Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Macarons au chocolat

3. november 2009 af Anne au Chocolat

mac

Hver gang jeg spiser en fransk macaron bliver jeg ekstra glad. Der er noget helt særligt delikat over denne lille sammenlagte kage. Den er let men samtidig utroligt rig på fylde og smag. Den er sprød men samtidig blød indeni.
Det store sortiment af macarons i Frankrig glæder mig også. Chokolade, citron og hindbær, honning og pistache kan eksempelvis give smag og navn til en macaron. Og så er der de mere avancerede som dem med grøn matcha thé, som især hitter i madblogverdenen på nettet.

Fælles for alle de forskellige macarons er, at de består af to små sammenlagte macaronbunde (lavet af mandelmel, æggehvider og sukker) med et cremet fyld i midten, alt fra chokoladeganache og  pistachesmørcreme til lemoncurd og sågar nutella.

Jeg synes, at de bedste macarons fås hos Pierre Hermé, Ladurée og ikke mindst Lenôtre. Alle tre steder findes i Paris.
Hermé har dog flere butikker i Tokyo (7) end i Paris (6) – sjovt at tænke på!
Lenôtre har også en butik i Cannes, som Peter og jeg besøgte for et par uger siden under vores sydfranske ophold. Lige midt inde i butikken skete et lille mirakel.. Vi fik en macaron à la framboise (hindbær macaron) og en macaron à la pistache GRATIS! De smagte så godt og var så sprøde og saftige, at vi næsten fik lyst til at gå tilbage (hvilket måske også var meningen?), men vi holdt igen og nød i stedet de to små.

Billedet øverst viser nogle macarons au chocolat, jeg lavede for en del tid siden. Inspirationen til indlægget kom sig netop af at jeg browsede igennem et par af mine madalbums. Hjemmelavede macarons smager godt, men købte (fra de tre førnævnte steder) er lige en tand bedre! 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, ganache, mandelmel

Previous Post: « Kunsten at vanillesylte appelsiner
Next Post: Pandekager med sukker og citron »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap