E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Macarons au chocolat

3. november 2009 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

mac

Hver gang jeg spiser en fransk macaron bliver jeg ekstra glad. Der er noget helt særligt delikat over denne lille sammenlagte kage. Den er let men samtidig utroligt rig på fylde og smag. Den er sprød men samtidig blød indeni.
Det store sortiment af macarons i Frankrig glæder mig også. Chokolade, citron og hindbær, honning og pistache kan eksempelvis give smag og navn til en macaron. Og så er der de mere avancerede som dem med grøn matcha thé, som især hitter i madblogverdenen på nettet.

Fælles for alle de forskellige macarons er, at de består af to små sammenlagte macaronbunde (lavet af mandelmel, æggehvider og sukker) med et cremet fyld i midten, alt fra chokoladeganache og  pistachesmørcreme til lemoncurd og sågar nutella.

Jeg synes, at de bedste macarons fås hos Pierre Hermé, Ladurée og ikke mindst Lenôtre. Alle tre steder findes i Paris.
Hermé har dog flere butikker i Tokyo (7) end i Paris (6) – sjovt at tænke på!
Lenôtre har også en butik i Cannes, som Peter og jeg besøgte for et par uger siden under vores sydfranske ophold. Lige midt inde i butikken skete et lille mirakel.. Vi fik en macaron à la framboise (hindbær macaron) og en macaron à la pistache GRATIS! De smagte så godt og var så sprøde og saftige, at vi næsten fik lyst til at gå tilbage (hvilket måske også var meningen?), men vi holdt igen og nød i stedet de to små.

Billedet øverst viser nogle macarons au chocolat, jeg lavede for en del tid siden. Inspirationen til indlægget kom sig netop af at jeg browsede igennem et par af mine madalbums. Hjemmelavede macarons smager godt, men købte (fra de tre førnævnte steder) er lige en tand bedre! 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, ganache, mandelmel

Previous Post: « Kunsten at vanillesylte appelsiner
Next Post: Pandekager med sukker og citron »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Klidmoster skriver

    3. november 2009 kl. 21:27

    *Suk* Jeg har desværre aldrig smagt macarons, kun savlet over dem på diverse blogs. Så det gør jeg lige igen så 🙂

  2. anneauchocolat skriver

    4. november 2009 kl. 09:20

    Så er der kun 2 ting at gøre:
    Lav dem selv, eller
    Tag til Paris og smag the real deal!
    Du kan i øvrigt også købe dem rundt omkring i kbh, men ligeså gode er de ikke!

  3. lriger skriver

    23. februar 2011 kl. 19:56

    De ser virkelig lækre ud – kan man få din opskrift på dem?

    Ps. fantastisk hjemmeside du har!!!

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2011 kl. 20:49

    Opskriften er lige her :
    https://anneauchocolat.dk/?p=602

    🙂

Trackbacks

  1. Mmm-macarons! « Anne au Chocolat siger:
    15. marts 2010 kl. 16:01

    […] små macarons au chocolat, som vi fik til den dejlige Coffee Collective kaffe. Jeg har skrevet om dem før og om hvilken særlig glæde, de tilfører mig. Inden I kaster jer ud i macaron-eventyret, […]

  2. Mmm-macarons! - Anne au Chocolat siger:
    14. september 2016 kl. 09:06

    […] små macarons au chocolat, som vi fik til den dejlige Coffee Collective kaffe. Jeg har skrevet om dem før og om hvilken særlig glæde, de tilfører mig. Inden I kaster jer ud i macaron-eventyret, […]

  3. Mmm-macarons! - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:38

    […] små macarons au chocolat, som vi fik til den dejlige Coffee Collective kaffe. Jeg har skrevet om dem før og om hvilken særlig glæde, de tilfører mig. Inden I kaster jer ud i macaron-eventyret, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap