Tiden flyver afsted, når man har det sjovt, og om lidt står julen atter for døren. Man kan næsten smage den krydrede decembersødme allerede. Jeg drømmer i hvert fald om den. Skønt jeg ikke mangler søde sager i disse uger, hvor vi skyder billederne til vores chokoladekogebog. I går spiste jeg ikke andet frem til aftensmåltidet. Altså kun sødt. Det var en fornøjelse, men jeg vil proppe lidt flere grøntsager i min onsdag.
I dag serverer jeg nogle dejligt julekrydrede dadelkugler for jer. De er proppet med kanel, nelliker og appelsin, og så har de fået fint og knasende eksotisk selskab af økologiske kakaonibs fra den brasilianske regnskov. De er sunde (- også for sjælen) og kommer på mit konfektfad i år.
Julede dadelkugler med et twist af AMMA (10 stk)
50 g dadler, ustenede
50 g mandler
1 spsk kakaopulver, gerne fra AMMA Chocolate
1 spsk appelsinsaft
1/4 tsk stødt nellike
1/4 kanel
10 g kokos
Til at trille i:
20 g AMMA Chocolate kakaonibs
Bland alle råvarerne godt sammen i en blender eller minihakker. Form til kugler og tril dem i kakaonibs og nyd!
Hvor ser de bare lækre ud, må vist i weekenden fået set hvor jeg kan finde nogle kakaoribs
Bare billederne gør en lækkersulten, elsker daddelkugler!
– Anne
MUMS. Hvor ser de bare gode ude. Dem tror jeg, at jeg skal forkæle familien med til jul.
Kære Mette,
Hvor bor du henne?:) Så kan det være, at jeg kan guide dig til nibs.
Kh Anne
Kære Anne,
Tak skal du have. Jeg kunne også godt guffe en lige nu 🙂
Kh Anne
Kære Bøger på Stribe
Mange tak skal du have. Glæd dig til dem 🙂
Kh Anne
uhm, lækkert!
jeg køber mine øko-nibs i urtehuset – det ligger mange steder i byen (og i Lyngby)
kh. Cecilie
God eftermiddag.
Hvor ser de lækre ud og dejlige ingredienser. Dadelkugler frem for havregrynskugler, det kan jeg lide. Godt foto:-)
Mor til http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Kære Cecilie
Det lyder godt 🙂 Men jeg synes, at du skal prøve AMMAs. Det er de bedste kakaonibs, jeg har prøvet.
Kh Anne
Kære Tina
Tak for de hilsen. De er super lækre 🙂
Kh Anne
For dælan de ser lækre ud! 🙂
Jeg må prøve dem straks – de passer lige til mit bageniveau uden mel, der er er i alvorlig fare for at ende overalt.
Fantastisk at de også er lavet uden kokus, som jeg har set så mange andre gøre.
Kære Mia,
God fornøjelse 😉
Kh Anne
Jeg har både lavet julede dadelkugler og chokoladekarameller i dag, hvilket vellykkedes i højeste grad! Jeg brugte mørk chokolade med appelsinkrokant til karamellerne og til at trille dadelkuglerne i, og det faldt i god smag hos resten af familien 🙂 Tak for nogle gode opskrifter, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse to. Glæder mig til at prøve pebermyntekugler med kokos samt dine marcipanspecier 🙂
Kære Agnete
Tak for en dejlig kommentar 🙂
Det lyder som en rigtig hyggelig eftermiddag, og ja glæd dig til at prøve de andre to. Særligt marcipanspecierne får mit hjerte til at banke 🙂
Kh Anne
Hvor mange kugler er opskriften til? 🙂
Kære Olivia
Det står i opskriften 🙂
Kh Anne