E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lykken er chokolade

13. november 2013 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

ny_forside_03 2

Min skønne veninde Chocolat og jeg svæver på søde chokoladeskyer i denne uge og næste uge med, hvor vi er i studiet hos dygtige og superseje Columbus Leth, som tager billederne til vores kogebog Lykken er chokolade. Det er SÅ fantastisk, og alt kribler inden i mig af chokolykke hele tiden. Mens vi har haft det sjovt de sidste par dage i studiet, har vi – med hjælp fra Columbus – fået taget nogle super flotte billeder af chokoladesagerne til bogen, og vi er ved at boble over af bar’ spænding for at se det endelige resultat – og for at vise det til jer alle sammen.
Jeg er ELLEVILD med bogens cover, som jeg har lyst til at tage en bid af. Har I ikke også det? 🙂 Tak Columbus!

anne i junglen

Columbus skal også takkes for at fange dette billede af mig i junglen i Brasilien, da vi besøgte AMMA Chocolates plantage, Monte Alegre, i juni måned. Jeg knipsede den kære kakaofrugt til instagram, som I også kan se nedenfor. Det var nu ikke svært at fange mig med iPhonen, da jeg havde den i hånden det meste af tiden. Der var intet signal eller internetdækning, så det var kun få at forevige lidt af regnskoven og de magiske kakaotræer og deres finurlige frugter via telefonens kamera. De rigtige minder gemmer sig dog stadig indeni, når jeg tænker tilbage på de sanseindtryk, jeg fik i junglen, da jeg følte på kakaofrugten. Særligt vildt var det, da manden bag AMMA Chocolate Diego Badaró flækkede kakaofrugten, så jeg kunne dufte og smage frugtkødet. Selvom I har læst om det lige her, kunne jeg snildt blive ved med kakaofortællingerne.

IMG_6115Men jeg skal tilbage i chokoladekøkkenet! Ha’ en dejlig onsdag 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: AMMA chocolate, Brasilien, chokoladekogebogen, Columbus Leth, Lykken er chokolade

Previous Post: « En chokoladeproppet weekend, nye visitkort og vinderne af chokoladesættet
Next Post: Te på Slottet og vaniljekranse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina Fischer/Mad i farver skriver

    13. november 2013 kl. 08:58

    Ser vildt flot ud, skønne billeder. Spændende at se det endelig resultat.
    Hilsen Tina

  2. Clara skriver

    13. november 2013 kl. 16:17

    Hej Anne

    For det første set det fantastisk ud, og jeg glæder mig til at få fingrene i jeres bog, når den udkommer!

    For det andet vil jeg meget gerne vide hvilken metode du bruger til at temperere chokolade og hvordan du gør. Jeg har flere gange prøvet at temperere chokolade, men har aldrig syntes at det er blevet helt godt nok, og nu har jeg købt Morten Heibergs chokoladesæt og vil høre dig hvordan du gør, så det kan blive helt rigtigt.

    Chokoladehilsner fra Clara

  3. Sebrina skriver

    13. november 2013 kl. 19:44

    Åh jo da det ser lækkert ud! Hvor er det sejt med en kogebog! Dén må jeg have fingrene i 🙂

  4. Piskeriset skriver

    13. november 2013 kl. 20:58

    Så sandt som det er sagt! Jeg glæder mig til at se det endelige resultat 🙂

  5. Line skriver

    14. november 2013 kl. 05:29

    Saa fantastisk fint cover Anne! Gleder meg til boken kommer ut, den hadde passet fint inn i min bokhylle 🙂 Gratulerer Anne! Naa har du nok oppfyllet en av dine droemmer, det maa foeles deilig! Jeg er meget stolt av deg 🙂
    Knus!

  6. Louise Kofoed skriver

    14. november 2013 kl. 22:35

    Hvor er det bare et smukt bogcover! Jeg har virkelig også lyst til at tage en bid 🙂 Man kan virkelig mærke din glæde og passion for emnet, så jeg er sikker på, at bogen bliver et hit!

  7. Cathrine Koefoed skriver

    15. november 2013 kl. 10:27

    Kære Anne au Chocolat 🙂
    Jeg er flittig følger af bloggen – tak for inspiration! Det er altid lidt farligt at læse bloggen med al den chokolade…. 😉
    Kh Cathrine Koefoed – http://www.cathrineyoga.dk

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:50

    Kære Tina,
    Tusind tak for din søde hilsen 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:54

    Kære Clara
    Tak for din hilsen 🙂
    Mht. temperering så plejer jeg at smelte 2/3 chokolade i en skål over vandbad til den første temperatur (55 grader mørk chokolade), og så fjerner jeg skålen fra vandbadet og tilsætter den sidste 1/3 chokolade finthakket og rører rundt, indtil chokoladens temperatur er 28-29 grader. Tilsidst putter jeg skålen over vandbad igen og varmer chokoladen op til 31 grader!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:54

    Kære Sebrina
    Mange tak 🙂 Jeg håber, at din dejlige søn har det godt. Det var SÅ hyggeligt at møde jer begge 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:55

    Kære Piske,
    Vi er enige om mange tak 😉
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:55

    Kære Line,
    Du er vidunderligt sød! Jeg håber, at vi ses i januar, hvis jeg når en tur til Indien.
    Kram og kærlighed herfra

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:56

    Kære Louise
    Tusind tak for en dejlig kommentar. Den varmede 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2013 kl. 10:56

    Kære Cathrine
    Tihi tak! 😉 Alt med måde og en masse livsnydelse!
    Kh Anne

  15. Mathilde skriver

    19. november 2013 kl. 14:49

    Hvor ser den bare flot ud! Hvornår kan man købe den? 🙂

  16. Sheila Jensen skriver

    19. november 2013 kl. 20:55

    Tillykke med bogen..:)

    Dette er et sidespørgsmål, har du nogen ide om hvorfor http://www.chocolat.dk ikke virker? Den siger websiden ikke virker, og har den gjort nogle dage.
    Det er en del af mit daglige ritual at tjekke din side og chocolat 😀

  17. Anne au Chocolat skriver

    19. november 2013 kl. 23:39

    Kære Mathilde,
    Tak skal du have 🙂
    Den kommer til salg 25. februar!
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    19. november 2013 kl. 23:39

    Kære Sheila,
    Mange tak 🙂
    Nej, det ved jeg desværre ikke!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap