E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chocolate and Love

23. marts 2011 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Tro det eller ej, så har jeg haft en anelse svært ved at følge med al den chokolade, jeg har købt den seneste tid. Men nu har jeg smagt de to økologiske Chocolate and Love chokoladeplader fra Chokoladefestivalen. De er to vidt forskellige mørke chokolader, den ene er mild, blød og har lidt crunch i sig, og den anden er mere ren, vild og bitter. Fælles for dem begge er dog, at de tilfredsstiller mig og mit chokoladehjerte. Og dette til trods for, at jeg normalt hverken er den helt store fan af smagsatte chokoladeplader eller for høje kakaoprocenter.
Chokoladerne er lavet af kakaobønner fra små økologiske plantager i Peru og i Den Dominikanske Republik. I begge lande er der tale om et fairtrade-samarbejde mellem Chocolate and Love og kakaobønderne.

Den milde af chokoladerne hedder Crushed Diamonds og har en kakaoprocent på 55. Navnet må angiveligt referere til de ristede kakaonibs i chokoladen. Som nævnt er jeg ikke så begejstret for smagssatte chokoladeplader, men denne chokolade er raffineret. Den er blød, cremet og har en fin rund smag af mild mørk chokolade og vanille. De tilsatte kakaonibs er med til at give chokoladen lidt ekstra kant i smagen, selvom jeg nu stadig anser denne chokolade som ren hygge – og den slags, jeg har svært ved kun at tage et stykke af. Ja, jeg har allerede spist ret meget af den 🙂

Den vilde af chokoladerne hedder Filthy Rich og holder en kakaoprocent på 71. Den har et godt knæk (altså den lyder godt, når man brækker et stykke af den, og det føles godt, når man sætter tænder i den), og smagen er mørk og bitter på den gode og lidt bombastiske måde med fine noter af ristede hasselnødder og et lillebitte hint af vanille – deraf navnet velsagtens. Filthy Rich kommer til at holde længe, da det for mig er nok at spise ét stykke ad gangen. Jeg er sikker på, at den smagsmæssigt ville passe perfekt sammen med denne smukke cappuccino, og heldigvis må jeg godt tage chokolade med på The Coffee Collective 🙂

Inden jeg går tilbage ud i solen med et stykke knust diamant, vil jeg lige nævne, at Copenhagen Restaurant Week begynder på fredag, hvor 60 restauranter inviterer sine gæster på to retter mad for kun 150 kr. I mandags var jeg sammen med fire andre madbloggere med til at teste sådan en middag på den argentinske restaurant Asador. Gastromændene har skrevet om vores gode aften lige her, og det samme har Kasper Bergholt her. Jeg fik en ret lækker crème brûlée til dessert, som smagte af dulce de leche. Cremen havde en perfekt konsistens, og det sprøde karamelliserede “sukkerlåg” sad også lige i skabet. Dog manglede jeg lidt vanillekorn, men måske jeg bare er lidt for konservativ, når det kommer til crème brûlée.

Skrevet i: Uncategorized Tags: cappuccino, Chocolate and Love, Copenhagen Restaurant Week, Crushed Diamonds, Filthy Rich, Kaffe, mørk chokolade

Previous Post: « Kaffe, macarons og forårssol
Next Post: Små chokoladeballader med to slags Valrhona »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Chocolate and Love siger:
    23. marts 2011 kl. 16:51

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap