Super simple, sprøde og chewy müslibarer, som er geniale til madpakken, at have med på farten generelt eller bare at hapse derhjemme. Mange opskrifter på müslibarer laves uden ovn. Disse müslibarer får dog en lille tur i ovnen, og det er selvfølgelig et trin ekstra i opskriften, men til gengæld kvitteres der med den absolut skønneste sprødhed, som er det perfekte modspil til de chewy rosiner (som forbliver dejligt søde under bagningens lave temperaturer)
Drizzle gerne lidt chokolade på toppen. Jeg har brugt Valrhonas “jordbær chokolade“, men alle slags gode chokolader er med garanti fine!
Müslibarer
12 stk
100 g honning
40 g smør
55 g hasselnødder
55 g mandler
120 g havregryn
1 nip salt
1/4 tsk kanel (kan udelades)
20 g sesamfrø
10 g birkes
50 g rosiner
Evt. chokolade til at dyppe i/drizzle over
Smelt honning og smør sammen i en gryde. Hak i mellem tiden hasselnødder og mandler fint (i hånden eller i en foodprocessor) og kom dem i en skål sammen med havregryn, salt, kanel, sesamfrø, birkes og rosiner. Tilsæt den varme blanding af honning og smør og rør godt rundt. Kom müsliblandingen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og brug evt. bunden af et glas eller skål til at udjævne laget lige tykt over det hele og pres godt sammen. Lad den sætte sig i køleskabet i 1 time og skær derefter ud i müslibarer. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 100 grader varmluft i 30 minutter i ovnen. Køl helt af opbevar dem i en lufttæt beholder.
Signe Poulsen skriver
De ser vildt lækre ud.
Når du skriver, at du skærer dem ud og bager dem, tager du dem så ud af formen og sætter på en bageplade enkeltvist inden de kommer i ovnen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe
Tak for det skarpe øje og det gode spørgsmål 🙂 Du har gættet helt rigtigt, og jeg har netop tilføjet den ekstra info, som jo er meget væsentlig for opskriften.
Kh Anne