E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cookies med lys chokolade og tranebær

29. marts 2011 af Anne au Chocolat 29 kommentarer

I søndags fik jeg sagt lidt for højt, at jeg ville bage cookies med min nye chokolade, og sådan noget forpligter. Eftersom jeg vågnede tidligt i morges med ordet cookie i munden, så jeg ingen anden mulighed end at bruge dagens første time på at bage cookies. Jeg gad ikke lige tænde for computeren, og derfor blev disse cookies – som det meste andet jeg har fingrene i i et køkkenet – lavet på gefühl (er det ikke det, man siger på tysk, spørger den fransk studerende?). Opskriften jeg fandt på er ret lige-ud-af-landevejen, dog puttede jeg tørrede tranebær i for at tilføje lidt syrlig- og bitterhed. Når man arbejder med mælkechokolade, er det især godt med lidt syrligt modspil, synes jeg.

Opskriften er:

100 g smør, blødt
155 g brun farin
1 æg
150 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
250 g lys chokolade (Valrhona Bitter Lactée), grofthakket
100 g tørrede tranebær

Rør smør og brun farin godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, bagepulver og salt i. Slut af med at vende chokolade og tranebær i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Jeg fik 12 små cookies og 6 store ud af denne portion. De små blev sprøde, de store både sprøde og bløde. Så er der lidt til hver smag.

At lave lækre cookies, der smager af sprødt smør, er virkelig a piece of cake. God fornøjelse.

Skrevet i: Kager Tags: bitter lactée, brun farin, chocolate chip cookies, cookies, tørrede tranebær, tranebær, valrhona, valrhona bitter lactée

Previous Post: « Valrhona Bitter Lactée
Next Post: Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    29. marts 2011 kl. 09:43

    Hvor er de smukke kære Anne. Er det det samme kamera, du plejer at bruge? Billederne ser lidt anderledes ud. Jeg er især vild med det sidste.

  2. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2011 kl. 09:53

    Tak kære Nadia! Det er fuldstændig det samme kamera. Jeg er bare begyndt at pille lidt mere ved knapperne på det, hehe så nu får jeg lidt ekstra ud af det 🙂 KH

  3. Anna skriver

    29. marts 2011 kl. 17:37

    Hvad er det for et kamera du har?? 🙂

    ps. kagerne ser gode ud

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2011 kl. 18:32

    Kære Anna,
    Jeg har et Nikon D3000 🙂

  5. Kira skriver

    29. marts 2011 kl. 19:25

    Nej, hvor ser de gode ud! Uh, nu craver jeg cookies, altså. 😀

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2011 kl. 21:51

    De smager også godt, og kan laves på 30 minutter i alt.. smart smart 🙂

  7. Sandra skriver

    29. marts 2011 kl. 22:27

    Dem må jeg også prøve. Gik lidt cookies kold over julen med alle de småkager, men nu er jeg klar igen 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2011 kl. 09:37

    Godt kære Sandra! De er såå lækre 🙂

  9. Sandra skriver

    30. marts 2011 kl. 16:29

    Jeg bagte forresten chokoladeballade kagen for første gang i weekenden da vi havde venner på besøg. Den var super så opskriften er endnu en gang givet videre. Tror snart den er allemandseje i Danmark 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2011 kl. 18:03

    Dejligt at høre at balladen vakte glæde, kære Sandra 🙂

  11. Sarah skriver

    30. marts 2011 kl. 21:43

    Hej!
    Jeg har været ved at rydde op i mine opskrifter og hvad finder jeg på bagsiden af en opskrift på sigteboller….. En side med skønne madblog-sider og et yderst lækkert billede af en meget fristende chokoladekage fra din blog. Det er en med forskelligt krymmel på toppen. Kan jeg finde den opskrift her på bloggen?
    Kig endelig forbi min blog og join mig 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    31. marts 2011 kl. 08:00

    Hej Sarah,
    Chokoladeballaden kan du finde lige her https://anneauchocolat.dk/?p=107 🙂
    Sjovt at jeg lige var på bagsiden hehe!
    Alt godt,
    Anne

  13. Maria skriver

    1. april 2011 kl. 12:37

    Anne dit skarn, nu står der cookies i min ovn!

  14. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2011 kl. 16:06

    Hehe Maria!
    Det glæder mig 😉

  15. Benedikte Capion skriver

    4. april 2011 kl. 20:21

    … med tranebær? Det skal prøves! Jeg elsker tranebær 🙂

  16. Line skriver

    5. april 2011 kl. 09:01

    Anne!

    Jeg har lavet dine cookies – godt nok i en lettere redigeret udgave, da jeg opdagede at min farin var hård som sten, og fakta kun havde god mørk chokolade 🙂

    MEN de smager jo fantastisk!! Lækkert med tranebær i – det er jeg vild fan af!! Hmm

    xx Line

  17. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2011 kl. 09:45

    Ja prøv dem, Benedikte! De tørrede tranebær er et frækt twist til mine cookies 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2011 kl. 09:46

    Line, hvor lyder din udgave bare lækker 😉

  19. Anna-Sofie skriver

    8. december 2011 kl. 13:41

    Vil prøve at lave dem i dag:-)) . Bare med Mørk Chokolade og Nødder:-))) . Og hvis de bliver gode bliver de også lavet til Jule aften:-)) Første gang jeg bager Cokkies:-)

  20. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2011 kl. 22:35

    Kære Anna-Sofie
    Tak for en dejligt besked! Jeg håber, at de er blevet gode 🙂
    Ellers prøv nogle af de andre cookies i opskriftsindekset. Der er havregryn i de fleste andre, som er med til at give en god struktur og ekstra smag og crunch.
    Kh Anne

  21. Anna-sofie skriver

    17. december 2011 kl. 19:14

    Hey de blev rigtig gode 😀 Så skal havde bagt igen her en af dagene 🙂

    Kh Anna-sofie

  22. Anne-Mette skriver

    14. maj 2012 kl. 09:20

    Hej Anne

    Jeg har planlagt at lave dine cookies til min fødselsdag, hvor jeg holder afternoon tea party, dog har jeg 5 slags kage at bage til den dag, så mit spørgsmål går på om det er muligt at blande dejen, forme den til kugler, og fryse dem ned, og så bage dem på dagen? Evt optø dem først.

    Men jeg ved ikke om det går med bagepulveret i?

    mvh Anne-Mette

  23. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2012 kl. 10:49

    Kære Anne-Mette
    Det tror jeg godt, at du kan gøre! Ellers evt. bare lave dejen dagen i forvejen og stille den på køl ? Den tager maks 5 minutter at røre sammen!

    Kh Anne

  24. Helle skriver

    12. februar 2015 kl. 11:31

    mmmmm Har lige lavet disse dog med hvid chokolade og så halv tranebær og halv goji bær.
    Det er nok de bedste cookies jeg nogensinde har smagt og tro mig jeg har smagt mange!!
    Det er klart ikke sidste gang jeg bager disse.

Trackbacks

  1. Cookies med lys chokolade og tranebær siger:
    29. marts 2011 kl. 10:08

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade | Anne au Chocolat siger:
    1. april 2011 kl. 09:05

    […] Anne au Chocolat Madkærlighed en masse Hop til indhold HjemAnne au Chocolat – opskriftindeksChocoholic – lidt om mig. ← Cookies med lys chokolade og tranebær […]

  3. Cookies med tranebær og hvid chokolade | sidseloglasse siger:
    17. juli 2011 kl. 13:46

    […] går bagte jeg cookies til filmaften med weekday-familien 🙂 Opskriften har jeg fundet hos Anne, jeg byttede bare mælkechokolade ud med hvid chokolade. De blev bare gode. Sprøde i kanten og […]

  4. Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:32

    […] forsvinder ud i den blå luft. De nye cookies tager udgangspunkt i samme improviserede opskrift fra den første portion, men der er en række ændringer. Jeg har brugt kandiseret ingefær i stedet for tranebær, […]

  5. Verdens bedste cookies siger:
    27. september 2018 kl. 17:41

    […] anden dag bagte min kæreste og jeg de her lækre cookies, som er en opskrift af Anne Au Chocolat, som vi dog har lavet lidt om på. Vi har prøvet en masse forskellige opskrifter på forskellige […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap