På årets korteste dag har jeg lavet endnu en bounty variant. Faktisk har jeg “genbrugt” bountymassen fra gårsdagens indlæg for at give lidt inspiration til, hvordan den også kan bruges.
Disse kokoskugler med citron og vanilje er dyppet i hvid chokolade og trillet i kokosmel og hindbærstøv, som giver den fineste lyserøde farve og en helt perfekt syrlig sødme til den søde hvide chokolade og ditto bountymasse. Super simpel og helt perfekt julekonfekt, hvis I spørger mig!
Kokoskugler med hvid chokolade, citron og hindbær
ca. 30 kugler
200 g sødet kondenseret mælk
130 g kokosmel
Korn af 1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Overtræk og pynt:
250 g god hvid chokolade
50 g kokosmel
2 tsk hindbærpulver (jeg bruger Mill&Mortars)
Bland kondenseret mælk sammen med kokos, vaniljekorn og citronskal. Tril kokosmassen til 30 kugler og læg dem på en tallerken. Stil på køl i 30 minutter. Smelt (og temperer gerne) den hvide chokolade. Bland kokosmel og hindbærpulver i en skål. Dyp kokoskuglerne en ad gangen i den hvide chokolade og vend derefter i det lyserøde kokosmel. Lad chokoladen sætte sig, og opbevar kokoskuglerne på køl indtil servering.
[…] I weekenden holdt en af vores naboers søde datter Ella 10 års fødselsdagsfest for en håndfuld veninder. Ella havde et par uger forinden banket på døren sammen med sin far og lillebror for at spørge, om jeg kunne hyres til at lave fyldte chokolader sammen med pigerne til fødselsdagen. Sådan en lækker og hyggelig tjans ville jeg hellere end gerne have, men jeg var desværre optaget den dag, festen skulle holdes. Til gengæld lavede jeg denne chokoladerige kage med chokoladetopping og blåbær samt Dulcey perler og spåner af hvid chokolade til Ella og pigerne. Og de fik selv kreeret en masse fyldte chokolader til fødselsdagen. Ellas far sendte mig et billede af pigernes super flotte chokoladelækkerier samme aften. De havde blandt andet lavet mine peanut bounty barer og disse lyserøde kokoskugler. […]