et samarbejde mellem Roskilde Festivalen og organisationen Madkulturen, som ugen ud har givet sultne festivalsgæster mulighed for at komme en tur i køkkenet og sammen med de kulinariske vejledere at trylle et frisk og lækkert måltid frem baseret på økologiske og lokale råvarer. Der var gang i blåmuslinger, omeletter og mange andre lækre sager, da vi kiggede forbi – og jeg guffede et par danske jordbær og bælgede lidt ærter i køkkenet. Derefter gik madturen videre til den fine Food Court ved Gloria, som jeg i forvejen havde tilbragt meget tid i. Vi smagte saftige grønne grønkålsmuffins fra Naturmælk, stenalderBolo fra Palæo, frisk og cremet is fra Svanholm og bygotto med ærter og citron fra Grød (sidstnævnte var i øvrigt det bedste mad, jeg smagte på Roskilde!). Derefter gik turen til Øko Lize ved Odeon, hvor vi blev budt på en skøn, økologisk ginger cocktail. Food Walk’en sluttede af på bedste vis på Malbeck med en hyggelig frokost og vin. Frokosten blev lavet af Capo, en af i alt tre backstagerestauranter, som trakterer musikerne og deres crews med dejlig mad i rare omgivelser. Ud over Food Walk’en har Roskilde Festivalen afholdt suveræne madevents i staldene og ved More Than Eating scenen, som i mine øjne i høj grad har formået at konkurrere med musikken om at underholde og fylde folk med glæde!
Efter at have været på tilstede på Dyrskuepladsen står det altså klart, hvor vigtig maden er for Roskilde Festival – at de vægter økologi, maddannelse og at de tør lege med maden.

Jeg siger ‘TAK FOR MAD, kære Roskilde‘ og kvitterer med at give Festivalen lige så mange hjerter, som Marie Key fik af Politiken efter en fabelagtig koncert på Arena, for det seje fokus på økologi, sjove madevents og velsmagende, varieret og vanvittig lækker mad!

(Af søde sager fik jeg drømmekage, gulerodskage, kanelsnurre, hindbærsnitte, is, pandekager med is og chokolade)

Skrevet i: Uncategorized Tags: Bygotto, Capo, drømmekage, Dyrskuepladsen, Food Court, Food Walk, Gloria, grød, gulerodskage, hindbærsnitte, kanelsnurre, naturmælk, Odean, Palæo, pandekager, Roskilde Festival, Svanholm

Previous Post: « Roskilde Festival 2013 – Orange Feelings og laber drømmekage
Next Post: Mit livs (chokolade)eventyr! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susanne skriver

    8. juli 2013 kl. 08:35

    Fine billeder!

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2013 kl. 08:54

    Kære Susanne
    Tusind tak 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap