E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små chokoladeballader med to slags Valrhona

25. marts 2011 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

I eftermiddag skal jeg til Roskilde sammen med min tvillingebror for at besøge vores kære farmor. Jeg glæder mig utroligt meget til at se hende, og jeg har i denne anledning bagt en håndfuld små chokoladeballadekager med stykker af hvid chokolade og amarena kirsebær.
Jeg dykkede naturligvis ned i min store sæk chokoladekærlighed og samlede 100 g caraïbe op. Men anden god mørk chokolade kan sagtens bruges til disse kager. Hvad angår den hvide chokolade, vil jeg dog til hver en tid anbefale Valrhonas Ivoire. Hvis nogle af læserne har andre bud på gode hvide chokolader, må I endelig sig til. Selvom jeg til tider bliver kaldt ValrhonAnne, er jeg altså ikke fanatisk 🙂
Kirsebærrene er en gave fra min bror, og jeg kan egentlig ret godt lide dem i små mængder. Dog kunne jeg godt have tænkt mig at bage ballader med disse kirsebær, men det må blive næste gang.

Opskriften lyder

100 g mørk chokolade, hakket
100 g smør
100 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
40-50 g hvid chokolade, hakket i store stykker
amarena kirsebær

Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene og til sidst mel.

De små chokoladeballader ‘samles’ ved at fylde små smurte portionsforme med chokoladedejen. Formene skal i denne fase kun fyldes 1/3 med dej. Put dernæst et par stykker hvid chokolade og to amarena kirsebær i hver af de små forme og top af med chokoladedej igen op til cirka 0,5 cm fra kanten.
Bag de små ballader i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.

Jeg griner lige nu over, at det til forveksling ligner, at jeg har proppet sorte oliven og feta i mine kager 🙂

Jeg bagte også lige et par kager bare med hakket hvid chokolade på toppen.

Skrevet i: Kager Tags: amarena, amarena kirsebær, caraïbe, chokolade, chokoladeballade, individuelle chokoladekager, ivoire, valrhona

Previous Post: « Chocolate and Love
Next Post: Valrhona Bitter Lactée »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne K skriver

    25. marts 2011 kl. 11:58

    Kære Anne
    Jeg troede også lige for en stund, at jeg var kommet ind på Piskerisets side 😉 Det var jo sådan noget, som hun kunne finde på at stoppe i en kage.
    Uhm, de ser nu lækre ud.
    Rigtig god weekend.
    Kh Hanne

  2. Guapizimo skriver

    25. marts 2011 kl. 12:00

    Nøj de ser lækre ud dine oliven og feta kager, he he.

    Jeg skal have købt mig sådan nogle små portionsforme så jeg kan prøve at lave samme kager!

  3. Kira skriver

    25. marts 2011 kl. 12:48

    Ja, det ligner grangiveligt oliven og feta, men nøj, hvor ser det lækkert ud! Jeg har den vildeste trang til chokoladekage nu. 😀

  4. Piskeriset skriver

    25. marts 2011 kl. 18:02

    Hm… oliven i en chokoladekage… nu får jeg helt lyst til at afprøve det 😛
    Meget meget smukke kager – sådan en kunne jeg godt spise nu, selvom det er lige inden aftensmaden!

  5. Sandra skriver

    25. marts 2011 kl. 20:37

    Skønne skønne kager. Håber de bringer glæde hos farmor.
    Kh Sandra

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2011 kl. 14:33

    Kære Hanne,
    Du kan tro, at jeg også tænkte på Piskeriset, da jeg skar den lille chokoladeballade over 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2011 kl. 14:35

    Kære Guapizimo
    Jeg vil klart anbefale dig at tage forbi Kunst og Køkkentøj. De har så mange lækre små forme. Jeg har en hel kommode proppet med forme i alverdens størrelse 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2011 kl. 14:35

    Kære Kira
    Fik du spist chokoladekage i går ??

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2011 kl. 14:36

    Kære Piskeriset
    Din aftensmad i går så SÅ lækker ud 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2011 kl. 14:36

    Tak søde Sandra!

  11. Katrine Lind skriver

    26. marts 2011 kl. 19:51

    Oliven og feta? Hmmm. Engang bagte jeg en chokoladekage med rødbeder i. Sådan i forbindelse med et rødbedeprojekt. Den vakte nu ikke megen begejstring på hjemmefronten.
    Men det kommer dine chokoladeballader til. De ser bare lækre ud og må afprøves. 🙂
    Hilsener
    Katrine 🙂

  12. sonderbazz skriver

    26. marts 2011 kl. 22:52

    Hej Anne
    Fedt site du laver – vil jeg da lige starte med og sige 🙂
    Jeg kan faktisk anbefale en god økologisk hvid chokolade fra Vivani med bourbon vanilje. Den er god cremet og smager helt vidunderligt af vanilje – er rigtig god til desserter – kunne være meget sjovt og se hvad du synes om den? Kunne jo være den også faldt i din smag.
    Den kan købes her ellers kan den findes i de fleste større helsekost butikker.
    Link

  13. Christine skriver

    27. marts 2011 kl. 16:48

    Åh, det lyder som en guddommelig opskrift!
    En vaskeægte must-try, når kalenderen tillader det.
    Tak for det fine arbejde, du lægger i din blog. I LIKE!

  14. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2011 kl. 18:52

    Kære Christine
    Tusind tak for de fine ord 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2011 kl. 18:55

    Kære Katrine
    Rødbeder og chokolade er slet ikke en tosset kombination! 🙂 Jeg har flere gange smagt chokoladekager med rødbeder i og jeg kan egentlig ret godt lide det. Tricket er vist bare at rive bederne fint nok!
    Ja helt enig, jeg er sikker på, at balladerne kommer til at vække glæde! Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2011 kl. 13:12

    Kære Sonderbazz
    Tak for hvid choko-anbefaling. Jeg vil lige cykle forbi min lokale helsekostbutik i dag og se om de har den 🙂
    Alt godt,
    Anne

  17. Marie skriver

    29. marts 2011 kl. 22:24

    Hej Anne,
    Fra en chocoholic til en anden: Det er virkelig en skøn blog, du skriver!

    Jeg kan anbefale Peter Beiers hvide chokolade som alternativ til Valhronas hvide (som jeg selv synes er suveræn at arbejde med) og deres 70%s hispagnola chokolade. Især hispagnolaen er en af de få chokolader, jeg har oplevet være i stand til at konkurrere med Valhronas.

  18. Anne au Chocolat skriver

    31. marts 2011 kl. 15:22

    Kære Marie,
    Tusind tak skal du have.
    Jeg må snart forbi Beier og prøve hans hvide chokolade 🙂
    Alt godt,
    Anne

  19. Fie skriver

    31. maj 2011 kl. 13:13

    Tror du man kan bage dem i almindelige papirmuffinforme, eller er dejen for tung?

  20. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2011 kl. 22:01

    Kære Fie
    Dejen kræver nok faste forme, eller i silikone! Men de er også en god – og ikke så dyr – investering!!

  21. Anna-Maria skriver

    26. juni 2011 kl. 17:05

    Hvor ser de lækre ud. Hvor mange kager bliver der af denne opskrift?

  22. Maiken skriver

    16. juli 2011 kl. 08:05

    Hej Anne,

    Du bruger tit portionsforme, hvor store er de i diameteren? F.eks. dem du bruger til dine bananmuffins, de små hindbærkager og til disse chokoladeballader?

  23. Anne au Chocolat skriver

    17. juli 2011 kl. 20:32

    Hej Maiken
    Det er et godt spørgsmål. Dem jeg bruger oftest (de helt runde) er vel 4,5 cm i diameter.
    Kh Anne

  24. Lisbeth skriver

    15. december 2015 kl. 17:06

    Hej Anne,
    jeg tænker på at lave disse som alternativ til ris a la mande juleaften – vi er nemlig mange, som ikke er så glade for den traditionelle spise 😉 … og så evt. servere lidt IS a la mande til. Har lige et par spørgsmål eller tre 😉
    -Er det en “tung” kage, som egner sig til at servere med is?
    -Kan de laves dagen før?
    -Hvor mange stk bliver der af denne opskrift?
    På forhånd tak for dit svar 🙂
    Mange hilsner fra Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap