Jeg har været utroligt heldig at få fingrene i Bitter Lactée fra Valrhona, som er en mælkechokolade med en kakaoprocent på 39. Det er en af Valrhonas professionelle chokolader, der altså ikke normalt sælges til privat forbrug.
Som I nok bemærker på billedet nedenfor, er chokoladen lidt forslået. Det skyldes vist bare, at den lå i min cykelkurv, og jeg cyklede en anelse vildt i min iver efter at komme hjem og fotografere den. Ikke desto mindre synes jeg, at den er smuk.
Nu er det store spørgsmål, hvad skal jeg bage med denne lyse chokolade ? Jeg forestiller mig at lave en cookie-dej i morgen, putte grove chunks af chokoladen i, forme dem til enorme cookies og bage dem til de er crispy udenpå men stadig chewy indeni. Har I gode forslag til kager og andre søde sager med lys chokolade ?
Kira skriver
Mums! Tror, der kan komme noget rigtig lækkert bagværk ud af den chokolade. 🙂
Maiken skriver
Hej Anne,
Jeg har engang lavet denne dejlige islagkage med mælkechokolade og den er virkelig lækker! Kan klart anbefales – kan kun forestille mig at den vil være endnu mere perfekt med luksusmælkechoko. Se den her: http://www.arla.dk/opskrifter/Malkechokoladetarte-med-varm-hindbarsauce/
Mvh Maiken
Anne au Chocolat skriver
Kære Kira,
Du har ikke nogle gode idéer til mig ? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maiken
Tak for en god idé! Den tror jeg faktisk, at jeg vil prøve 🙂
Kh Anne
Sanne skriver
Chokolade mousse? Måske krydret lidt for at give kant til mælkechokoladen…
Eller en bagt bitter chokoladekage med et flydende fyld af mælkechokolade??
Kh Sanne der ivrigt læser alt om kage/desserter/…mad generelt