E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Julede dadelkugler

27. november 2012 af Anne au Chocolat 32 kommentarer

Dadelkuglerne her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet mit foretrukne varme krydderi – kanel – i disse dadelkugler, da alt hvad jeg har lyst til at spise i denne kolde tid er varme og hygge i hver en mundfuld.
Jeg elsker, at de også smager af appelsin, men min søde kollega Karen har lært mig at putte kaffe i de sunde dadelbidder. Det må blive næste gang. Karens sunde og ‘kaffede’ dadelguf smagte i hvert fald skønt på arbejdet.
Disse en anelse juleagtige dadelkugler spiste jeg med min veninde Caroline, som jeg samtidigt kunne byde på kaffe i C(hokolade) koppen. En ganske særlig hyggestund:)

Dadelkugler (30 stk)
200 g dadler, uden sten
200 g mandler, blendet til mel
½ appelsin, saften af
1 1/2 tsk kanel
2 spsk kakaopulver fra Valrhona
¼ tsk havsalt
Til at rulle kuglerne i:
20 g kakaopulver fra Valrhona
20 g kokosmel

Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: dadelkugler, dessert, hygge, kakao, sundt slik

Previous Post: « Chokoladeballaden kommer i Go’ Morgen Danmark i morgen
Next Post: Chokolade Ballade i Meyers Madhus »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nataliechristina skriver

    27. november 2012 kl. 09:42

    Ej hvor ser det bare godt ud anne!!

  2. Marina skriver

    27. november 2012 kl. 12:27

    Endnu en opskrift jeg er nødt til at prøve!

  3. Piskeriset skriver

    27. november 2012 kl. 18:20

    Dejligt alternativ til de traditionelle konfektsager. Jeg har også lige købt en masse dadler, der skal indgå i diverse gode julesager 🙂

  4. Katrine skriver

    27. november 2012 kl. 20:39

    Fantastisk opskrift! Mon du vil dele opskriften hvor der puttes kaffe i? 🙂

  5. Ditte skriver

    27. november 2012 kl. 21:33

    Jeg var inde på chokolade hotellet og købt noget (sjovt nok) chokolade og ekspedienten sagde straks, at Anne au Chocolat har skrevet om præcis den chokolade på sin blog. Han tog sin telefon frem for at vise mig det 😉
    Nu bliver jeg jo så nødt til at følge din lækre blog.

    Og dine julekugler ser lækre ud btw 🙂

  6. Ellen skriver

    28. november 2012 kl. 09:16

    Hvor ser de bare skønne ud 🙂 De må på to-do listen i denne uge.

  7. Christina Wonsbeck skriver

    28. november 2012 kl. 12:57

    Mums, det ser lækkert ud!!! 🙂

  8. Trine s skriver

    28. november 2012 kl. 14:55

    både disse og abrikoskugler er da et hit 🙂
    Dejligt med nogle lidt sundere alternativer til julhyggen med familien 🙂

  9. LEAntropisk skriver

    28. november 2012 kl. 17:03

    Hej Anne 🙂

    Jeg har et lille spørgsmål. Er der _meget_ stor forskel på kakaopulver? Jeg laver pt dadel/kokos kugler i lange baner, men ruller dem i en kalleukendt kakaopulver, som ikke er vildt imponerende. Overvejer at finde ud af hvor i Randers man kan få noget godt kakaopulver, men kan det betale sig?

    /Lea

  10. Pernille skriver

    28. november 2012 kl. 21:27

    Lækkert!
    Anne, hvor er det nu at kopperne er fra? 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:22

    Kære Nataliechristina

    Tusind tak 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:22

    Kære Marina

    Jeg kunne ikke være mere enig 😉

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:22

    Kære Piske

    Det lyder bare skønt!

    Kram

  14. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:23

    Kære Katrine

    Jeg skal lige høre min kollega Karen ad 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:23

    Kære Ditte

    Hahah hvor sødt af Mikkel 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:24

    Kære Ellen

    Det lyder bare godt 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:24

    Kære Christina

    Jeg kunne godt spise én lige nu! 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:24

    Kære Trine

    Det glæder mig at høre! Har du også prøvet figenkuglerne?:)

    kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:25

    Kære Lea

    Jeg synes bestemt, at det kan betale sig med en god kakao og jeg elsker Valrhonas.

    Håber du har mod på at prøve en anden så 🙂

    kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:26

    Kære Pernille

    Jeg har købt kopperne i Urban Room i Guldbergsgade på Nørrebro 🙂

    Kh Anne

  21. Astrid skriver

    8. december 2012 kl. 23:16

    Hvor er de bare lækre. Dem vil jeg forsøge mig med i morgen 🙂

  22. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:40

    Kære Astrid,
    Det lyder super godt 🙂 Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  23. Julie / My Passions skriver

    15. december 2012 kl. 20:30

    Uh ja, skal også have lavet en omgang dadelkugler snart 🙂 Og ja, de er virkelig gode med kaffe i også – så lækre

  24. Iben Færgemann skriver

    6. januar 2013 kl. 20:30

    De sidste uspiste “juledadler” blev forarbejdet til kugler efter din opskrift.
    Nej, hvor de smager godt!
    Nem opskrift og dejligt resultat!
    Jeg kan godt lide, at de ikke er så søde.
    Skal bestemt også prøve dem med kaffe.

  25. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2013 kl. 09:31

    Kære Iben

    Det lyder så dejligt 🙂

    Kh Anne

  26. Nadia skriver

    21. september 2013 kl. 12:23

    Hej Anne

    Kan jeg erstatte kakaopulveret med 70% blendet chokolade? Eller andet..?
    Tak for en god blog 🙂

  27. Nadia skriver

    21. september 2013 kl. 12:28

    Hej Anne

    Hvor kan jeg købe den gode chokolade, udover i magasin?
    Tak for en god blog 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2013 kl. 11:51

    Kære Nadia,
    Jeg går ud fra, at du taler om Valrhona chokoladen? 🙂 Den kan du købe en mange specialforretninger i Danmark. Hvor bor du henne? Jeg vil i øvrigt nok anbefale dig at holde dig til kakaopulver her.
    Kh Anne

  29. Lene skriver

    22. november 2014 kl. 18:14

    Hej Anne

    Kan man erstatte mandlerne med noget andet? Jeg kan ikke tåle mandler, der ikke har været varmebehandlet. Man kan vel ikke blende mandler er har været varmebehandlet til mel?

    Og hvor længe vil du mene at disse dadelkugler kan holde sig i køleskabet?

    Lene

  30. Anette Andersen skriver

    3. december 2015 kl. 20:39

    Hej Anne
    Jeg smagte forleden dine lækkerier, dadelkugler, i Magasin sidste fredag. Nu har jeg købt ind til at lave dem her i weekenden. Imidlertid er jeg i tvivl om, hvorvidt mandlerne skal smuttes? Det skal de jo nok?
    vh. Anette

  31. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:28

    Kære Anette,
    Det er ikke nødvendigt at smutte mandlerne 🙂
    Tak for sidst!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. 19. december - konfektfavoritter - Anne au Chocolat siger:
    19. december 2016 kl. 07:48

    […] Julede dadelkugler […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap