Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Pierre Hermés croissanter

28. oktober 2009 af Anne au Chocolat

Som lovet den opskrift jeg bruger, når jeg bager croissanter.  Jeg skulle lige oversætte opskriften fra mit konditoridol no. 1 Pierre Hermé. Her er den:

Croissantdejen :

510 g hvedemel
35 g smør
11 g salt, helst fleur de sel
72 g sukker
15 g skummetmælkspulver
12 g gær
205 g vand
88 g + 88 g smør til indrulning

Opløs gær i det lunkne vand og bland alle ingredienserne i, undtagen smørret til indrulning. Ælt i 5 minutter for at opnå en glat og blød dej. Stræk dejen ud på en plade og lad den hvile på køl i 2 timer. Rul derefter dejen ud til en rektangel på 1 cm’s tykkelse. Fordel 88 g smør på 2/3 af dejen. Fold den smørfrie 1/3 ind over den midterste smørbelagte 1/3, og så den sidste 1/3 over. Rul dejen ud til 1 cm’s tykkelse igen og fold den på ny. På dejen tilbage på pladen og stil 10 minutter i fryseren og derefter 2 timer på køl. Gentag processen med de resterende 88 g smør og stil på køl i 1 time. Nu er dejen klar til brug.

Del dejen i to og rul hver del ud i et rektangel på 25cmx40cm, og skær trekanter på 10 cm i bredden og 25 cm i højden. Rul croissanterne sammen og læg på en bageplade med bagepapir på. Film pladen og lad den hvile/hæve et lunt sted i 2 timer.

Til pensling:

1 æg
1 æggeblomme
1 tsk sukker
1 knsp salt

Bland ingredienser sammen og passer dem gennem en sigte. Pensl croissanterne. Bag i en ovn på klem ved 180grader.

Skrevet i: Brød og boller Tags: croissanter, fransk, smør

Previous Post: « En god dessert
Next Post: Manjari »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap