Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Koldhævede fuldkornsboller

28. marts 2020 af Anne au Chocolat

Glædelig solskinslørdag! Vi har spist de dejligste koldhævede fuldkornsboller til morgenmad, Nu er drengene på en tur i det gode vejr (med god afstand), og jeg har gjort rent.

Jeg vil lige dele opskriften på bollerne med jer. Vi har i noget tid har en beholder med forskellige kornflager og knækkede kerner stående i et af skabene i køkkenet. Jeg kan ikke identificere indholdet hundrede procent, men jeg spotter bygflager, knækkede rugkerner og nogle andre korn iblandt. Jeg kalder det femkornsblanding i opskriften, da jeg tænker, at den slags femkornsblanding, man kan købe i butikkerne er helt perfekt i opskriften også!
Bollerne er dejligt sprøde, med en fyldig krumme uden at være bastante og har en skøn smag. “Gode madpakkeboller”, sagde min mand (skolelæreren). Indtil videre er de i hvert fald også gode spise-hjemme-boller.

Jeg håber, at I har en dejlig weekend!

Koldhævede fuldkornsboller
ca. 12-14 stk

230 g fuldkorns ølandshvedemel
500 g hvedemel
150 g femkornsblanding
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
havregryn

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 16 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og havregryn. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « De allerbedste koldhævede kanelsnegle – luftige, svampede og dejligt saftige!
Next Post: Banankage med chokostykker »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap