E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kakaokugler med svesker fra Agen, crunchy peanutbutter og mandler

22. marts 2013 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

kugler1

Søde små stykker sundhed, som smager så super skønt.

kugler

Super nemme og ditto lækre sunde kakaokugler med mine yndlings svesker fra Agen, mandler og peanutbutter. Hvis man ønsker mere crunch, tag da 25 g mandler fra og hak dem i stedet for. En lille weekendtreat måske?

25 kugler

75 g mandler
150 g svesker uden sten (gerne dem fra Agen)
50 g crunchy peanutbutter
5 g kakao (gerne den fra Valrhona)
1 øko appelsin, reven skal af

lidt ekstra kakao til at trille kuglerne i.

Blend alle ingredienserne sammen og tril dem til kugler, som rulles i kakao. Opbevar dem på køl og nyd dem til en kop te eller kaffe!

 

kugler3

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: kakao, mandler, peanutbutter, Pruneaux d'Agen, svesker, valrhona

Previous Post: « Chokoladeovertrukket Kaju Burfi med tranebær
Next Post: En lille skål fuld af morgenlykke »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. mette skriver

    22. marts 2013 kl. 10:41

    Hej Anne,

    Det der er tarveligt!!

    Nørj, hvor kunne jeg godt…..!!

    Blev så glad da du skrev om Kaju Burfi. Har lige fået en pakke af en kollega fra Indien. Og så har jeg forresten også lige booket min næste rejse derud til Juni!

    Men inden da skal jeg (næsten) til Brasilien sammen med dig.

    Glæder mig.

    Kh, Mette

  2. Line skriver

    22. marts 2013 kl. 11:20

    Jeg syns du er saa utrolig god til aa ta fotografier. Dine bilder blir bare saa lekre! En riktig proffesjonell fotograf! 🙂
    Ha en dejlig soed weekend!
    Knus!

  3. Tine Bo skriver

    24. marts 2013 kl. 16:14

    Mums, hvor er de gode 🙂
    Jeg lavede disse kugler i fredags men dyppede dem i smeltet mørk chokolade i stedet for kakao – min veninde syntes de smagte af snickers 😀

    Smagte også super godt til vanilieisen 😉

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2013 kl. 17:23

    Søde Mette

    Ih jeg glæder mig også meget 🙂

    kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2013 kl. 17:23

    Kæreste Line
    Tak hvor er du bare sød! Håber ikke at du smelter i Chennai.
    God påske.

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2013 kl. 17:24

    Kære Tine

    God idé med mørk chokolade! Det gør jeg næste gang 😉

    kh Anne

  7. Janni skriver

    31. marts 2013 kl. 19:28

    Hold nu op, der er gode! Jeg har lige lavet en stak, dog med dadelmasse, da min blender er i stykker, så det duede ikke med svesker. Hvilken peanutbutter bruger du, eller er der én du kan anbefale? Det er fantastisk at snyde den søde tand – når man nu elsker det søde liv, men gerne vil holde lidt igen indimellem 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2013 kl. 21:25

    Kære Janni
    Dejligt at høre 🙂 Jeg bruger denne peanutbutter https://anneauchocolat.dk/?p=7052

    kh Anne

  9. Line Q skriver

    7. maj 2013 kl. 11:44

    Hold fast de er lækre og får da virkelig lyst til at guffe. Bliver det ikke stærkt med kakaopulver på den måde? Men appelsin og chokolade er totalt yndlingsmix. Mums. Tror også jeg vil lave halv dadel og halv sveske. Tak for opskriften

  10. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2013 kl. 17:17

    Kære Line Q,
    Jeg synes ikke, at det bliver stærkt, men du kan jo altid trille dem i kokosmel i stedet 🙂 God fornøjelse!

    Kh Anne

  11. Mian skriver

    14. november 2014 kl. 22:06

    Hold nu op, der er gode! Jeg har lige lavet en stak, dog med dadelmasse, da min blneder er i stykker, se5 det duede ikke med svesker. Hvilken peanutbutter bruger du, eller er der e9n du kan anbefale? Det er fantastisk at snyde den sf8de tand ne5r man nu elsker det sf8de liv, men gerne vil holde lidt igen indimellem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap