I sidste uge bagte jeg nogle lækre glutenfrie bananboller. Det var ikke planen, at de skulle på bloggen og derfor blev mit spejlrefleks heller ikke taget i brug. De blev knipset til min instagram, og der har siden hen været en del efterspørgsler på opskriften, så derfor ryger de alligevel på bloggen med et instagram billede. Jeg kan desværre ikke helt huske, hvor lang tid jeg gav bollerne i ovnen, så I må prøve jer lidt frem, lige som jeg gjorde 🙂 God fornøjelse – de er sprøde og saftige på samme tid!
Til 6 boller:
1 moden banan
1 æg
50 g mandelmel (eller hele mandler blendet fint)
50 g rosiner
15 g HUSK
1 tsk bagepulver
2 g birkes
12 g hørfrø
1/2 tsk salt
(evt. lidt hakkede nødder og kanel)
Mos bananen i en skål og tilsæt æg samt de øvrige ingredienser. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er gyldensprøde.
Nyd dem som de er. De er også fabelagtige med smør og chokolade.
Kathrine skriver
Det ser godt nok lækkert ud! Kan man erstatte HUSK med noget andet?
Kirsten skriver
Uhm, de se superlækre ud. Kan jeg erstatte mandelmelet med almindeligt mel? Har en mandelallergiker i familien.
Pixels & Poesi skriver
De ser lækre ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve – jeg vil dog også gerne høre om du har et forslag til noget der kunne erstatte husk? Mere mandelmel?
Christine - Twin Food skriver
Hvor ser de bare super skønne ud :)!!
Og så elsker jeg bare når man kan se de søde små birkes i bagværk – de må prøves!!
Knus
hvadskalvibage/Mette skriver
Nu har jeg efterhåden læst så mange opskriftre hvor HUSK indgår, så nu må jeg vist snart få købt noget, så det kan prøves. For jeg synes umiddelbart at jeg kan finde noget som kan erstatte HUSK
Ilse Aranti skriver
Hvad er HUSK?
Sofia skriver
Bagte dine boller i går aftes. De er super gode, og et godt og nemt alternativ i madpakken! opskriften kan klart anbefales 🙂 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine,
Ja måske kan du bare tilføje ekstra mandelmel 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kirsten
Ja måske boghvedemel eller rismel! Hvis du hellere vil have hvedemel i, kan du jo lave alm. gærboller med bananer i? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Pixels & Poesi
Ja, det tror jeg, at jeg ville gøre. Mere mandelmel 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Christine
Jeg er SÅ enig 🙂
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Jeg vil også anbefale dig at købe HUSK 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ilse
HUSK er fibre (loppefrøskaller). På denne side finder du en god forklaring: http://tatjanasmad.blogspot.dk/p/ingredienser.html
Kh Anne
Ilse Aranti skriver
Kære Anne!
Mange tak skal du have. Efter at have spurgt dig i går, googlede jeg HUSK og fandt det, og har nu bestilt det hjem for at prøve det af.
Sensommerhilsen
Ilse
Nadia WH skriver
Opskriften er netop afprøvet her til aften og uhmm de er gode.
Elsker at noget så simpelt, kan smage så dejligt 🙂
Dorte skriver
Hej Anne
I går prøvede jeg at bage disse boller, men der blev næsten ingen dej ud af portionen. Det kunne kun blive til en lille teske dej til hver bolle. Er det meningen, eller hvad kan jeg have gjort galt? Tak for en dejlig blog. Kh Dorte
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Det var da underligt. Hmm, jeg har lige gået opskriften igennem igen for slåfejl, men den ser rigtig ud.
Jeg fik 6 boller ud af portionen.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Jeg er helt enig 🙂
Kh ANne
Jenny skriver
Kan man ikke bruge blended hørfrø eller chia frø i stedet for HUSK?
I øvrigt har jeg set HUSK i flere supermarkeder, så det er ikke svært at finde, portionen er bare så stor.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny
Jo, det kan være! Prøv 🙂
kh Anne
Jenny skriver
Har lavet dem i dag og de var et hit. Husk blev erstattet med ekstra mandelmel, kerner og rosiner med lidt musli, men bortset fra det…
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Cecilie skriver
Hej Anne
Hvor store bliver bollerne?
Og kan det virkelig passe at der kun er ca. 120 kcal per. bolle?:-)
Hilsen Cecilie
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Det bliver ikke vildt store, men meget perfekte synes jeg!
Ja det er vist rigtigt nok 🙂
Kh Anne
Connie skriver
Hejsa
Selvom denne er tråd er fra sidste år, vil jeg alligevel komme med en kommentar.
der bliver spurgt, om man kan blende hørfrø ?????
Det må man aldrig gøre i bagværk da olierne i hørfrø harskner efter meget kort tid, det er minutter vi taler om, i bagværk skal hørfrø bruges hele.
Når man skal spise müsli kan man lige forinden blende hørfrø, og blande i sin müsli, altså kun den portion der spises straks efter, man kan bruge en kaffemølle til formålet. olien i hørfrø er super sund.
Hilsen Connie
Line Kruse Jensen skriver
HUSK er fuldstændigt fantastisk i bagværk, fordi det giver fugtighed til dejen. Brød og boller bagt uden gluten bliver ofte stenhårde eller knas-tøre, og smuldrer mellem hænderne på en. Dette forhindrer HUSK. Jeg ville nok erstatte HUSK med en stor klat yoghurt fremfor mere mel, men i denne opskrift gør bananen jo bollerne klæ, så der går det nok uden HUSK, som i øvrigt er super sundt, fordi frøskallerne er så fiberholdige og derfor gode for maven.
Josefine Larsen skriver
Hold nu op nogen fantastisk lækre boller – som har den helt rigtige konsistens – Tusinde tak for denne opskrift, har prøvet alt for mange boller uden mel nu, som slet ikke var mig, men de her er MUMS 🙂
Malene skriver
Rigtig lækre! 🙂
Jeg havde ikke lige noget HUSK, så erstattede det med boghvedemel – Det fungerer fint 🙂
Stina skriver
Jeg har bagt en dobbelt portion af bollerne i dag, men som med andet glutenfrit bagværk, blev de sprøde udenpå og klistrede indeni. De hævede heller ikke. Gør jeg noget galt?