Foråret lader stadig vente på sig, og vi vågnede i dag til endnu en snedækket vinteragtig morgen. Heldigvis fandt jeg en pose brombær fra vores sommerhushave i fryseren og tryllede disse simple brombærmousser med et aromatisk fint tvist af appelsin frem på nul komma fem. Så blev alt lige lidt dejligere igen.
Ha’ en fin torsdag ♥
Brombærmousse med appelsin
4 portioner
225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1/2 øko appelsin
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde
Forslag til pynt:
Stedmoderblomster
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Brombær
Marengs
Crumbleknas
Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt appelsinskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Fordel brombærrene fra sigten i bunden af de fire glas. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i de fire portionsglas og stil på køl i 2-3 timer inden servering.


