
De nye cookies tager udgangspunkt i samme improviserede opskrift fra den første portion, men der er en række ændringer. Jeg har brugt kandiseret ingefær i stedet for tranebær, tilføjet havregryn, og denne gang udgør både brun farin og sukker den søde bestanddel.
Den kandiserede ingefær giver de små cookies et stærkt, varmt præg og tilfører samtidig en lidt sej konsistens – et twist jeg elsker i cookies (lige som tranebærrene/rosiner/andre tørrede frugter gør). Det er første gang, jeg bager med kandiseret ingefær. Ingefærens raison d’être i disse cookies foregik lidt à la sådan her i mit hoved “hvis man kan putte chili i chokolade, kan man også putte kandiseret ingefær i cookies“. Og det blev ret vellykket, hvis jeg selv skal sige det.
Jeg valgte at tilføje havregryn, da jeg er vild med smagen af ristet havre. Jeg har brugt de grove af slagsen, da det er dem, jeg spiser til morgenmad.
Derudover valgte jeg at halvere mængden af brun farin i forhold til sidste gang og i stedet spæde op med almindelig sukker. Den brune farin dominerede lidt for meget i min mund i de første cookies (stakkels lille Bitter Lactée).
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g kandiseret ingefær, hakket
200 g lys chokolade (Bitter Lactée fra Valrhona), grofthakket
Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende chokolade og ingefær i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.
Jeg fik 16 mellemstore cookies ud af denne portion.

