E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små chokolader til kaffen og lidt om weekendens Kagefestival

24. august 2012 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Jeg bliver glad, når jeg får serveret små chokolader til kaffen. Der er noget ekstra lækkert og ganske hyggeligt over denne smukke forening af kaffe og chokolade, som I allerede har læst om her på bloggen adskillige gange. Jeg elsker også selv at servere dem. Små chokolader er generelt bare hyggelige. Også uden kaffe. Forleden havde jeg smeltet for meget chokolade til et andet projekt, og resultatet blev disse tre små chokolader. En hvid, lys og mørk.
I den hvide smeltede Ivoire chokolade puttede jeg hakkede ristede hasselnødder, som gav et sprødt crunch til chokoladen, da den størknede (i børnehaven var den hvide Rittersport med hasselnødderne i min favorit!). Den lyse Jivara tilførte jeg saltede peanuts og kokosmel, hvilket bidrog med et lidt eksotisk, frækt, sprødt, salt og sødt twist. Den smeltede mørke Manjari blev fordelt på bagepapir i cirkler på størrelse med en femmer og drysset med usaltede pistacier og tørrede tranebær. Jeg elsker både farvespillet og smagen i denne lille chokolade (som lidt af en forsimplet udgave en af fransk mendiant).

Tre simple chokolader, som jeg holder meget af. Men jeg er også glad for de mere avancerede, og i morgen får jeg formentlig lov til at smage en masse af dem, da jeg er blevet bedt om at være med i dommerpanelet til Kagefestivalen i Carls Have, som er arrangereret af Københavns Konditorlaug og løber af stablen lørdag og søndag fra 12-18 i forbindelse med Copenhagen Cooking. Jeg skal dømme de fyldte chokolader, som er en konkurrence for professionelle, og derudover skal jeg være med til at kåre den bedste æbletærte/æblekage, som er en konkurrence for amatører. Jeg glæder mig til det og er utroligt beæret over at skulle tage del i disse begivenheder. Derudover er jeg lykkelig ved tanken om, at der er skabt en festival, som hylder kærligheden til kagerne.

I kan læse meget mere om den søde Kagefestival lige her – ses vi? 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokolade, copenhagen cooking, ivoire, jivara, kagefestival, Manjari, små chokolade, valrhona

Previous Post: « En tallerkenfuld sommerkærlighed
Next Post: Himmelske brownies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    24. august 2012 kl. 13:15

    Hej Anne!
    Har du noen gang proevd aa bruge te i sjokoladene dine? Det er dejlig! Melkesjokolade med chai te er min favoritt! Men sjokolade med sjasmin te er ogsaa dejlig! Jeg elsker ogsaa kombinasjonen av sjokolade og lavendel!
    En stor soed knus til deg! 🙂

  2. TARTESANDCARO skriver

    26. august 2012 kl. 18:35

    so pretty and tasty !
    what a beautiful world !
    so nice photo

  3. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2012 kl. 19:19

    Kære Line
    Nej, men det må jeg i hvert fald prøve snart!
    Det lyder jo himmelske altså 🙂

    Kram til dig i Chennai,
    Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2012 kl. 19:20

    Dear Tartes and Caro
    Merci bcp 😉

    Bisous
    Anne

  5. ida skriver

    26. august 2012 kl. 19:24

    Hej anne, jeg elsker Toms guldkarameller! Så jeg tænkte om du måske, på et tidpunkt, kunne tænkte dig at prøve at lave hjemmelavede guldkarameller og dele dem med os?? 😀
    Det ville være lækkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap