Det’ sørme, det’ sandt, December! Det har jeg fejret ved at forsøde min morgenmad med en af de lækre, sprøde marcipan-specier.
Udover småkager holder jeg også af at lave konfekt op til jul. Alt konfekt. Fra de helt klassiske marcipansnitter med nougat til den store julekonfektroulade overtrukket med chokolade, hvor jeg ælter marcipan med praline og fylder den med hakkede agen-svesker, som har trukket i armagnac.
De to ovennævnte konfekteksempler er begge meget traditionelle. Indlægget her er også en god anledning til at vende tilbage til mere juletraditionssnak, som jeg påbegyndte med specierne lige inden Peter så skønt hyldede boeuf béarnaisen.
Hjemmelavet bounty kan virke en smule utraditionelt, men ikke desto mindre en af vores traditioner i min familie, som den perfekte afveksling til en marcipanberiget juletid.
Fremgangsmåden er lige så simpel – let og med få ingredienser – som til den klassiske marcipankonfekt, men hvis man generelt set har en hang til en kokoscremet bounty, så er resultatet her meget mere interessant og tilfredsstillende.
Tre ingredienser tages i brug: kondenseret mælk, kokosmel og lækker mørk chokolade.
Jeg kan ikke selv give jer de rigtige mål, da jeg bare plejer at blande mælk og kokos til den rette bounty-konsistens og former det til små brød, som stilles på køl et par timer, inden de skal overtrækkes med smeltet chokolade (og drysses med lidt kokos for ekstra lir)
Imidlertid men jeg fandt nogle mål her, som jeg godt kan stå indefor:
1 dåse kondenseret mælk, 300 g kokosmel, 200 g chokolade til overtræk.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Mmm, det lyder så lækkert! Jeg må også snart lave bounties igen!
kh Anne
Karen Thulesen skriver
Nu har jeg lavet dem for andet år i træk, og de ER ET HIT! Jeg tænkte dog på igen, hvordan du får dem så fine i formen? Og har du en særlig teknik til at få dem overtrukket med chokolade?
Anne au Chocolat skriver
Kære Karen,
Dejligt at de hitter! 🙂 Jeg tror bare, at jeg er heldig og prøver mig frem, men det er vigtigt at massen er forholdsvis kold, når den skal formes til brød.
Kh Anne
Kathe - Rav food skriver
Hejsa
Jeg plejer at lave mine Bounty med “det tykke” fra en dåse kokosmælk. Desværre har de en tendens til at smuldre, så jeg vil helt sikkert forsøge mig med din version. Det ser ud som om, de har en super fin konsistens 🙂
Kh Kathe
Kathe - Rav food skriver
Jeg må helt sikkert prøve disse. Vi plejer at lave dem med cremen fra kokosmælk, men de har en tendens til at smuldre. Disse ser utrolig lækre ud 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathe
De er super lækre og meget nemme 😉
Kh Anne
Tinna Budtz skriver
Hejsa
Lyder lækkert, skal den kondenserede mælk, koges først som der står på dåsen?
Mvh
Tinna
Anne au Chocolat skriver
Kære Tinna
Jeg beklager det sene svar. Jeg holdt jul i New York og er først lige kommet tilbage til Kbh (og bloggen) i dag.
Den skal ikke koges først nej. Håber du har haft en god jul.
Kh Anne
Kamille skriver
Jeg har lavet dem før, de bliver super lækre, men de er svære at forme. Kh Kamille
Annette skriver
De er så gode!! Et godt tricks er at komme LIDT vand på fingerne. Så bliver de nemme at forme..