
Jeg dykkede naturligvis ned i min store sæk chokoladekærlighed og samlede 100 g caraïbe op. Men anden god mørk chokolade kan sagtens bruges til disse kager. Hvad angår den hvide chokolade, vil jeg dog til hver en tid anbefale Valrhonas Ivoire. Hvis nogle af læserne har andre bud på gode hvide chokolader, må I endelig sig til. Selvom jeg til tider bliver kaldt ValrhonAnne, er jeg altså ikke fanatisk 🙂
Kirsebærrene er en gave fra min bror, og jeg kan egentlig ret godt lide dem i små mængder. Dog kunne jeg godt have tænkt mig at bage ballader med disse kirsebær, men det må blive næste gang.
Opskriften lyder
100 g mørk chokolade, hakket
100 g smør
100 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
40-50 g hvid chokolade, hakket i store stykker
amarena kirsebær
Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene og til sidst mel.
De små chokoladeballader ‘samles’ ved at fylde små smurte portionsforme med chokoladedejen. Formene skal i denne fase kun fyldes 1/3 med dej. Put dernæst et par stykker hvid chokolade og to amarena kirsebær i hver af de små forme og top af med chokoladedej igen op til cirka 0,5 cm fra kanten.
Bag de små ballader i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.


