E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Valrhona Bitter Lactée

27. marts 2011 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Jeg har været utroligt heldig at få fingrene i Bitter Lactée fra Valrhona, som er en mælkechokolade med en kakaoprocent på 39. Det er en af Valrhonas professionelle chokolader, der altså ikke normalt sælges til privat forbrug.

Som I nok bemærker på billedet nedenfor, er chokoladen lidt forslået. Det skyldes vist bare, at den lå i min cykelkurv, og jeg cyklede en anelse vildt i min iver efter at komme hjem og fotografere den. Ikke desto mindre synes jeg, at den er smuk.

Nu er det store spørgsmål, hvad skal jeg bage med denne lyse chokolade ? Jeg forestiller mig at lave en cookie-dej i morgen, putte grove chunks af chokoladen i, forme dem til enorme cookies og bage dem til de er crispy udenpå men stadig chewy indeni. Har I gode forslag til kager og andre søde sager med lys chokolade ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: bitter lacté, cookies, valrhona

Previous Post: « Små chokoladeballader med to slags Valrhona
Next Post: Cookies med lys chokolade og tranebær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    27. marts 2011 kl. 15:26

    Mums! Tror, der kan komme noget rigtig lækkert bagværk ud af den chokolade. 🙂

  2. Maiken skriver

    27. marts 2011 kl. 20:14

    Hej Anne,
    Jeg har engang lavet denne dejlige islagkage med mælkechokolade og den er virkelig lækker! Kan klart anbefales – kan kun forestille mig at den vil være endnu mere perfekt med luksusmælkechoko. Se den her: http://www.arla.dk/opskrifter/Malkechokoladetarte-med-varm-hindbarsauce/
    Mvh Maiken

  3. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2011 kl. 13:13

    Kære Kira,
    Du har ikke nogle gode idéer til mig ? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2011 kl. 13:14

    Kære Maiken
    Tak for en god idé! Den tror jeg faktisk, at jeg vil prøve 🙂
    Kh Anne

  5. Sanne skriver

    29. marts 2011 kl. 12:00

    Chokolade mousse? Måske krydret lidt for at give kant til mælkechokoladen…
    Eller en bagt bitter chokoladekage med et flydende fyld af mælkechokolade??
    Kh Sanne der ivrigt læser alt om kage/desserter/…mad generelt

Trackbacks

  1. Valrhona Bitter Lactée siger:
    27. marts 2011 kl. 15:31

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Cookies med lys chokolade og tranebær | Anne au Chocolat siger:
    29. marts 2011 kl. 09:27

    […] Anne au Chocolat Madkærlighed en masse Hop til indhold HjemAnne au Chocolat – opskriftindeksChocoholic – lidt om mig. ← Valrhona Bitter Lactée […]

  3. Chokoladeballadekagen – nu med lys chokolade og nødder | Anne au Chocolat siger:
    10. januar 2012 kl. 14:08

    […] smagt. Nu har jeg lavet lidt om på den, forandring fryder siger de, ved at tilføje noget af min bitter lactée samt hasselnødder på toppen. Jeg reducerede også lige sukkermængden lidt pga den lyse […]

  4. Cookies med lys chokolade og tranebær - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:41

    […] søndags fik jeg sagt lidt for højt, at jeg ville bage cookies med min nye chokolade, og sådan noget forpligter. Eftersom jeg vågnede tidligt i morges med ordet cookie i munden, så […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap