E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolademandler med kokos

25. december 2012 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Her i Spanien er vi netop kommet hjem fra en lang gåtur ved vandet. Mor, far og min bror forbereder juletapas til frokost, mens jeg skriver dette indlæg.

I sidste uge dyppede jeg knasendesprøde spanske marconas mandler i smeltet Guanaja 70% chokolade fra Valrhona og vendte dem i kokosmel. Så let og hurtigt fik jeg tryllet lidt lækkert juleknas frem 🙂

Tak til alle som deltog i den sidste adventskonkurrence. Jeg har skrevet til Stine, som vandt konkurrencen. Faktisk kommer der en ny konkurrence på bloggen om et par dage. Så stay tuned og glædelig jul så længe 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokolade, guanaja, juleknas, julekonfekt, knas, kokos, mandler, valrhona

Previous Post: « Dagen før dagen og sidste adventskonkurrence fra mig til jer
Next Post: Vind “God Kaffe – grundbog for kaffeelskere” samt fire kaffer fra The Coffee Collective »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie - Cocina Fragrante skriver

    25. december 2012 kl. 18:34

    Uhmmm, de ser godt nok gode ud! Håber du har en dejlig jul i det spanske, søde Anne!

  2. Sandy skriver

    27. december 2012 kl. 23:41

    Kære Anne, glædelig jul.
    Først lige nogle roser for din blog, en skøn inspiration og gode opskrifter.
    Nu nærmer nytårsaften sig og jeg blev er blevet nysgerrig for at vide, hvad har du i tankerne for din nytårsaftensdessert?
    Venligst
    Sandy

  3. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2012 kl. 21:32

    Kære Marie,
    Tusind tak skal du have 🙂

    Kram fra Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2012 kl. 21:33

    Kære Sandy
    Tak for en sød kommentar 🙂
    I år skal jeg faktisk ikke stå for desserten, så jeg ved ikke, hvad vi skal have!

    Godt nytår.

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap