Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Cookies med kandiseret ingefær og lys chokolade

1. april 2011 af Anne au Chocolat

Med hjælp fra gode venner forsvandt sidste indlægs cookies som dug for solen. Aller oftest glæder det mig, når mit bagværk i løbet af ingen tid fordufter. Det er jo som regel en lille fin og ret god indikator på, at mine søde sager har en vis popularitet i min omgangskreds. Til gengæld forsvinder de søde sager nogle gange så hurtigt, at jeg ikke selv når at smage anden gang. Det er nu egentlig også ok. Især når man lige kan lave en ny portion cookies, som jeg har gjort her. Så må jeg bare sørge for, at disse ikke forsvinder ud i den blå luft.
De nye cookies tager udgangspunkt i samme improviserede opskrift fra den første portion, men der er en række ændringer. Jeg har brugt kandiseret ingefær i stedet for tranebær, tilføjet havregryn, og denne gang udgør både brun farin og sukker den søde bestanddel.
Den kandiserede ingefær giver de små cookies et stærkt, varmt præg og tilfører samtidig en lidt sej konsistens – et twist jeg elsker i cookies (lige som tranebærrene/rosiner/andre tørrede frugter gør). Det er første gang, jeg bager med kandiseret ingefær. Ingefærens raison d’être i disse cookies foregik lidt à la sådan her i mit hoved “hvis man kan putte chili i chokolade, kan man også putte kandiseret ingefær i cookies“. Og det blev ret vellykket, hvis jeg selv skal sige det.
Jeg valgte at tilføje havregryn, da jeg er vild med smagen af ristet havre. Jeg har brugt de grove af slagsen, da det er dem, jeg spiser til morgenmad.
Derudover valgte jeg at halvere mængden af brun farin i forhold til sidste gang og i stedet spæde op med almindelig sukker. Den brune farin dominerede lidt for meget i min mund i de første cookies (stakkels lille Bitter Lactée).

Opskriften er

100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g kandiseret ingefær, hakket
200 g lys chokolade (Bitter Lactée fra Valrhona), grofthakket

Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende chokolade og ingefær i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Jeg fik 16 mellemstore cookies ud af denne portion.

God weekend.

Skrevet i: Kager Tags: bitter lactée. valrhona bitter lactée, brun farin, cookies, grove havregryn, havregryn, ingefær, kandiseret ingefær, lys chokolade, valrhona

Previous Post: « Cookies med lys chokolade og tranebær
Next Post: Panna Cotta med skyr – ananas, karamelliseret rugbrød og chokolade »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap