I sidste uge var jeg et smut forbi Karamelleriet i Jægersborggade i København, som laver alverdens lækre flødekarameller og fudge. Jeg fik en længere snak med karamelmageren og kom i den forbindelse til at tænke på de karameller, jeg plejer at lave. Karamellerne er også super lækre og bløde og chewy, og opskriften er enkel, da den ikke kræver ikke sukkertermometer for at lykkes. Det eneste svære er at vente på, at karamelmassen stivner på køl, inden man kan skære den ud til små karameller – og smage dem.
Opskriften er:
1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
(hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder, you name it..)
Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Tilsæt nu fyld efter lyst. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned. Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.
Her efter kan man jo vælge at overtrække dem med chokolade. Jeg hakker dem også nogle gange og bruger dem sammen med hjemmelavet vanilleis og chokolade som her på billedet:


