For tre år siden bloggede jeg om nogle ret så fantastiske brasilianske chokoladetrøfler, kaldet brigadeiros, som er lavet med kondenseret mælk og mørk chokolade. Her har jeg givet dem et tvist af jul i form af appelsinsmag og spiselig gulvstøv, som får trøflerne til at glimte noget så fint. De er smeltende-på-tungen bløde med det dejligste knas fra pistacierne og de aromatiske kakaonibs.
Som tidligere nævnt er disse brigadeiros ikke spor kringlede at lave, men de er straks sværere at holde nallerne fra…
Egentlig skal brigadeiros opbevares på køl, men jeg elsker at putte dem i fryseren i stedet. De er stadig dejligt bløde, når de er iskolde.
Brigadeiros med appelsin
ca. 28 stk
280 g sødet kondenseret mælk
70 g god mørk chokolade (brug en 70% chokolade)
20 g god kakaopulver
Fintrevet skal af 1 øko appelsin
Til at trille kuglerne i:
40 g usaltede pistacier, finthakket
40 g kakaonibs
Spiseligt gulvstøv
Hæld den kondenserede mælk i en gryde. Hak chokoladen og kom den i den kondenserede mælk sammen med kakaopulver og appelsinskal. Varm blandingen op under omrøring ved middelvarme i ca. 10-15 minutter, til bunden af gryden kan ses, når man rører i blandingen. Hæld blandingen i en skål eller form foret med bagepapir og køl den ned. Hvil på køl i 2-3 timer. Tril kugler af chokolademassen og vend dem i hakkede pistacier, kakaonibs og kakaonibs blandet med gulvstøv. Opbevar brigadeiros på køl eller faktisk gerne på frost, til de skal nydes.
Skriv et svar