E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kunsten at vanillesylte appelsiner

31. oktober 2009 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

P1010747

Det er faktisk ikke en kunst at sylte appelsiner; det er en let sag. De smager super godt sammen med en mørk chokoladekage eller oven på den græske yoghurt om morgenen. Det eneste svære kan være at erkende, at appelsiner er sæsonfrugter og bare smager bedst hen mod vinteren. Jeg har lige syltet første omgang nu, men skal klart i gang snart igen!

Man laver en vanillesukkerlage og lader skiver af usprøjtet appelsin simre deri i 2 timers tid. Til den tid er appelsinerne blevet dejligt søde og lagen en anelse karamelliseret. Man hælder det hele på glas og gemmer til en god lejlighed.

P1010742

Rigtig god fornøjelse!

Skrevet i: Uncategorized Tags: appelsin, sukkerlage, vanille

Previous Post: « Manjari
Next Post: Macarons au chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    2. november 2009 kl. 09:45

    Wauw Anne, de ser jo fantastiske ud. Dem kunne jeg godt tænke mig at prøve. Hvordan laver du sukkerlagen, og skal de bare simre ganske stille og roligt?

  2. anneauchocolat skriver

    2. november 2009 kl. 09:51

    De smager også fantastisk! Jeg serverede dem sammen med min chokoladeballade for en håndfuld kokkekampsdeltagere lørdag aften – de var også tilfredse 🙂
    Jeg har lige ændret koge til simre i min beskrivelse.. for ja, de skal simre 🙂
    Lagen er 200 g sukker og 500 ml vand og så 1 stang vanille!!

  3. foodfanatic skriver

    2. november 2009 kl. 09:57

    Er de klar til spisning med det samme, eller bliver de bedre efter de har ligget i lagen i nogle måneder? Skyllede du glassene i atamon?

  4. foodfanatic skriver

    2. november 2009 kl. 09:58

    Lyder iøvrigt som en super hyggelig aften. Kan godt forstå, de var tilfredse 🙂

  5. anneauchocolat skriver

    2. november 2009 kl. 12:49

    Så snart de er kølet ned, er de klar til spisning. Jeg lavede dem fredag eftermiddag og serverede dem lørdag aften.
    Det er klart en fordel at skylle glassene i atamon, hvis appelsinskiverne skal opbevares i længere tid.
    Mine er altid spist efter de første par dage, så har aldrig brugt atamon 🙂
    Derfor kan jeg ikke svare på, om de blive bedre af at ligge nogle måneder. Det gør de givet vis 🙂

  6. foodfanatic skriver

    2. november 2009 kl. 17:24

    Mange tak for svar på de mange spørgsmål Anne. Denne her opskrift skal bestemt prøves. Ledte endda efter økologiske appelsiner i dag, men fandt ingen. Håber det er ok, jeg lægger opskriften ud på min blog, hvis jeg laver dem (med henvisning til dig naturligvis)?

  7. anneauchocolat skriver

    2. november 2009 kl. 17:54

    Du kan normalt altid finde usprøjtede appelsiner i Irma og Superbest, men også tit i Kvickly og Føtex.
    Og selvfølgelig er det ok, at du lægger opskriften ud på din blog! 🙂

  8. Trine skriver

    15. december 2009 kl. 13:18

    Hvor ser det bare skønt ud! Er en enkelt appelsin nok til lagen? Og er der noget man kan gøre ved sprøjtede appelsiner, så de kan bruges? Jeg har 2 kilo, og vil gerne bruge dem i stedet for at købe nye. 🙂 Tak for skøn læsning!

  9. anneauchocolat skriver

    15. december 2009 kl. 13:22

    Hej Trine,

    Dejligt at du kan lide min blog.

    Altså normalt kræver denne opskrift usprøjtede appelsiner, men det er vel helt op til dig selv, om du har lyst til at bruge de almindelige alligevel! I så fald er det eneste nyttige trick jeg kender at vaske dem ekstra grundigt 🙂

    Jeg brugte 3-4 små øko appelsiner til lagen!

    Venligst Anne

  10. Trine skriver

    15. december 2009 kl. 19:37

    Tusinde tak for dit svar! Lige et sidste lille spørgsmål, – skal hele vaniljestangen koges med, eller kun kornene?

  11. anneauchocolat skriver

    15. december 2009 kl. 21:07

    Hele vanillestangen – helt klart! Held og lykke 🙂

  12. Helene skriver

    8. september 2011 kl. 07:46

    Hej Anne
    Fantastisk blog. Faldt over disse appelsinskiver og tænkte det måtte jeg prøve igår. Men det lykkes bare overhovedet ikke synes jeg. Appelsinkødet smuldrede nærmest og skallen forblev sej og syrlig. Tænker jeg måske har skåret dem i for tynde skiver (ml 0,5 og 0,8 cm)?

    Mange hilsner Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap