E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brombærmousse med appelsin

22. marts 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer


Foråret lader stadig vente på sig, og vi vågnede i dag til endnu en snedækket vinteragtig morgen. Heldigvis fandt jeg en pose brombær fra vores sommerhushave i fryseren og tryllede disse simple brombærmousser med et aromatisk fint tvist af appelsin frem på nul komma fem. Så blev alt lige lidt dejligere igen.

Ha’ en fin torsdag ♥

Brombærmousse med appelsin
4 portioner

225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1/2 øko appelsin
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Forslag til pynt:
Stedmoderblomster
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Brombær
Marengs
Crumbleknas 

Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt appelsinskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Fordel brombærrene fra sigten i bunden af de fire glas. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i de fire portionsglas og stil på køl i 2-3 timer inden servering.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Chokoladeintense tærter med hindbær og farvefine marengs
Next Post: Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    4. april 2018 kl. 12:29

    Hej,
    Jeg kan se du bruge den lækre crumbleknas i flere af dine opskrifter, jeg tænker derfor om man evt. med fordel ville kunne fryse den ned?
    Og tak for altid inspirerende og lækre opskrifter! 🙂
    Maria

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2018 kl. 09:36

    Kære Maria,
    Ja det tror jeg sagtens at du kan! Og ellers kan du i hvert fald fryse det i ubagt tilstand og så bage det løbende. Jeg plejer oftest bare at opbevare crubmleknas i en lufttætbeholder, det kan holde sig lækkert i flere uger synes jeg 🙂

  3. Helene skriver

    7. december 2018 kl. 20:31

    Kan den laves dagen før eller skal den laves de få timer før?

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2018 kl. 14:40

    Kære Helene
    Det kan den sagtens 🙂

  5. Anne skriver

    17. december 2018 kl. 21:57

    Hej Anne. Hvad er de lilla “æg” du har brugt som pynt? Mange hilsner Anne

  6. Inge Bressendorff skriver

    3. april 2019 kl. 13:05

    Hej Anne
    Jeg vil gerne lave din brombær mousse, men jeg kan ikke forstå hvad det mørke er der er i bunden af glasset.

    Hilsen Inge

  7. Julie skriver

    27. oktober 2019 kl. 10:11

    Hej Anne, hvad er det i bunden af glasset?

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2019 kl. 09:56

    Kære Julie,
    Det er brombærrene fra kompotten, som blev til overs, når brombærsaften sies fra til moussen:)

  9. Bente blendstrup skriver

    23. oktober 2020 kl. 19:37

    Har idag lavet din brombær
    Meget lækker og nem at lave 🤗

  10. Bente blendstrup skriver

    23. oktober 2020 kl. 19:37

    Jeg har idag læbet din brombær mousse
    Meget lækker og nem at lave 👍

  11. Marianne skriver

    25. august 2021 kl. 17:35

    Kan jeg bruge saft fra appelsinen i stedet for skallen?

  12. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:24

    Kære Marianne
    Det har jeg ikke prøvet, så jeg kan ikke svare dig på resultatet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap