E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lækre karameller

2. oktober 2009 af Anne au Chocolat 166 kommentarer

caramel-1

I sidste uge var jeg et smut forbi Karamelleriet i Jægersborggade i København, som laver alverdens lækre flødekarameller og fudge. Jeg fik en længere snak med karamelmageren og kom i den forbindelse til at tænke på de karameller, jeg plejer at lave. Karamellerne er også super lækre og bløde og chewy, og opskriften er  enkel, da den ikke kræver ikke sukkertermometer for at lykkes. Det eneste svære er at vente på, at karamelmassen stivner på køl, inden man kan skære den ud til små karameller – og smage dem.

Opskriften er:

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g

120 g smør

2 spsk honning

150 g rørsukker

(hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder, you name it..)

Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Tilsæt nu fyld efter lyst. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned. Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.

Her efter kan man jo vælge at overtrække dem med chokolade. Jeg hakker dem også nogle gange og bruger dem sammen med hjemmelavet vanilleis og chokolade som her på billedet:

caramelis

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: karamel, kondenseret mælk

Previous Post: « Il Dona – Københavns nye grøntsagsmekka
Next Post: Jeg photoshopper aldrig madbilleder! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    15. november 2015 kl. 09:41

    Hej Anne

    Jeg har før prøvet denne opskrift, men massen blev simpelthen for grynet og fik slet ikke den fine karamelfarve, som på dit billede. Så jeg vil gerne vide om man skal koge dåsen inden man koger massen sammen med de andre ingredienser? 🙂

    Mvh
    Julie

  2. Laila Andersen skriver

    15. december 2015 kl. 12:24

    Hej Laila

  3. Jette skriver

    21. december 2015 kl. 09:02

    Hej Anne
    har lavet dine lækre karameller med et super godt resultat 😀 meeen her i huset synes vi dog at de er ALT for søde, kan jeg uden problemer tilsætte væsentligt mindre sukker uden at resultatet bliver dårligere ?

  4. Spisesteder-Odense.dk skriver

    24. april 2016 kl. 11:32

    Mmmmmm de ser virkelig lækre ud, og har en dåse kondenseret mælk som skal bruges.. så nu vil jeg smutte ud og købe de resterende ingredienser, og afprøve denne opskrift..
    Håber de bliver lige så lækre som de ser ud, og ikke bliver for hårde (eller knasende) som jeg nogle gange synes hjemmelavede karameller kan blive..

    God søndag.. 🙂

  5. Majbrit Smed Hansen skriver

    24. november 2016 kl. 06:47

    Hej Anne. Mine karameller stod i fryseren natten over og er fortsat meget bløde og svære at skære ud – hvad tænker du, at jeg har gjort forkert?

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:06

    Kære Majbrit,
    Hmm, de har nok ikke fået helt længe nok på komfuret. Men hvad med at bruge dem til lun karamelsovs til is eller på chokoladekage? 🙂

  7. Nanna skriver

    14. december 2016 kl. 12:33

    Tusinde tak for denne fantastiske opskrift. Lavede dem i går og de er helt vildt gode.?

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2016 kl. 17:21

    Kære Nanna,
    Det glæder mig at høre 🙂 Selv tak!
    Kh Anne

  9. Pia skriver

    16. december 2017 kl. 21:49

    Hej Anne,
    Jeg har prøvet at lave karamel til Toffee I mikroovn, har ikke noget sukker termometer.
    Jeg arbejder tit med kondenseret mælk, vil din opskrift egne sig til Toffee tror du?
    Mange julehilsner Pia ??

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2017 kl. 12:31

    Kære Pia,
    Ja det tror jeg godt! 🙂
    Kh Anne

  11. Katja Brønd skriver

    7. oktober 2018 kl. 19:28

    Jeg har lavet disse karameller mange gange efterhånden.. De er også gode med lidt salt i.
    Er faldet over kondenserer mælk med forskellige smage (kaffe, jordbær, tiramisu og chokolade) som jeg vil prøve om fungerer til karamellerne.. 😊

  12. Pernille skriver

    20. december 2018 kl. 21:27

    Hej Anne.
    Vil man kunne bruge dulce de leche i stedet for kondenseret mælk? Og hvordan med sikkermængden i så fald, vil du tro?
    Bedste hilsner,
    Pernille.

  13. Ane Bøiehøj skriver

    6. august 2019 kl. 22:08

    Hej, kan man gøre noget, så de bliver mere hårde?
    De smager ellers super godt 😋
    Mvh Ane

  14. Ane skriver

    17. september 2019 kl. 15:16

    Hej,
    Jeg har lavet karameller én gang med kondenseret mælk fra en dåse og 2 gange med hjemmelavet kondenseret mælk. Da jeg lavede med kond. mælk fra dåse blev de gode.
    De to gange hvor jeg har brugt hj.l. kond. mælk er karamellerne enten blevet alt for flydende eller alt for hårde. Er der nogen der ved om det er fordi, at det er bedst at bruge kond. mælk fra dåse?
    Mvh Ane

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Karameller med fleur de sel, rosiner og hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:26

    […] af jer har garanteret allerede stiftet bekendtskab med mine karameller lavet med kondenseret mælk. Til dem som ikke kender dem endnu, er der vist ikke andet at sige end, […]

  2. Fudge med ristede hasselnødder - Anne au Chocolat siger:
    13. april 2017 kl. 11:38

    […] med ristede hasselnødder for jer her på bloggen. En simpel opskrift som tager udgangspunkt i disse karameller, jeg delte på bloggen for over 7 år siden. I denne udgave varmes karamelmassen lidt mere op, så […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap