E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sød musik og meget lækker mad i mavsen på årets Roskilde Festival

8. juli 2013 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

rfcollage2Årets Roskilde Festival er forbi, og jeg kan se tilbage på en håndfuld dage med masser af sød musik i luften og skøn mad i maven. Jeg havde mit spejlrefleks kamera med, men jeg endte mest med at knipse billeder med min iPhone, og mange af billederne har jeg vist på min instagram profil.

Det kommer vel ikke som nogen overraskelse for jer, når jeg skriver, at maden fyldte (mindst) lige så meget som musikken for mig på dette års festival. Sådan har det nu mere eller mindre været hvert år, siden jeg gæstede festivalen første gang for læææænge siden. Jeg har altid elsket at spise mig igennem (nogle af) de mange dejlige madboder i øst og vest og på festivalpladsen, glædet mig til at komme tilbage til klassikerne og ikke mindst til at blive overrasket over nye spændende steder. Og det varmer mit madhjerte utroligt meget at opleve, at Festivalen år for år sætter endnu mere fokus på maden! Der er virkelig nogle ildsjæle, som har forstået, at uden god mad og drikke dur (musik)helten ikke. Madniveauet er stjernehøjt!

I lørdags var jeg på en spændende Food Walk i sommersolen, som blandt andet bød på et smugkig ind i FoodJam teltet, et aktivt folkekøkken skabt i et samarbejde mellem Roskilde Festivalen og organisationen Madkulturen, som ugen ud har givet sultne festivalsgæster mulighed for at komme en tur i køkkenet og sammen med de kulinariske vejledere at trylle et frisk og lækkert måltid frem baseret på økologiske og lokale råvarer. Der var gang i blåmuslinger, omeletter og mange andre lækre sager, da vi kiggede forbi – og jeg guffede et par danske jordbær og bælgede lidt ærter i køkkenet. Derefter gik madturen videre til den fine Food Court ved Gloria, som jeg i forvejen havde tilbragt meget tid i. Vi smagte saftige grønne grønkålsmuffins fra Naturmælk, stenalderBolo fra Palæo, frisk og cremet is fra Svanholm og bygotto med ærter og citron fra Grød (sidstnævnte var i øvrigt det bedste mad, jeg smagte på Roskilde!). Derefter gik turen til Øko Lize ved Odeon, hvor vi blev budt på en skøn, økologisk ginger cocktail. Food Walk’en sluttede af på bedste vis på Malbeck med en hyggelig frokost og vin. Frokosten blev lavet af Capo, en af i alt tre backstagerestauranter, som trakterer musikerne og deres crews med dejlig mad i rare omgivelser. Ud over Food Walk’en har Roskilde Festivalen afholdt suveræne madevents i staldene og ved More Than Eating scenen, som i mine øjne i høj grad har formået at konkurrere med musikken om at underholde og fylde folk med glæde!
Efter at have været på tilstede på Dyrskuepladsen står det altså klart, hvor vigtig maden er for Roskilde Festival – at de vægter økologi, maddannelse og at de tør lege med maden.

Jeg siger ‘TAK FOR MAD, kære Roskilde‘ og kvitterer med at give Festivalen lige så mange hjerter, som Marie Key fik af Politiken efter en fabelagtig koncert på Arena, for det seje fokus på økologi, sjove madevents og velsmagende, varieret og vanvittig lækker mad!

(Af søde sager fik jeg drømmekage, gulerodskage, kanelsnurre, hindbærsnitte, is, pandekager med is og chokolade)

Skrevet i: Uncategorized Tags: Bygotto, Capo, drømmekage, Dyrskuepladsen, Food Court, Food Walk, Gloria, grød, gulerodskage, hindbærsnitte, kanelsnurre, naturmælk, Odean, Palæo, pandekager, Roskilde Festival, Svanholm

Previous Post: « Roskilde Festival 2013 – Orange Feelings og laber drømmekage
Next Post: Mit livs (chokolade)eventyr! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susanne skriver

    8. juli 2013 kl. 08:35

    Fine billeder!

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2013 kl. 08:54

    Kære Susanne
    Tusind tak 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Har I også et helt særligt forhold til risalaman Har I også et helt særligt forhold til risalamande, og hvordan den skal være i smag og konsistens? Det har jeg! 😄 
@aamanns.dk laver en virkelig dejlig en af slagsen, som vi nød til vores lille julefrokost i går på Aamanns 1921 🍒 En anelse mere fast i det, end jeg selv laver den, men det kunne også noget - og smagen sad lige i skabet🫶🏻
Vi spiste desuden helleflynder og and, og det hele var virkelig julelækkert. Og hvor er det bare hyggeligt med al den sne, og jeg har fundet min bamsejakke frem igen ❄️☃️ Glædelig 1. søndag i advent ✨
En december lørdag morgen med nybagte boller, jul En december lørdag morgen med nybagte boller, julekalender, Alene Hjemme og varm kaffe på programmet ❄️☃️✨☕️🫶🏻🍫 God weekend!
1. december på arbejdet med risalamande cheesecak 1. december på arbejdet med risalamande cheesecakes, julemusik og Roskilde i sneklæder ❄️☃️🧁🍒
Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte man Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær 🍨🍒. Den laves uden ismaskine og er en drøm af en juledessert ✨ 
Desuden et alletiders alternativ til risalamanden, hvis man nu ikke er til den slags ☺️
Her kommer opskriften, som er til 6 personer 🥰

🍒🍨

3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær

Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap