E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Manjari

30. oktober 2009 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

P1010723

Jeg har tidligere lovprist Valrhona’s Caraque og Caraïbe, men i dag har jeg Manjari som legekammerat i køkkenet. Jeg bager kage. Chokoladeballadekagen.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, valrhona

Previous Post: « Pierre Hermés croissanter
Next Post: Kunsten at vanillesylte appelsiner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    19. marts 2010 kl. 22:08

    Hvilken Valrhona synes du så er bedst til chokoladeballaden?
    Ros til din skønne blog!

  2. Anne au Chocolat skriver

    20. marts 2010 kl. 02:46

    For tiden synes jeg bedst om manjari og caraïbe til balladen 🙂

  3. Anne skriver

    30. maj 2012 kl. 19:12

    Heej søde Anne! Tusind tak for alle dine dejlige opskrifter og tips, dem har jeg godt nok brugt mange gange! 🙂
    Da du har snakket så meget om den fantastiske Valrhona chokolade, har jeg tænkt mig at købe et ordentlig læs (3 kg.) med hjem. Derfor har jeg et par spørgsmål, som jeg ville elske hvis du ville hjælpe mig med!

    Spørgsmål 1: Har du en idé om, hvor det er bedst/billigst at købe Valhrona chokoladen? (Jeg bor i nordjylland) Er det i magasin, via. nettet eller i Frankrig? Jeg skal nemlig forbi fantastiske Frankrig i sommerferien, men jeg ved ikke om de har andre priser, flere varianter eller andet, da det trods alt er der det kommer fra 🙂

    Spørgsmål 2: Jeg har altid beundret Frankrig, og glæder mig helt vildt til at shoppe amok, men jeg ville lige høre, om du kan anbefale nogle steder der skal opleves? (Lækre retter,restauranter,tøjbutikker,museummer eller andet!)

    Spørgsmål 3: Kan du fortælle mig, hvad forskellen er på Valrhona’s Caraïbe og deres Manjari? Jeg har søgt lidt rundt, men kan ikke finde svar på, hvilken en af dem der er bedst, og hvor bitre de er. Hvad synes du? Jeg ville elske at høre din mening om det, da det trods alt er hele 3 kg. der skal guffes (familien hjælper heldigvis gerne til..) ^^

    igen: TUSIND TAK for din dejlige blog, jeg nyder at læse med :-). Det er så rart at vide, at man ikke er alene om sin chokolade-passion!

    Mange knus fra Anne (15 år) – Endnu en chokoholic. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap