Jeg købte for længe siden et glas peanutbutter, da en af mine veninder begejstret havde fortalt om, hvor lækkert det smagte sammen med frugt. Jeg prøvede flere gange at skære frugt i mundrette stykker for derefter at spise lidt peanutbutter til. Men det var bare ikke hit. Jeg holder mig til chokoladefonduen, som i øvrigt var gårsdagens dessert.
Nå men det vil altså sige, at jeg i evigheder har haft et glas peanutbutter, der kiggede på mig, hver gang jeg åbnede skabet. Til sidst var det nok, så forleden bagte jeg peanutbutter cookies – dem kan jeg nemlig godt lide! Og nemt var det.. jeg tilføjede såmænd bare 100 g peanutbutter til en af mine cookies opskrifter, og så puttede jeg både lys og mørk chokolade i – på den måde fik mine cookies en lillebitte snert af snickers.
De blev helt perfekte – sprøde udenpå og chewy indeni. Haps og go’ søndag 🙂
Til ca. 20 cookies skal du bruge:
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
100 g peanutbutter
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g mørk chokolade, hakket, eksempelvis Caraïbe fra Valrhona
75 g lys chokolade, hakket, eksempel Jivara fra Valrhona
Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør peanutbutter i. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende de to chokolader i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 190 grader varmluft – eller indtil fint gyldne, det kan variere alt efter ovnen.
Julie skriver
Hej Anne.
Jeg prøvede at lave disse cookies, men ingen held. efter 15 min var det stadig dej. Jeg gav dem så lidt længere tid, og de blev helt smuldret. Jeg fulgte opskriften helt præcist, hvad kan der være gået galt?
Mvh Julie
Emilie skriver
Hej Anne
De ser og lyder rigtigt lækre, og derfor vil jeg gerne bage dem til vores musical hold på skolen, men jeg ville hører dig, om hvilke andre chokolader man kunne bruge? Jeg skal lave en ret stor potion nemlig og ville derfor hører dig, om der måske var et lidt billigere alternativ til Valrhona 🙂
Kh Emilie
Helena skriver
Hej Anne!
Havde ved en fejl købt peanutbutter med “smooth chili”, som ikke var spor interessant i sig selv. Ved et held faldt jeg over din opskrift, og har nu for anden gang lavet VERDENS bedste cookies! Den bløde chilismag sammen med chokoladen er bare prikken over i’et – kan klart anbefales 🙂
Christina skriver
wooooow! Pas på med varmluft! Stoler i forvejen ikke på det fis da jeg er vant til over-undervarme, men nu hvor opskriften specifikt sagde varmluft turde jeg godt – men nøjedes dog med at sætte timeren på 12 min. Godt jeg tjekkede efter 9, de var godt på vej til at ligne kul
Sandra skriver
Pas på! Stærkt vanedannende 🙂 hold nu op, hvor smager de godt. Jeg havde også været så heldig at få et glas peanutbutter i julegave….. kan kun sige at det var en fantastisk gave !!! Tak for opskrift, laver dem helt sikkert også tredie gang 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra,
Dejligt at høre 🙂
Dorthe skriver
Her skal minuturet også maks sættes på ti minutter hvis jeg bager disse cookies ved 190 grader varmluft, da de ellers bliver sorte. Derudover trykker jeg dem ikke bare let flade, inden jeg sætter dem i ovnen, men jeg trykker dem så flade, som jeg reelt gerne vil have dem, når de er bagt – for for mig flyder de næsten ikke ud. Sidste gang jeg bagte dem undlod jeg saltet, da jeg synes, at der egentlig er ret meget salt smag fra peanutbutteren (men der findes måske nogle udgaver uden salt?). Men en god opskrift, det er det. Man skal bare lige holde øje med banditterne, da ovne jo er forskellige og her ville de blive helt forkullede, hvis jeg gav dem 14 min 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorthe,
Tak for gode tips 🙂
Elise R. skriver
Så er jeg igen igen igang med at bage disse lækkerheder :p De er blevet fast tradition som fortjent energi”bar” når vi er kommet i mål efter eremitageløbet :p De er virkelig så skønne og lækre!! Tusind tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Elise,
Det lyder som verdens mest lækre, hyggelige og ikke mindst FORTJENTE tradition 🙂
Rigtig godt løb!
Kh Anne
Rasmus Nielsen skriver
Jeg har nu lavet disse lækre cookies en del gange, og deler lystigt ud af dem (Og opskriften).. De er et hit, uanset hvor de bliver præsenteret! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Rasmus,
TUSIND tak for din søde hilsen. Det er jeg glad for at høre!