E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommerkærlighed – vanilleprikket koldskål fra Arla Unika og hindbær

29. juli 2012 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

Koldskål er noget af det mest sommerlige, jeg kender til. Frisk, syrligt sød og afkølende. Jeg laver den, som min mor lærte mig det i min barndom – med æggeblommer, sukker, vanille og kærnemælk. Og så har vi altid spist den med sprøde kammerjunker og seje rosiner i. Jeg er en anelse konservativ, når det kommer til koldskål, og derfor har jeg sjældent smagt købe-udgaverne i frygt for at blive slemt skuffet.
I fredags var dog en undtagelse. Eftermiddagen havde budt på sol og gåtur på Kastellet samt længst ude på Langeliniekaj med et fint kig til Trekoner Fort. Jeg var høj på godt humør og kærlighed til sommeren, da jeg cyklede ind til Torvehallerne. Måske var det mit glade sind, som lod mig overtale til at købe en koldskål hos Arla Unika? Eller også var det bare den rare sælger. Jeg fik under alle omstændigheder en lækker vanilleprikket koldskål med hjem og spiste skålfuld af den sammen med en hel bakke smukt røde og syrligt søde solmodne hindbær i. Det kunne jeg næsten leve af, tror jeg! 🙂
Putter I flødeskum i jeres koldskål ? Det har jeg en veninde, som gør nemlig!

Ha’ en dejlig søndag

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Crème brûlée med ribs
Next Post: Om at være kreativ i det søde køkken »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne skriver

    29. juli 2012 kl. 16:37

    Jeg er heller ikke meget for at købe koldskål, det er jeg heller ikke opvokset med – er derimod stor fan af min mors lime/vanilje-koldskål, som altid er et stort hit, gerne med müsli og frugt – kammerjunker blev aldrig et hit i min bog (:

    – Anne

    Ps. Og nej, ingen flødeskum i den koldskålsversion jeg er vant til (;

  2. Piskeriset skriver

    29. juli 2012 kl. 17:33

    Uhm! Koldskål er en sikker gæst hver sommer hjemme hos os, men vi har kun fået det et par gange i år. Tror snart vi skal have det igen 😉

    Er ikke stødt på flødeskumsvarianten før – er det så som små toppe oven på desserten?

  3. Jane skriver

    29. juli 2012 kl. 18:46

    Mmm, koldskål og hindbær er bare lækkert. Jeg laver altid min koldskål selv; af samme årsag som dig. Der kommer altid flødeskum i min koldskål.

  4. vila skriver

    29. juli 2012 kl. 19:56

    Jeg elsker en skefuld creme fraiche i koldskålen. Laver også altid selv koldskålen og kammerjunkerne. Jeg har en opskrift på kammerjunker her: http://www.madopskrifter.info/hjemmelavet-koldskal-og-kammerjunkere-pa-den-nemme-made/

  5. Line Sletting Jensen skriver

    29. juli 2012 kl. 20:01

    åh ja, koldskål! 🙂 jeg har ikke hørt om flødeskum før, men jeg har engang imellem fået hjemmepisket guf i sammen med frugt.

  6. Camilla skriver

    29. juli 2012 kl. 20:55

    Jeg har altid fået koldskål med flødeskum, dvs. pisket sammen med sukker og derefter tilsat kærnemælk – intet andet. Det smager forrygende, og er i min verden den eneste rigtige 🙂

  7. Irene skriver

    29. juli 2012 kl. 21:11

    Uhm, hvor ser det bare lækkert ud!
    Jeg har aldrig smagt det med flødeskum, men det lyder lidt fristende. Til gengæld fik vi, da jeg var barn også ymer når menuen var koldskål og der lærte min far mig, at komme flødeskumsklatter på ymeren og så hjemmelavet rugbrødsdrys – det er godt!

  8. Ditte Ferdinand skriver

    30. juli 2012 kl. 05:17

    laver altid selv min koldskål, æggeblommer, sukker vanilje og derefter halvt kærnemælk og halvt ymer – har ikke hørt om flødeskumsvariationen 🙂

  9. yvonne skriver

    30. juli 2012 kl. 07:33

    Har også kun lavet med flødeskum 😉
    1/4 l piskefløde piskes med 4 spsk sukker og ½ spsk vanillesukker. 1 l. øko kærnemælk tilsættes. Vupti så er den lækreste koldskål færdig.
    sommer hilsner fra Yvonne

  10. Elsebeth skriver

    30. juli 2012 kl. 11:58

    Vi fik nu mest “kør om”, som laves af sukker, kanel, fint revet rugbrød og kærnemælk. Sukker og kanel røres godt med lidt kærnemælk; derefter tilsættes rugbrød og resten af kærnemælken. Den skal ikke være for sød.
    Jeg har kun fået det hos min farmor, min mor og mig selv.
    Elsebeth

  11. Maries Madblog skriver

    30. juli 2012 kl. 14:19

    Jeg laver også altid koldskål selv, nogle gange den helt oldschool og andre gange pimpet op med et eller andet lækkert. Har aldrig prøvet rosiner i, er det godt? Arla Unika har nogle sindssygt lækre produkter, skulle ikke undre mig, om også deres koldskål er god 🙂

    Har aldrig puttet flødeskum i, gør det noget godt for koldskålen? Jeg foretrækker den flydende cremet og let syrlig. Kan forestille mig fløden næsten gør den for fed i smagen?

  12. Benedikte Capion skriver

    31. juli 2012 kl. 15:11

    Koldskål ER virkelig noget af det bedste.. Og gerne med bær på, ja 🙂 men flødeskum i?… det er har jeg dog aldrig hørt om 🙂

  13. Maria skriver

    1. august 2012 kl. 08:27

    Jeg er også helt fjollet med koldskål!
    Det eneste jeg kunne mangle bare en lillebitte smule er en mere spændende konsistens.
    Det gik så vidt, at jeg forsøgte at lave en form for koldsskålsfromage, hvor jeg varmede lidt koldskål og smeltede husblas i, blandede det sammen med resten af koldskålen, og satte det på køl til det var stift.
    Det viste sig dog at være en skuffende oplevelse, fordi syrligheden og sødmen var forsvundet, så fromagen mindede egentlig snarere om æggehvide med en snert af citron.
    Så kære Anne, har du et forslag til, hvordan man kan lave en koldsskålsfromage?:)
    Ps. smut endelig forbi min søsters og min nye blog.

  14. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:09

    Kære Anne
    Uhm, det lyder lækkert med lime i! Det må jeg prøve snart 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:10

    Kære Piske

    Nej så vidt jeg ved, bliver den letpiskede fløde vendt i koldskålen 🙂

    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:10

    Kære Jane

    Sejt med flødeskum 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:11

    Kære Vila
    Det lyder dejligt friskt med creme fraiche i 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:11

    Kære Line
    Hjemmelavet guf og frugt i koldskålen – wauw det lyder livsnydende lækkert 🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:12

    Kære Camilla
    Jeg må prøve det med flødeskum snart, kan jeg høre på det hele 🙂

    kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:13

    Kære Irene

    Det lyder som en himmelsk far 🙂

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:13

    Kære Ditte
    Den med ymer har jeg også hørt om før! 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:14

    Kære Yvonne
    Det lyder virkelig spændende og som noget jeg klart må prøve snart!

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:15

    Kære Elsebeth
    Det lyder som en lækker dessert!

    kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:15

    Kære Marie

    Jeg synes i hvert fald at det er lækkert med rosiner i, men det er jo en smagssag 🙂

    kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:16

    Kære Benedikte
    Ja, det lyder livsnydende lækkert med flødeskum, ik? 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2012 kl. 09:17

    Kære Maria
    Det lyder meget spændende med en koldskålsfromage. Det vil jeg lige tænke nærmere over 🙂

    kh Anne

  27. Tanja skriver

    4. august 2012 kl. 12:54

    Hej Anne
    Jeg er overhovedet ikke fan af købe koldskål, men jeg måtte også overgive mig hos Arla Unica, og wauw hvor var jeg glad for det! Den smager skønt og vi spiser den med havregryn ristet med smør og sukker (som iøvrigt bruges flittigt på yoghurt, ymer gerne fra Arla Unica og frugt med mælk mums)..
    Har du prøvet deres ymer og double creme?? De er vanedannende!
    Kh Tanja

  28. Karina skriver

    4. august 2012 kl. 14:07

    Vi får af og til koldskål med lidt god vanilieis i. Men kun hvis der er rigtig varmt. Vi får næsten aldrig kammerjunkere, men i stedet jordbær, banan, cornflakes og min mors opskrift på hjemmelavede ristede havregryn… DET er sommer:-)

  29. Lonnie Jensen skriver

    30. august 2012 kl. 19:30

    Hej Anne

    Jeg arbejde engang i køkkenet i en integreret institution, der fik børnene det som en del af morgenmaden. Det var dejlig nemt at lave.
    1l kærnemælk
    1l A38
    Sukker efter smag
    vaniljesukker
    Istedet for kammerjunker brugte vi cornflakes, mums!!!
    Jeg har selv prøvet at komme blendet jordbær el. hindbær i, ekstra mums!!!!

  30. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:29

    Kære Lonnie
    Uhm det lyder bare skønt! Jeg får helt lyst til koldskål lige nu 🙂

    God weekend.

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap