Dadelkuglerne her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet mit foretrukne varme krydderi – kanel – i disse dadelkugler, da alt hvad jeg har lyst til at spise i denne kolde tid er varme og hygge i hver en mundfuld.
Jeg elsker, at de også smager af appelsin, men min søde kollega Karen har lært mig at putte kaffe i de sunde dadelbidder. Det må blive næste gang. Karens sunde og ‘kaffede’ dadelguf smagte i hvert fald skønt på arbejdet.
Disse en anelse juleagtige dadelkugler spiste jeg med min veninde Caroline, som jeg samtidigt kunne byde på kaffe i C(hokolade) koppen. En ganske særlig hyggestund:)
Dadelkugler (30 stk)
200 g dadler, uden sten
200 g mandler, blendet til mel
½ appelsin, saften af
1 1/2 tsk kanel
2 spsk kakaopulver fra Valrhona
¼ tsk havsalt
Til at rulle kuglerne i:
20 g kakaopulver fra Valrhona
20 g kokosmel
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.
Nataliechristina skriver
Ej hvor ser det bare godt ud anne!!
Marina skriver
Endnu en opskrift jeg er nødt til at prøve!
Piskeriset skriver
Dejligt alternativ til de traditionelle konfektsager. Jeg har også lige købt en masse dadler, der skal indgå i diverse gode julesager 🙂
Katrine skriver
Fantastisk opskrift! Mon du vil dele opskriften hvor der puttes kaffe i? 🙂
Ditte skriver
Jeg var inde på chokolade hotellet og købt noget (sjovt nok) chokolade og ekspedienten sagde straks, at Anne au Chocolat har skrevet om præcis den chokolade på sin blog. Han tog sin telefon frem for at vise mig det 😉
Nu bliver jeg jo så nødt til at følge din lækre blog.
Og dine julekugler ser lækre ud btw 🙂
Ellen skriver
Hvor ser de bare skønne ud 🙂 De må på to-do listen i denne uge.
Christina Wonsbeck skriver
Mums, det ser lækkert ud!!! 🙂
Trine s skriver
både disse og abrikoskugler er da et hit 🙂
Dejligt med nogle lidt sundere alternativer til julhyggen med familien 🙂
LEAntropisk skriver
Hej Anne 🙂
Jeg har et lille spørgsmål. Er der _meget_ stor forskel på kakaopulver? Jeg laver pt dadel/kokos kugler i lange baner, men ruller dem i en kalleukendt kakaopulver, som ikke er vildt imponerende. Overvejer at finde ud af hvor i Randers man kan få noget godt kakaopulver, men kan det betale sig?
/Lea
Pernille skriver
Lækkert!
Anne, hvor er det nu at kopperne er fra? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nataliechristina
Tusind tak 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marina
Jeg kunne ikke være mere enig 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Det lyder bare skønt!
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Jeg skal lige høre min kollega Karen ad 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte
Hahah hvor sødt af Mikkel 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ellen
Det lyder bare godt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina
Jeg kunne godt spise én lige nu! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine
Det glæder mig at høre! Har du også prøvet figenkuglerne?:)
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lea
Jeg synes bestemt, at det kan betale sig med en god kakao og jeg elsker Valrhonas.
Håber du har mod på at prøve en anden så 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Pernille
Jeg har købt kopperne i Urban Room i Guldbergsgade på Nørrebro 🙂
Kh Anne
Astrid skriver
Hvor er de bare lækre. Dem vil jeg forsøge mig med i morgen 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Det lyder super godt 🙂 Rigtig god fornøjelse!
Kh Anne
Julie / My Passions skriver
Uh ja, skal også have lavet en omgang dadelkugler snart 🙂 Og ja, de er virkelig gode med kaffe i også – så lækre
Iben Færgemann skriver
De sidste uspiste “juledadler” blev forarbejdet til kugler efter din opskrift.
Nej, hvor de smager godt!
Nem opskrift og dejligt resultat!
Jeg kan godt lide, at de ikke er så søde.
Skal bestemt også prøve dem med kaffe.
Anne au Chocolat skriver
Kære Iben
Det lyder så dejligt 🙂
Kh Anne
Nadia skriver
Hej Anne
Kan jeg erstatte kakaopulveret med 70% blendet chokolade? Eller andet..?
Tak for en god blog 🙂
Nadia skriver
Hej Anne
Hvor kan jeg købe den gode chokolade, udover i magasin?
Tak for en god blog 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia,
Jeg går ud fra, at du taler om Valrhona chokoladen? 🙂 Den kan du købe en mange specialforretninger i Danmark. Hvor bor du henne? Jeg vil i øvrigt nok anbefale dig at holde dig til kakaopulver her.
Kh Anne
Lene skriver
Hej Anne
Kan man erstatte mandlerne med noget andet? Jeg kan ikke tåle mandler, der ikke har været varmebehandlet. Man kan vel ikke blende mandler er har været varmebehandlet til mel?
Og hvor længe vil du mene at disse dadelkugler kan holde sig i køleskabet?
Lene
Anette Andersen skriver
Hej Anne
Jeg smagte forleden dine lækkerier, dadelkugler, i Magasin sidste fredag. Nu har jeg købt ind til at lave dem her i weekenden. Imidlertid er jeg i tvivl om, hvorvidt mandlerne skal smuttes? Det skal de jo nok?
vh. Anette
Anne au Chocolat skriver
Kære Anette,
Det er ikke nødvendigt at smutte mandlerne 🙂
Tak for sidst!
Kh Anne