Dadelkuglerne her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet mit foretrukne varme krydderi – kanel – i disse dadelkugler, da alt hvad jeg har lyst til at spise i denne kolde tid er varme og hygge i hver en mundfuld.
Jeg elsker, at de også smager af appelsin, men min søde kollega Karen har lært mig at putte kaffe i de sunde dadelbidder. Det må blive næste gang. Karens sunde og ‘kaffede’ dadelguf smagte i hvert fald skønt på arbejdet.
Disse en anelse juleagtige dadelkugler spiste jeg med min veninde Caroline, som jeg samtidigt kunne byde på kaffe i C(hokolade) koppen. En ganske særlig hyggestund:)
Dadelkugler (30 stk)
200 g dadler, uden sten
200 g mandler, blendet til mel
½ appelsin, saften af
1 1/2 tsk kanel
2 spsk kakaopulver fra Valrhona
¼ tsk havsalt
Til at rulle kuglerne i:
20 g kakaopulver fra Valrhona
20 g kokosmel
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.

