E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kaffe, macarons og forårssol

20. marts 2011 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

I dag har København vist sig fra sin smukkeste side. Solen har skinnet og lunet mine kinder, og jeg har vandret rundt i dens stråler og spist macarons fra Nikolaos Strangas og drukket min første kaffe udenfor i år. Er det ikke en guddommelig cappuccino? Jeg blev så glad af at drikke den.
I næste uge blogger jeg blandt andet om et par rigtig lækre chokoladeplader fra Chokoladefestivalen. Jeg har allerede smagt dem 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: cappuccino, forår, macarons, Nikolaos Strangas, sol, The Coffee Collective

Previous Post: « Hjemmelavet Nutella aka Smørbar Caraïbe
Next Post: Chocolate and Love »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sifka skriver

    20. marts 2011 kl. 18:02

    Jeg har stået, og kigget på lige præcis de samme kager som du, og mens jeg stod der og kiggede, blev den lyserøde solgt. Jeg valgte en kop af den guddommelige varme chokolade som selskab til min macaron med passion og rosmarin.

    Forårssol er en dejlig ting. Rigtig dejlig:)

  2. Guapizimo skriver

    20. marts 2011 kl. 18:21

    Sikke en smuk kop cappuccino, jeg elsker når der bliver kræset sådan for den! Kagerne på billederne ser også bare fantastiske ud!!

  3. Ane skriver

    20. marts 2011 kl. 21:00

    Hej Anne,
    Elsker din blog, er også selv en dessertnørd. Du skriver meget om al den rigtig gode chokolade man kan købe. Jeg tænkte om du, med al den ekspertise du har, ikke kunne tænke dig at lave et indlæg med anmeldelser af chokolade som er lidt mere tilgængeligt? Irma, netto, fakta osv.?
    Det ville i hvertfald være sjovt at læse

    Ane

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2011 kl. 10:59

    Kære Sifka
    Det lyder nu også dejligt med den varme chokolade. Nikos smager SÅ godt 🙂
    Kh A

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2011 kl. 11:00

    Kære Guapizimo
    Så er der jo ikke andet for at tage samme tur som mig, næste gang solen skinner 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2011 kl. 11:02

    Kære Ane
    Tak for din kommentar. Jeg må desværre skuffe dig og meddele, at det eneste chokolade jeg køber i Netto og Kvickly en sjælden gang imellem er Daim og Snickers 🙂 Men til gengæld kan man jo købe Valrhona i Irma, hvilket jeg sætter stor pris på!
    Alt godt,
    Anne

  7. Sofie Maria skriver

    21. marts 2011 kl. 21:58

    Ej hvor er det fantastisk med en gudie til kbh’s lækre delikatesser her hos dig 🙂 Du lokker jo forfærdeligt med dine smukke og indbydende fotos. Jeh bliver nødt til at tage forbi både kollegtivet og det der fine macarons-sted – snart! Mmm 🙂
    Kender du foresten til Frederiksberg chokolade – er det lækre produkter?

  8. Cafezinho skriver

    22. marts 2011 kl. 09:00

    Hej Anne,

    Wow, for et flot billede af en flot cappuccino, håber den smager lige som den ser ud! Du laver nogle super indbydende billeder her på bloggen, det er godt arbejde Har lige fået kaffe hjem fra coffeecollective.dk, glæder mig til, at smage. Så følg med på bloggen der kommer nogle anmeldelser.
    Men du kender sikkert kaffen, og at den er fantastisk.

    Mvh.
    Rune
    Kaffeblogger

  9. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2011 kl. 20:08

    Kære Rune,
    Jeg glæder mig nu meget til at læse dine anmeldelser af kaffen 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2011 kl. 20:13

    Kære Sofie Maria
    Tak for din søde kommentar.
    Det er noget tid siden, jeg sidst har været forbi Frederiksberg Chokolade, men i mange år købte/fik jeg deres julekalender, og den var meget lækker, så mon resten ikke også er det! 🙂
    Alt godt
    Anne

Trackbacks

  1. Kaffe, macarons og forårssol siger:
    20. marts 2011 kl. 18:31

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Chocolate and Love | Anne au Chocolat siger:
    24. marts 2011 kl. 13:46

    […] Anne au Chocolat Madkærlighed en masse Hop til indhold HjemAnne au Chocolat – opskriftindeksChocoholic – lidt om mig. ← Kaffe, macarons og forårssol […]

  3. Chocolate and Love - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:41

    […] spise ét stykke ad gangen. Jeg er sikker på, at den smagsmæssigt ville passe perfekt sammen med denne smukke cappuccino, og heldigvis må jeg godt tage chokolade med på The Coffee Collective […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap