E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade

1. april 2011 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Med hjælp fra gode venner forsvandt sidste indlægs cookies som dug for solen. Aller oftest glæder det mig, når mit bagværk i løbet af ingen tid fordufter. Det er jo som regel en lille fin og ret god indikator på, at mine søde sager har en vis popularitet i min omgangskreds. Til gengæld forsvinder de søde sager nogle gange så hurtigt, at jeg ikke selv når at smage anden gang. Det er nu egentlig også ok. Især når man lige kan lave en ny portion cookies, som jeg har gjort her. Så må jeg bare sørge for, at disse ikke forsvinder ud i den blå luft.
De nye cookies tager udgangspunkt i samme improviserede opskrift fra den første portion, men der er en række ændringer. Jeg har brugt kandiseret ingefær i stedet for tranebær, tilføjet havregryn, og denne gang udgør både brun farin og sukker den søde bestanddel.
Den kandiserede ingefær giver de små cookies et stærkt, varmt præg og tilfører samtidig en lidt sej konsistens – et twist jeg elsker i cookies (lige som tranebærrene/rosiner/andre tørrede frugter gør). Det er første gang, jeg bager med kandiseret ingefær. Ingefærens raison d’être i disse cookies foregik lidt à la sådan her i mit hoved “hvis man kan putte chili i chokolade, kan man også putte kandiseret ingefær i cookies“. Og det blev ret vellykket, hvis jeg selv skal sige det.
Jeg valgte at tilføje havregryn, da jeg er vild med smagen af ristet havre. Jeg har brugt de grove af slagsen, da det er dem, jeg spiser til morgenmad.
Derudover valgte jeg at halvere mængden af brun farin i forhold til sidste gang og i stedet spæde op med almindelig sukker. Den brune farin dominerede lidt for meget i min mund i de første cookies (stakkels lille Bitter Lactée).

Opskriften er

100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g kandiseret ingefær, hakket
200 g lys chokolade (Bitter Lactée fra Valrhona), grofthakket

Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende chokolade og ingefær i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Jeg fik 16 mellemstore cookies ud af denne portion.

God weekend.

Skrevet i: Kager Tags: bitter lactée. valrhona bitter lactée, brun farin, cookies, grove havregryn, havregryn, ingefær, kandiseret ingefær, lys chokolade, valrhona

Previous Post: « Cookies med lys chokolade og tranebær
Next Post: Panna Cotta med skyr – ananas, karamelliseret rugbrød og chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maiken skriver

    1. april 2011 kl. 09:28

    Hej Anne,
    mumme! Elsker ingefærslik så synes det lyder som en brandgod idé. Bruger også altid havregryn i cookies, så har helt cravings nu 🙂
    Mvh Maiken

  2. Cafezinho skriver

    2. april 2011 kl. 12:52

    Wow, Anne! Det ser super lækkert ud, jeg synes altid Cookies med havregryn bliver gode…
    Tanken omkring Cookies med ingefær lyder utrolig lækkert:)

    Forsat god weekend

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2011 kl. 16:07

    Kære Maiken
    Jeg synes, du skal prøve min opskrift så. Det er klart noget af det lækreste, jeg længe har fundet på 🙂
    Alt godt,
    Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2011 kl. 16:07

    Kære Rune
    Tak for en dejlig kommentar!
    God weekend lige over 😉

  5. Benedikte Capion skriver

    4. april 2011 kl. 20:20

    Mmm, ingefær, havregryn og chokolade. Mine tænder løber allerede i vand 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2011 kl. 09:45

    Kære Benedikte
    Tak for en dejlig kommentar 🙂

  7. italiensk restaurant københavn skriver

    5. april 2011 kl. 10:42

    Spændende opskrift – skal helt sikkert prøves 🙂

  8. Rikke skriver

    6. april 2011 kl. 08:57

    Hej Anne!
    Det er godt nok en fantastisk blog du har. Så mange lækre opskrifer..
    Det er altid spændende at tage et kig forbi din blog.
    Jeg er selv ved at starte min egen madblog. Mangler bare et godt kamera 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2011 kl. 12:40

    @italiensk restaurant københavn – ja, den er god 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2011 kl. 12:41

    Hej Rikke
    Tak for en dejlig kommentar 🙂
    Se at komme i gang med at blogge!
    Alt godt
    Anne

  11. Marina Bay Dueholm skriver

    17. marts 2013 kl. 15:39

    Så har vi rullet og rullet og nu venter Elias (min søn) og jeg spændt på at de kommer ud af ovnen 😉 Måtte dog improvisere lidt, da jeg alligevel ikke havde alm. mel. Så der er kommet fuldkornsdurum i og kandiseret ingefær i skiver med sukker… men mon ikke det går 😉
    Ha’ en skøn dag

Trackbacks

  1. Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade siger:
    1. april 2011 kl. 10:31

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    1. april 2011 kl. 10:43

    […] Continue reading here: Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade […]

  3. Cookies med ganache og pære | Anne au Chocolat siger:
    20. juni 2011 kl. 09:43

    […] midt på dagen. Det regnede udenfor – så det var rigtig chokoladevejr.  Jeg fandt en klump cookie-dej i fryseren, som jeg tøede op og bagte til små cookies. Til mit store held havde min kagehelt […]

  4. Roskilde Festival cookies | Anne au Chocolat siger:
    27. juni 2011 kl. 13:07

    […] havde lovet min lejr kage. Derfor blev det til nogle hurtige og enormt lækre cookies. Jeg brugte denne opskrift, men tilføjede rosiner i stedet for ingefær. Jeg har i øvrigt fået min blog […]

  5. Cookies med ganache og pære - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:33

    […] midt på dagen. Det regnede udenfor – så det var rigtig chokoladevejr.  Jeg fandt en klump cookie-dej i fryseren, som jeg tøede op og bagte til små cookies. Til mit store held havde min kagehelt […]

  6. Cookies med ganache og pære - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:30

    […] midt på dagen. Det regnede udenfor – så det var rigtig chokoladevejr.  Jeg fandt en klump cookie-dej i fryseren, som jeg tøede op og bagte til små cookies. Til mit store held havde min kagehelt […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap