Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Syltede ribs og sprøde safranmandler

5. december 2012 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

I skrivende stund er kl.7.15, og det er bælgragende mørkt udenfor. Kun det fine virvar af hvide snefnug kan anes i gadelampens skær uden for mit vindue. Jeg er så småt kommet i julestemning, og der er for mig noget julet over dette indlæg, skønt det ikke indholder særligt juleagtige råvarer. Jo safran er vel en julevare, men jeg har lavet sprøde safranmandler til jer på bloggen i dag og ikke saftige rosinfyldte luciabrød, som vist er mere julet.
For et par måneder siden forærede den søde Marie fra Cocina Fragrante mig et par poser fyldt med frosne sensommerbær fra haven. Nogle af ribsene syltede jeg og serverede dem i Go’ Morgen Danmark sammen med flødeskum til min chokoladeballade. Det var et hit.

De syrligt søde og genialt smukke knaldrøde ribs udgør også en fin dessert – eller morgenmad – sammen med skyr og de sprøde honningsmagfulde safranmandler. Det har jeg i hvert fald konkluderet 🙂

Til 2 små glas syltede ribs brugte jeg:

200 g ribs, frosne fra haven
150 g sukker

Kom ribs i en gryde med sukker og giv den røde herlighed i forsigtigt opkog, indtil sukkeret er opløst. Hæld de syrligt søde ribs på skoldede glas og luk dem til, mens ribsene endnu er varme.

Til en lille portion safranmandler brugte jeg:
50 g spanske Marconas mandler fra Gispert
1/2 spsk god honning
1 nip safrantråde

Rist mandlerne let gyldne på en pande og tilsæt honning. Lad blandingen karamellisere lidt, inden safranen tilsættes. Rør rundt indtil trådene er fordelt. Hæld mandlerne til afkøling på et stykke bagepapir og spis dem, når de er afkølet og helt sprøde.

I øvrigt tusind tak til alle jer, som deltog i den første adventskonkurrence ved at klikke jer videre til Meyou.dk og dele jeres fine og inspirerende gaveønsker med mig. Jeg har trukket vinderen, Mie, og vi – Meyou og jeg – har været i dialog med hende. Der er en ny konkurrence til jer på søndag. Den bliver lige så chokoladesød. Glæd jer 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: dessert, meyou, meyou.dk, morgenmad, Ribs, safranmandler, syltede ribs

Previous Post: « En chokoladet adventsgave fra mig til en af jer
Next Post: 1 kg Special Orange chokokærlighed til Meyers Chokolade Ballade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Per Frimann skriver

    5. december 2012 kl. 08:44

    Det må prøves!

    Har en bøtte safran fra mit tidligere job liggende i skuffen, og honning og mandler har jeg jo altid, så nu er det blot af skaffe nogle ribs…

    Glædelig jul (for tidligt?)

  2. Marina skriver

    5. december 2012 kl. 09:00

    De mandler må da prøves! En herlig afveksling fra de brændte…

  3. Ann-Christine skriver

    5. december 2012 kl. 12:05

    Safran mandler, spændende ide! Det må jeg prøve, jeg tror de kunne være lækre i salater også.
    Tak for altid dejlig inspiration, Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2012 kl. 11:37

    Kære Per

    Glædelig jul til dig også 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2012 kl. 11:38

    Kære Marina
    Ja, forandring fryder 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2012 kl. 11:38

    Søde AC

    Av, tak og i lige måde <3

    Kram fra mig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap