E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Koldhævede fuldkornsboller

28. marts 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Glædelig solskinslørdag! Vi har spist de dejligste koldhævede fuldkornsboller til morgenmad, Nu er drengene på en tur i det gode vejr (med god afstand), og jeg har gjort rent.

Jeg vil lige dele opskriften på bollerne med jer. Vi har i noget tid har en beholder med forskellige kornflager og knækkede kerner stående i et af skabene i køkkenet. Jeg kan ikke identificere indholdet hundrede procent, men jeg spotter bygflager, knækkede rugkerner og nogle andre korn iblandt. Jeg kalder det femkornsblanding i opskriften, da jeg tænker, at den slags femkornsblanding, man kan købe i butikkerne er helt perfekt i opskriften også!
Bollerne er dejligt sprøde, med en fyldig krumme uden at være bastante og har en skøn smag. “Gode madpakkeboller”, sagde min mand (skolelæreren). Indtil videre er de i hvert fald også gode spise-hjemme-boller.

Jeg håber, at I har en dejlig weekend!

Koldhævede fuldkornsboller
ca. 12-14 stk

230 g fuldkorns ølandshvedemel
500 g hvedemel
150 g femkornsblanding
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
havregryn

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 16 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og havregryn. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « De allerbedste koldhævede kanelsnegle – luftige, svampede og dejligt saftige!
Next Post: Banankage med chokostykker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise skriver

    26. april 2020 kl. 17:07

    Hej Anne,
    Tak for rigtig fine opskrifter! Jeg bor i udlandet og her findes ikke Ølandshvedemel. Hvad er forskellen på dette og alm hvedemel (i de opskrifter hvor du bruger begge dele?)
    Og kan jeg erstatte fuldkornsmel eller rugmel 1:1 hvor der ellers skal bruge ølandshvede?

    Mvh Lise

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:23

    Kære Lise,
    Jeg har svaret dig på instagram 🙂
    Kh Anne

  3. Emilie skriver

    7. november 2020 kl. 11:37

    Hej Anne,
    Et lidt tosset spørgsmål, men jeg bor også i udlandet, og det er ikke helt nemt at få frisk gær, så jeg bager med tørgær. Det har du tilfældigvis ikke prøvet dig med – specielt ved det koldhævede?
    Kh Emilie

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2020 kl. 14:08

    Kære Emilie,
    Det har jeg ikke prøvet desværre, men mon ikke det går fint 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap