E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekarameller à la Frederik Bille Brahe

7. november 2013 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

karamel

Opskriften på disse chokoladelækre honningkarameller har jeg fået af Frederik Bille Brahe, som driver mit nye stamsted Atelier September, som ligger i Gothersgade 30 i Indre by. Nedenfor kan I se en række af de instagrams, jeg har knipset de sidste par uger af den mad, drikke og stemning, jeg har fyldt mig med, når jeg har været på besøg hos Frederik. Det er ingen underdrivelse, at jeg er forelsket i stedet og i Frederiks serveringer, som med deres friske enkelthed pirrer mine sanser. Særligt den nederste servering med yoghurt, zucchini-marmelade, matcha, basilikum og mandler slog benene væk under mig.

karamel1
Chokoladekaramellerne med honning er super nemme at lave, smager mægtigt og har den lækreste konsistens, som er blød og chewy på én gang. Frederik har givet mig lov til at dele opskriften med jer. Jeg tænker, at karamellerne er et godt alternativ til klassisk julekonfekt, som vi jo inden længe tager hul på. Og så kan de varieres i de uendelige. Forskellige (ristede) nødder kan bruges og tørrede frugter lige så. Jeg valgte pekannødder, da jeg lige havde dem ved hånden.

I øvrigt har jeg lavet en side på bloggen, hvor jeg har samlet min konfekt og julerier. I kan finde den her. Det er da smart, ik? 🙂

Chokoladekarameller à la Frederik

150 g honning (din foretrukne)
150 g mørk chokolade, grofthakket (jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona)
100 g pekannødder grofthakket.

Bring honning i kog i en gryde og hæld det over chokoladen. Rør rundt til det er en homogen masse. Hæld den over de hakkede nødder i en form forret med bagepapir. Køl ned og lad det sætte sig på køl og skær ud i karameller.

Voilà og god fornøjelse!

ateliersept ateliersept1

IMG_9086

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: Atelier September, Chokoladekarameller, Gothersgade 30, honning, pekannødder

Previous Post: « En hyggelig lille kage med After Eight og blommer
Next Post: En chokoladeproppet weekend, nye visitkort og vinderne af chokoladesættet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frederik Kreutzer skriver

    7. november 2013 kl. 08:50

    Hej Anne

    Det lyder så lækkert og indbydende at jeg slet ikke kan lade være med at lave det i weekenden. Tror dog jeg vil prøve med en chokolade med lidt mere syre, fx. Manjari.

    Hyg dig
    Frederik

  2. Hvadskavibage/Mette skriver

    7. november 2013 kl. 10:04

    Skal vist have forbud mod at læse din blog resten af 2013, får har lovet mig selv at jeg ikke må tage i løbet af julen, men med de lækkerier du har, er jeg jo nødsaget til at prøve en del af dem 🙂

    Spøg til side – jeg kan ikke så godt lide smagen af honning, så hvor meget trænger den igennem i dette chokolade. Overvejede om jeg evt kunne lave halv honning og sirup

  3. Piskeriset skriver

    7. november 2013 kl. 15:51

    Når det er så let at lave, er der jo nærmest ingen undskyldning… nu er denne opskrift også skrevet bag øret 😉

  4. Mathilde skriver

    7. november 2013 kl. 18:24

    Hvad er en homoegen masse? 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2013 kl. 19:46

    Kære Frederik
    Lyder dejligt og fornuftigt med Manjari 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2013 kl. 19:47

    Kære Mette,
    God idé med halv honning og halv sirup.
    Glæder mig til at høre om resultatet 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2013 kl. 19:47

    Kære Piske
    Det lyder godt 🙂
    Kram

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2013 kl. 19:47

    Kære Mathilde
    Slåfejl 🙂 Rettet nu!
    Kh Anne

  9. anya skriver

    7. november 2013 kl. 20:53

    Mums! Sikke nogle dejlige karameller 🙂
    Har kun været en enkelt gang på Atelier September, er vild med hans agurkemad med koriander!

    Kh a

  10. Marlene skriver

    7. november 2013 kl. 22:17

    Mmm, de er skønne!! Vil prøve med hvid chokolade næste gang og se om det kunne blive lige så godt.

  11. Tina Hoffbeck skriver

    7. november 2013 kl. 22:40

    Godaften.

    virkelig gode billeder og lækkerier fra ende til anden.
    Ikke godt at sidde og bliver sliksulten her før nattetide.
    Kender du også http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    Tina

  12. Vicki skriver

    8. november 2013 kl. 15:50

    Tusind tak for en superlækker opskrift (igen) Jeg har lige lavet en portion. Jeg har dog trillet dem til kugler, og rullet dem i lakridspulver. MUMS!

  13. Marie skriver

    8. november 2013 kl. 15:57

    Jeg kunne godt tænke mig at udvide indholdet af mine køkkenskabe med kakaonibs, diverse frysetørrede frugter, lækre nødder, god chokolade, tørret frugt og andre lækkerier i den dur – kan du anbefale en hjemmeside? 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 08:50

    Kære Anya

    De er nemlig så lækre de karameller 🙂 Dejligt at høre at du også synes om Atelier September!

    God weekend.

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 08:50

    Kære Marlene
    Hvor dejligt at du allerede har prøvet dem. Glæder mig til at høre, hvordan de bliver med hvid chokolade.
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 08:51

    Kære Tina,
    Tak for din hilsen 🙂
    Nej jeg kender ikke den blog.
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 08:51

    Kære Vicki,
    NAM det lyder bare godt 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 08:52

    Kære Marie,
    Bor du ikke Kbh? 🙂
    Jeg kender ikke én specifik hjemmeside, som kan klare alle tingene. Men jeg kender en masse butikker 🙂
    Kh Anne

  19. Marie skriver

    9. november 2013 kl. 18:13

    Nej, jeg bor desværre ikke i København 🙁 Kender du hjemmesider, hvor jeg evt. kan købe noget af det? 🙂

  20. Charlotte skriver

    21. november 2013 kl. 05:55

    Kære Marie

    Hvis du følger linket her finder du en webshop, hvor du efter min ydmyge mening kan købe verdens bedste kakaonibs og chokolade – jeg lover, jeg har testet mange af både den ene og den anden slags … 🙂

    http://bojesen.dk/OIALLA—CHOCOLATE-BENIANO.360.aspx

  21. Hvadskalvibage/Mette skriver

    3. december 2014 kl. 10:50

    Hej Anne

    Så fik jeg prøvet det med halv honning og halv sirup – nøj hvor de forsvinder hurtig når de kommer på bordet 🙂

    http://hvadskalvibage.blogspot.dk/2014/12/chokoladekarameller-med-honning-og.html

  22. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2014 kl. 14:49

    Kære Mette,
    Tihi det lyder godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap