E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jule-te trøfler med Christmas Tea fra NUTE

29. november 2013 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

juletrøfler4

Der er kommet en ny økologisk te på det danske marked. Den hedder NUTE og forener smage fra det skandinaviske landskab med økologiske teer fra Fjernøsten. Serien består af sorte teer, grønne teer, en rød og en hvid te. Min yndlings er nok den grønne Raspberry & Thyme.
Det er ingen hemmelig, at jeg har fået et ny favorit mærke inden for te, og det står allerede mit hjerte nært, selvom teerne først lige er kommet i butikkerne. Men jeg har også været så heldig at kunne kigge lidt med fra sidelinjen til fødslen af NUTE. To af mine venner, Jonas Astrup og Stine Friese, har nemlig været med til at skabe teen. Jonas har haft en vigtig rolle i tilblivelsen af teernes fine smagskombinationer, og Stine har designet NUTE brandets visuelle identitet. De er så mega seje begge to! Her ses de til et NUTE event med tesmaging i POP UP NR 103 på Gl. Kongevej forleden. Jeg har lånt instagrambilledet fra den skønne pop-up butiks profil @popupnr103.

Skærmbillede 2013-11-28 kl. 22.40.44
Jeg bidrog også til eventet med lidt chokoladesøde sager blandt andet i form af disse krydrede jule-te trøfler lavet med NUTEs Christmas Tea, som er en sort assam te med lækker og hyggelig smag af allehånde, kirsebær, muskatnød, kardemomme og nellike. Desuden pyntede jeg et par af mine chokoladeballader med en italiensk marengs twistet med Earl Grey. Det var vanvittigt lækkert, og jeg lover at give jer den opskrift snarest også.

juletrøfler
Juletrøflerne lavede jeg med AMMA 60%, men en hvilken som helst god chokolade med en kakaoprocent i 60’erne kan bruges. Den er den slags silkebløde trøfler, som bare smelter på tungen og lægger op til, at man spiser en mere. Og også gerne en til. Det sprøde knas fra de eksotiske kakaonibs giver et fint modspil til smelte-på-tungen-trøflerne.

juletrøfler2

Jule-te trøfler
ca. 25 stk

220 ml piskefløde
2 spsk Christmas Tea fra NUTE
240 g mørk chokolade, jeg brugte AMMA 60%
30 g smør, stuetempereret
50 g AMMA kakaonibs

Hak chokoladen og smelt den (lad den ikke overstige 55 grader). Bring piskefløden i kog sammen med juleteen. Si teen fra og hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste tredjedel fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Tilsæt til sidst smørret lidt ad gangen. For at ganachen får den mest optimale konsistens, stavblend den da gerne til sidst. Hæld massen i en form forret med film eller bagepapir og sørg for, at massen er dækket godt til (film eller papirskal helt ned og røre ved massens overflade). Lad ganachen sætte sig helt på køl. Helst natten over.
Blend kakaonibsene lidt finere. Skær ganachen i små firkanter, vend dem i kakaonibs og spis dem!

juletrøfler3 juletrøfler1

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokoladetrøfler, jule-te, NUTE, NUTE organic, økologisk te, trøfler

Previous Post: « Gavekort til ‘Lykken er chokolade’
Next Post: Julekonfekt med After Eight til 1. søndag i advent »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    29. november 2013 kl. 19:26

    De trøfler var vidunderlige, Anne!
    Hvis jeg ikke får lavet andet julekonfekt i år, så bliver det dem, der bliver prioriterede!!
    Tusind tak for et dejligt arrangement i de skønneste omgivelser hos Pop Up 103, her kan man bestemt godt finde en julegave eller to!
    Hav en herlig weekend!
    KH

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2013 kl. 12:52

    Kære Mette,
    Hvor er du sød! Det glæder mig at høre, at du kunne lide dem!
    Og jeg var SÅ glad for, at du var med til arrangementet.
    Nyd din eksotiske weekend.
    Kh Anne

  3. Hans Olsen skriver

    1. december 2013 kl. 00:11

    Glædelig juletid.

    De ser lækre ud dine trøfler med the.
    Meget er med kaffe, så hvorfor ikke med the.
    De skal så absolut prøves.

    Hilsner fra Hans Olsen
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  4. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2013 kl. 22:49

    Kære Hans
    De er nemlig også super lækre 🙂
    Kh Anne

  5. Line Jensen skriver

    16. november 2014 kl. 15:22

    Ser virkelig lækre ud – især for en te-fanatiker som mig 🙂 Men hvor mon man kan købe NUTE? Her i Kbh?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap