Koldskål er noget af det mest sommerlige, jeg kender til. Frisk, syrligt sød og afkølende. Jeg laver den, som min mor lærte mig det i min barndom – med æggeblommer, sukker, vanille og kærnemælk. Og så har vi altid spist den med sprøde kammerjunker og seje rosiner i. Jeg er en anelse konservativ, når det kommer til koldskål, og derfor har jeg sjældent smagt købe-udgaverne i frygt for at blive slemt skuffet.
I fredags var dog en undtagelse. Eftermiddagen havde budt på sol og gåtur på Kastellet samt længst ude på Langeliniekaj med et fint kig til Trekoner Fort. Jeg var høj på godt humør og kærlighed til sommeren, da jeg cyklede ind til Torvehallerne. Måske var det mit glade sind, som lod mig overtale til at købe en koldskål hos Arla Unika? Eller også var det bare den rare sælger. Jeg fik under alle omstændigheder en lækker vanilleprikket koldskål med hjem og spiste skålfuld af den sammen med en hel bakke smukt røde og syrligt søde solmodne hindbær i. Det kunne jeg næsten leve af, tror jeg! 🙂
Putter I flødeskum i jeres koldskål ? Det har jeg en veninde, som gør nemlig!
Ha’ en dejlig søndag

