E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En chokoladeproppet weekend, nye visitkort og vinderne af chokoladesættet

9. november 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

visitkort
Glædelig lørdag! Min weekend står på chokolade, chokolade og endnu mere chokolade, da søde Maja og jeg fra på mandag af går to sjove uger i møde hos den fantastiske fotograf Columbus Leth, som skal knipse alle vores chokoladesøde til kogebogen “Lykken er chokolade”, som udkommer ultimo februar 2014. Yay!

Noget andet sødt er det fine visitkort min ven Mads har designet til mig. Hans dejlige kæreste Pauline har illustreret det med en kær kakaofrugt, som vækker minder om forsommerens tur til kakaoland i Brasilien. Mads er i øvrigt i gang med selv at udgive en bog. Det er hans helt egen fine “knipse-typografi-bog”, og han skal sælge 184 stk for at det kan lade sig gøre, så jeg har lovet at sprede budskabet. Den hedder “Mads knipser – the Book” og I kan læse meget mere om den her. Måske nogen af jer ville være interesseret i en kaffebordsbog med spændende bogstaver, skilte og tags 🙂

kara

Og TUSIND tak til alle 705 personer, som deltog i konkurrencen om at vinde chokoladesættet fra BO BEDRE, som stadig kan købes lige her. Jeg har trukket 10 vindere ganske tilfældigt, og det blev Katarina, Malin, Mie, Louise, Michael, Lene, Mie, Tine, Pernille og Katrine. De har alle fået besked, og jeg håber, at chokoladesættet kommer til at vække glæde i chokoladetiden her op til jul.

Ha’ en dejlig weekend og spis noget chokolade 🙂

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Chokoladekarameller à la Frederik Bille Brahe
Next Post: Lykken er chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie / It's My Passions skriver

    9. november 2013 kl. 11:21

    Hvor lækkert med nye visitkort og lyder spændende med kogebogen 🙂

  2. Marina / cand.mor skriver

    9. november 2013 kl. 19:51

    Sikke fine nye visitkort! “Jo enklere, desto bedre” gælder tit og ofte.

  3. Catherine Nguyen skriver

    10. november 2013 kl. 20:13

    Iih, kan så godt lide din blog. Altid noget spændende at finde. Derfor fik jeg et lille smil på læben, da jeg så dig på Eurowomans top20 instagrams at følge 🙂
    http://www.eurowoman.dk/har-du-hort/Kultur/20-instagram-profiler-du-skal-folge/?subarticle=5#article

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2013 kl. 19:27

    Kære Julie
    TUSIND tak hvor er du sød 🙂
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2013 kl. 19:27

    Kære Marina,
    Jeg er helt enig 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2013 kl. 19:28

    Kære Catherine,
    Hvor er du sød!
    Tusind tak.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap