Foto: Line Thit Klein
Smagskombinationen af hvid chokolade og hindbær er en klassiker, og den bliver ikke mindre fortryllende af at havne i blondies sammen med limeskal og mandler. Disse sødmefulde blondies med et syrligt snert af sommer har jeg lavet til ALT for damerne, og den blev fotograferet af Line Thit Klein. Måske de skal være jeres weekend godbid? 🙂
Blondies med lime og hindbær
8-10 personer
200 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler, hakket
100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
1 øko lime, reven skal af
150 g hindbær
Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g hvid chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt mandler, den resterende hvide chokolade og limeskal. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir og tryk forsigtigt hindbærrene ned i dejen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.
Husk at blondies helst skal bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig! God fornøjelse.
Sarah Lynge skriver
Hej Anne.
Jeg vil prøve at bage kagerne ved en 15 tiden i dag, men ville jeg godt kunne bruge dem i aften, eller skal de helst stå 1 dag over?
K skriver
Hej Anne,
Mums en super lækker kage! Tak for opskriften.
Jeg har bare desværre det samme problem som andre før har kommenteret – at jeg ikke kan få den til at sætte sig 100%. Den er blevet lækker og chewy hele vejen rundt i kanten, men i midten er den ret flydende.
Efter kagen var svalet har jeg haft den i køleskabet. Jeg turde ikke bage den mere, da den var blevet godt gylden i bunden efter de 40min.
Har du nogen foreslag til hvordan problemet kan løses næste gang jeg bager den?
//K
Anne au Chocolat skriver
Kære K,
Det var da ærgeligt!
Jeg vil prøve at bage den igen selv og teste. Men måske den skal bages ved lavere temperatur i lidt længere tid. Jeg justerer lige opskriften lidt.
Kh Anne
Stine skriver
Hej Anne
Har du justeret i opskriften? Jeg tænker i forhold til bagetid og varme?
Min kæreste kan ikke tåle mandler, kan jeg undlade dem eller bør jeg bage en anden kage?
Vh
Stine
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
Det mener jeg ikke, at jeg har 🙂
Undlad mandlerne – kagen er meget lækker uden!
Kh Anne
Marianne skriver
Hej Anne
Nu kan jeg se at der er flere der har haft problemer med at få den færdig i midten, så nu bliver jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal vurdere om den er færdig nu når jeg skal bage i aften. Jeg plejer at stille en kødnål i, og hvis der hænger noget fast så skal den have lidt mere. Gælder denne metode også for denne kage, eller vil den så ende med at blive for tør/overbagt?
Caroline skriver
Hej Anne,
Jeg har bagt din anden blondie, den med appelsinskal og mandler, og den blev rigtig fin. Kan jeg bruge samme bagetid på denne, eller skal den have længere pga hindbærene?
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline,
Den skal have længere tid ja pga. hindbærrene!
louise mette nielsen skriver
hej Anne.
jeg har tænkt mig at prøve at lave den her kage Blondies med lime og hindbær til min fødselsdag.
jeg er i tvivl om din opskrift, der står at jeg skal have 200g hvid chokolade og 100g hvid chokolade.
Kan se at de 200g skal smeltes over vandbad. og står der at den resterede hvide chokolade skal tilsættes ,er det så de 100g hvide chokolade?
MVH Louise Nielsen.
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Ja det er korrekt forstået 🙂
Ingrediensernes rækkefølge følger fremgangsmåden!
Kh Anne