E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De allerbedste koldhævede kanelsnegle – luftige, svampede og dejligt saftige!

26. marts 2020 af Anne au Chocolat 31 kommentarer

Jeg forberedte disse kanelsnegle i går sidst på eftermiddagen og lod dem koldhæve på køl, så det eneste jeg i dag skulle var at lade dem stuetemperere og efterhæve lidt og pensle med sammenpisket æg inden bagning. Ren og skær, sød og blød remoncefyldt kanellykke på en torsdag midt i Coronatiden. Det kan altså noget! Sneglene er luftige, bløde, svampede og saftige på den allermest kanelsnaskede måde <3 I kan i øvrigt finde et stort udvalg af kanel lige her.

Man kan også skære flere snegle end ti, så skal bagetiden bare reduceres lidt. Lige som jeg faktisk også tænker, at man ville kunne løfte sneglene fra køleskabet over på en bageplade med bagepapir og lade dem tempere inden bagning, hvis man ikke ønsker, at de vokser sammen under bagningen. Så er bagetiden også noget kortere.

Rigtig god fornøjelse!

Ps. Min mand elsker kanelsnegle, men er ikke fan af glasur. Det kan ses på nogle af sneglene nedenfor:)

Kanelsnegle 
10 tykke snegle

Dej:
175 ml mælk (gerne sødmælk)
10 g gær
2 æg
120 g smør, blødt
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel

Kanelremonce:
150 g smør, blødt
150 g brun farin
3 spsk stødt kanel

Dagen/Aftenen inden:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Rør kanelremoncen sammen imens.
Rul dejen ud til et stort rektangel (ca. 30 x 40) på et let meldrysset bord. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag over det hele. Rul dejen på den lange led til en pølse. Skær derefter rullen i 10 store snegle – jeg bruger en sytråd til at skære, så man undgår at presse sneglene for flade med en kniv. Fordel sneglene i et ildfast fad (mit er ca. 32 cm x 24cm) beklædt med bagepapir. Dæk formene med husholdsningsfilm og lad dem hæve på køkkenbordet i 30 minutter. Stil dem derefter på køl natten over (mine hævede ca. 15 timer på køl).

På dagen:
Tag sneglene ud på køkkenbordet og lad dem temperere/hæve i 75 minutter (muligvis 1,5 time – det kommer an på temperaturen i køkkenet). Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag kanelsneglene i ca. 20-25 minutter til flot gyldne. (Hold øje med afbagningen undervejs, så de ikke bliver for mørke. Hver ovn bager forskelligt :)) Server kanelsneglene nybagte og gerne med glasur på toppen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavet rugbrødsdrys til morgenbordet
Next Post: Koldhævede fuldkornsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ella skriver

    26. marts 2020 kl. 14:20

    Hei fra Oslo 😊
    Når sneglene bakes så tett , hvordan skiller du dem etter steking uten at de går i stykker?

  2. Nadine Abaza skriver

    26. marts 2020 kl. 19:18

    Hej Anne,
    De snegle ser jo fantastisk lækre ud, så de må prøves her i weekenden. Jeg har kun tørgær i huset så vil spørge om du ved hvor mange gram der skal i af det?
    Mvh.
    Nadine

  3. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2020 kl. 21:48

    Hej Ella,
    De sidder jo lidt sammen, når de bages så tæt, så det er “pull apart” snegle, kan man sige. De går ikke i stykker rigtig dog.
    Man kan også overføre dem til en bageplade med bagepapir på (som jeg skriver i opskriften også) efter sneglene har hævet i køleskabet natten over.

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2020 kl. 21:51

    Kære Nadine,
    Det er jeg glad for! Vi har både almindelig gær og tørgær herhjemme, og på pakken med tørgær står der, at de 12 g svarer til 50 g almindelig gær, så hvis det er sandt, skal der jo kun 2,5 g tørgær i opskriften 🙂
    Kh Anne

  5. Caroline Falck skriver

    27. marts 2020 kl. 17:20

    Min mand laver gulv i øjeblikket så han skal forkæles. Venter på første hævning, men allerede nu virker de meget bedre end “familie opskriften ”
    ^_^
    Glæder mig til i morgen. Pas på jer selv

  6. Astrid skriver

    27. marts 2020 kl. 21:01

    Hejsa! Har lige sat dejen til hævning. Hvor stort er dit fad? 🙂 Kh. Astrid

  7. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2020 kl. 21:52

    Hej Astrid,
    Skønt at høre 🙂
    Det er ca. 32 x 24 cm i størrelse.
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2020 kl. 21:52

    Kære Caroline,
    Det lyder bare dejligt.
    Kh Anne

  9. Sonja skriver

    28. marts 2020 kl. 11:49

    Hej Anne. Tænker på at gå i gang nu, men SKAL de koldhæve eller er det bare for nemheds skyld dagen derpå?

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2020 kl. 12:27

    Kære Sonja,
    Ja denne opskrift er baseret på koldhævning. Hvis de skal hæve ved stuetemperatur, ville jeg bruge 30 g gær og lad dejen hæve en 1 en lunt sted og så sneglene 45 minutter til 1 time bagefter inden bagning.
    Kh Anne

  11. Sonja skriver

    28. marts 2020 kl. 12:36

    1 g tørgær svarer til ca 3 g almindelig gær.

  12. Nadine Abaza skriver

    28. marts 2020 kl. 12:47

    Hej Anne
    Mange tak for svar. Desværre er der ikke oplyst en klar anvisningsmængde på tørgærs brevene her i Dubai og frisk gær er ingen steder at finde 😊
    Det bliver skønt at prøve dem af idag😋😋
    Kh,
    Nadine

  13. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2020 kl. 09:30

    Kære Sonja,
    Tak for afklaring 🙂

  14. Hanne skriver

    1. april 2020 kl. 17:46

    Kan de fryses ubagte ? og i så fald hvor længe skal de hæve efter de er taget op fra frost igen ?

  15. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:22

    Kære Hanne,
    Ja det tænker jeg godt, de kan! Jeg ved dog ikke præcis, hvor længe de skal hæve, men de skal stuetempereres først og så hæve yderligere i hvert fald.
    Kh Anne

  16. Sophie skriver

    3. april 2020 kl. 08:19

    Hej Anne.
    Først og fremmest tusind tak for alle dine lækre opskrifter:) Jeg stod for endnu engang at skulle bage din koldhævet kanelsneglekage, men kan så se du har taget den af bloggen;) Kan du fortælle om det er samme opskrift som denne, hvor hævetiderne blot er forskelllige? Eller kan opskriften lokkes ud af dig?
    Mvh. sophie

  17. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2020 kl. 10:45

    Kære Sophie,
    Jeg er en bandit og har slettet den gamle opskrift, da denne her altså er langt bedre!
    Kh Anne

  18. Jonathan skriver

    5. april 2020 kl. 10:06

    Du burde næsten prøve at give dem lidt surdej. Måske 150-200 gram. 🙂

  19. Therese skriver

    7. april 2020 kl. 16:42

    Tusind tak for svar om tørgær, jeg bor i USA hvor det er alt man kan få. Jeg glæder mig til at lave dem, nu hvor vi alle har god tid.

  20. Elisabeth skriver

    14. april 2020 kl. 19:22

    De er godkendt her i huset! Mums! Faktisk gik det sådan at jeg lavede dem lidt mindre og fordelte dem i to fade. Det ene fad blev gemt i køleskabet to dage ekstra og de var lige så gode da de de blev bagt.

  21. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2020 kl. 14:04

    Kære Elisabeth,
    Sikken dejlig hilsen 🙂
    Kh Anne

  22. Mette Nielsen skriver

    20. april 2020 kl. 15:35

    Hej Anne kan man koldhæve og så forme sneglene og lade dem efterhæve og bage i morgen? Mvh Mette

  23. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2020 kl. 17:28

    Kære Mette,
    Jeg beklager det sene svar.
    Håber, at du fandt en god løsning 🙂
    Kh Anne

  24. Lisa skriver

    23. maj 2020 kl. 09:20

    Tusind tak.
    Bedste opskrift, bager dem ofte.
    De fryses ned enkeltvis, så kan vi lige tage dem op når vi skal have søndags morgenmad.
    Jeg har også gjort det til min kæreste og hans børn, hvor de også er et kæmpe hit.

  25. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2020 kl. 09:10

    Kære Lisa,
    Det lyder bare så godt 🙂

  26. Gunvor skriver

    2. juni 2020 kl. 21:10

    Hej Anne
    Jeg har allerede bagt dem her en gang og nøj hvor er de gode! Jeg kunne dog godt tænke mig at bage dem så de ikke vokser sammen og til det skriver du at de skal bages i noget kortere tid, men hvad er “noget kortere”? Hvis du ikke selv har forsøgt dig kan du måske komme med et kvalificeret gæt?
    På forhånd tak.

  27. Birgitte skriver

    23. august 2020 kl. 10:43

    Hej, lækker opskrift! Men kan det mon passe at der skal 3 spsk kanel i remoncen? Det virker af meget. Mvh Birgitte

  28. Alberte skriver

    21. november 2020 kl. 11:25

    Hej Anne,
    Hvis jeg skal lave dobbelt portion, hvor meget gær skal jeg så bruge?
    Mvh Alberte

  29. Dzenana skriver

    18. januar 2021 kl. 14:20

    Lavede dem her i går (eller rettere: lavede dem i forgårs, spiste dem i går) og de var bare MONSTER gode! Haps haps haps! Jeg var slem og lavede 25 % ekstra kanelremonce og det var bare så godt. Det her er officielt min nye go-to!

  30. Anna skriver

    28. marts 2021 kl. 14:25

    Jeg har lige lavet disse snegle i dag og jeg må sige, at det er de absolut bedste kanelsnegle, jeg nogensinde har lavet (og jeg har efterhånden bagt mange)! Tusind tak for (endnu) en skøn opskrift :))!

  31. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2021 kl. 16:47

    Kære Anna
    Ih det er jeg så glad for at høre <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap