E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Luftige, bløde teboller med kardemomme

30. marts 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Disse luftige, dejligt bløde og let kardemommekrydrede boller er så rare og hyggelige. En perfekt tebolle og – endda – også alletiders kandidat til fødselsdagsbollen. Eller bare en dejlig eftermiddagsbolle.

Jeg havde et par æggeblommer til overs, da jeg havde brugt hviderne i nogle financiers (det kunne lige så godt have været marengs eller fragilité), og blommerne blev meget vellykket brugt til at lave disse boller.

Prøv dem ♥

Luftige teboller med kardemomme 
10-12 stk

175 ml sødmælk
35 g gær
2 æggeblommer
100 g smør, blødt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt
ca. 400-450 g mel
Æg til pensling

Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Smuldr gær i og rør rundt. Tilsæt æggeblommer, sukker og kardemomme og det bløde smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Hvis du ikke har en røremaskine, anbefaler jeg, at du hælder dejen ud på bordet og ælter den. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 10-12 stykker og tril dem til runde boller. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl de hævede boller med sammenpisket æg. Nu er de klar til bagning. Stil et lille ildfast fad med vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne samtidig med, at bollerne kommer i ovnen. Bag bollerne i 6 minutter med damp fra det ildfaste fad. Fjern derefter bagepladen med det ildfaste fad og bag bollerne yderligere i 6-7 minutter, til de er flot gyldne.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Verdens bedste hindbærsorbet
Next Post: Lynhurtig og uimodståelig lækker Chokolade spread »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Else Nymark skriver

    6. maj 2022 kl. 14:40

    Kære Anne

    Jeg bagte dine lækre boller i går, og man mand og jeg blev enige om, at det var de bedste, jeg nogensinde har bagt. Jeg har bagt i mange år men aldrig så lækre boller som efter din opskrift.
    Vi kunne ikke spise dem alle, så resten kom i fryseren, men kan du give mig et godt råd, hvordan jeg bedst varmer dem – frosne eller optøede?
    1000 tak for, at du vil dine lækre opskrifter med os alle!

    Bedste hilsner fra Else Nymark.

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2022 kl. 08:55

    Kære Else,
    Hvor er det dejligt at høre 🙂
    Jeg ville lune dem lidt i optøet stand.
    Venligst Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap