E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Koldhævede fuldkornsboller

28. marts 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Glædelig solskinslørdag! Vi har spist de dejligste koldhævede fuldkornsboller til morgenmad, Nu er drengene på en tur i det gode vejr (med god afstand), og jeg har gjort rent.

Jeg vil lige dele opskriften på bollerne med jer. Vi har i noget tid har en beholder med forskellige kornflager og knækkede kerner stående i et af skabene i køkkenet. Jeg kan ikke identificere indholdet hundrede procent, men jeg spotter bygflager, knækkede rugkerner og nogle andre korn iblandt. Jeg kalder det femkornsblanding i opskriften, da jeg tænker, at den slags femkornsblanding, man kan købe i butikkerne er helt perfekt i opskriften også!
Bollerne er dejligt sprøde, med en fyldig krumme uden at være bastante og har en skøn smag. “Gode madpakkeboller”, sagde min mand (skolelæreren). Indtil videre er de i hvert fald også gode spise-hjemme-boller.

Jeg håber, at I har en dejlig weekend!

Koldhævede fuldkornsboller
ca. 12-14 stk

230 g fuldkorns ølandshvedemel
500 g hvedemel
150 g femkornsblanding
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
havregryn

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 16 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og havregryn. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « De allerbedste koldhævede kanelsnegle – luftige, svampede og dejligt saftige!
Next Post: Banankage med chokostykker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise skriver

    26. april 2020 kl. 17:07

    Hej Anne,
    Tak for rigtig fine opskrifter! Jeg bor i udlandet og her findes ikke Ølandshvedemel. Hvad er forskellen på dette og alm hvedemel (i de opskrifter hvor du bruger begge dele?)
    Og kan jeg erstatte fuldkornsmel eller rugmel 1:1 hvor der ellers skal bruge ølandshvede?

    Mvh Lise

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:23

    Kære Lise,
    Jeg har svaret dig på instagram 🙂
    Kh Anne

  3. Emilie skriver

    7. november 2020 kl. 11:37

    Hej Anne,
    Et lidt tosset spørgsmål, men jeg bor også i udlandet, og det er ikke helt nemt at få frisk gær, så jeg bager med tørgær. Det har du tilfældigvis ikke prøvet dig med – specielt ved det koldhævede?
    Kh Emilie

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2020 kl. 14:08

    Kære Emilie,
    Det har jeg ikke prøvet desværre, men mon ikke det går fint 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap