Dette indlæg er sponsoreret af Karolines Køkken.
Som jeg fortalte lige her i mandags, er jeg med i Karolines Køkkens kampagne ”I Godt Selskab”, som med fokus på det gode selskab byder på inspiration til nye lækre madoplevelser og retter med den dejlige fløde som hovedingrediens eller i hvert fald vigtig medspiller i opskriften.
I læste også, at jeg mildt sagt er kæmpe piskeflødefan. Når den piskes med let hånd til skum og bruges til pynt på kager, i lagkager eller andre frugtdesserter, slår mine smagsløg flik-flak af glæde. Nu lader det til, at vejret bliver lunere, og solen titter endnu mere frem, og så elsker jeg at kombinere årtidens frugter og bær med knas og letpisket fløde i desserter, som serveres på terrassen. Jeg glæder mig som et lille barn til, at jordbær og blåbær gror frem fra planterne i vores lille have, for så er det for mig rigtig sommer.
Og jeg har set helt vildt frem til at dele opskriften på denne vanvittigt lækre abrikostrifli med jer, nu hvor de friske abrikoser atter frister på frugthylden i supermarkedet. Det er blevet til en sand sommerdessert med masser af smag i form af bagte abrikoser, hjemmelavede makroner og en letpisket flødeskum lavet af Frisk Dansk Piskefløde 38% fra Karolines Køkken, som binder desserten så fint sammen med sin klassiske smag og cremede konsistens.
En simpel dessert som alligevel imponerer. Den byder på den helt rette balance mellem sødt og syrligt, bløde og sprøde konsistenser og fine farver. Som I nok godt kan høre, synes jeg, at kombinationen af de bagte aromatiske abrikoser, de knasende sprøde makroner med masser af intens mandelsmag og letpisket flødeskum som prikken over i’et er helt vild genial.
Jeg håber, at I synes det samme!
Husk at alle vores opskrifter og flødetips kommer til at ligge samlet på Karolines Køkkens hjemmeside.
Abrikostrifli med flødeskum og hjemmebagte makroner
4 personer
Bagte abrikoser:
12 abrikoser
80 g sukker
Makroner:
60 g mandler
140 g sukker
1 æggehvide
3 dl Frisk Dansk Piskefløde 38% fra Karolines Køkken
Bagte abrikoser:
Skyl abrikoserne og skær dem midt over. Fjern stenene og del abrikoserne i kvarte. Kom abrikosbådene i et ildfast fad med midten opad og drys med sukker. Bag abrikoserne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er møre men stadig holder formen. Køl dem af.
Makroner:
Kom mandler i en minihakker eller blender og blend til mandelmel. Tilsæt sukker og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1krone med god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 160 grader varmluft i 15-17 minutter, til de er fint gyldne. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.
Samling af triflien:
Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis bagte abrikoser, flødeskum og knuste makroner i fire portionsglas og server straks. Triflierne kan også laves et par timer i forvejen og stilles på køl indtil servering. Men så bliver makronerne en anelse bløde. Det er en smagssag!
R. Gala skriver
Mums. Benyttede mig af denne opskrift i weekenden med stor succes, så tak for det! Jeg synes virkelig at den er flot at sætte på bordet til gæsterne. Før i tiden benyttede jeg mig af denne https://www.knorr.dk/opskrifter/gulerods-dessert men synes godt at denne her er god!