E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Luftige, bløde teboller med kardemomme

30. marts 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Disse luftige, dejligt bløde og let kardemommekrydrede boller er så rare og hyggelige. En perfekt tebolle og – endda – også alletiders kandidat til fødselsdagsbollen. Eller bare en dejlig eftermiddagsbolle.

Jeg havde et par æggeblommer til overs, da jeg havde brugt hviderne i nogle financiers (det kunne lige så godt have været marengs eller fragilité), og blommerne blev meget vellykket brugt til at lave disse boller.

Prøv dem ♥

Luftige teboller med kardemomme 
10-12 stk

175 ml sødmælk
35 g gær
2 æggeblommer
100 g smør, blødt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt
ca. 400-450 g mel
Æg til pensling

Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Smuldr gær i og rør rundt. Tilsæt æggeblommer, sukker og kardemomme og det bløde smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Hvis du ikke har en røremaskine, anbefaler jeg, at du hælder dejen ud på bordet og ælter den. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 10-12 stykker og tril dem til runde boller. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl de hævede boller med sammenpisket æg. Nu er de klar til bagning. Stil et lille ildfast fad med vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne samtidig med, at bollerne kommer i ovnen. Bag bollerne i 6 minutter med damp fra det ildfaste fad. Fjern derefter bagepladen med det ildfaste fad og bag bollerne yderligere i 6-7 minutter, til de er flot gyldne.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Verdens bedste hindbærsorbet
Next Post: Lynhurtig og uimodståelig lækker Chokolade spread »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Else Nymark skriver

    6. maj 2022 kl. 14:40

    Kære Anne

    Jeg bagte dine lækre boller i går, og man mand og jeg blev enige om, at det var de bedste, jeg nogensinde har bagt. Jeg har bagt i mange år men aldrig så lækre boller som efter din opskrift.
    Vi kunne ikke spise dem alle, så resten kom i fryseren, men kan du give mig et godt råd, hvordan jeg bedst varmer dem – frosne eller optøede?
    1000 tak for, at du vil dine lækre opskrifter med os alle!

    Bedste hilsner fra Else Nymark.

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2022 kl. 08:55

    Kære Else,
    Hvor er det dejligt at høre 🙂
    Jeg ville lune dem lidt i optøet stand.
    Venligst Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap