Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Brombærmousse med appelsin

22. marts 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer


Foråret lader stadig vente på sig, og vi vågnede i dag til endnu en snedækket vinteragtig morgen. Heldigvis fandt jeg en pose brombær fra vores sommerhushave i fryseren og tryllede disse simple brombærmousser med et aromatisk fint tvist af appelsin frem på nul komma fem. Så blev alt lige lidt dejligere igen.

Ha’ en fin torsdag ♥

Brombærmousse med appelsin
4 portioner

225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1/2 øko appelsin
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Forslag til pynt:
Stedmoderblomster
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Brombær
Marengs
Crumbleknas 

Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt appelsinskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Fordel brombærrene fra sigten i bunden af de fire glas. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i de fire portionsglas og stil på køl i 2-3 timer inden servering.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Chokoladeintense tærter med hindbær og farvefine marengs
Next Post: Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    4. april 2018 kl. 12:29

    Hej,
    Jeg kan se du bruge den lækre crumbleknas i flere af dine opskrifter, jeg tænker derfor om man evt. med fordel ville kunne fryse den ned?
    Og tak for altid inspirerende og lækre opskrifter! 🙂
    Maria

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2018 kl. 09:36

    Kære Maria,
    Ja det tror jeg sagtens at du kan! Og ellers kan du i hvert fald fryse det i ubagt tilstand og så bage det løbende. Jeg plejer oftest bare at opbevare crubmleknas i en lufttætbeholder, det kan holde sig lækkert i flere uger synes jeg 🙂

  3. Helene skriver

    7. december 2018 kl. 20:31

    Kan den laves dagen før eller skal den laves de få timer før?

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2018 kl. 14:40

    Kære Helene
    Det kan den sagtens 🙂

  5. Anne skriver

    17. december 2018 kl. 21:57

    Hej Anne. Hvad er de lilla “æg” du har brugt som pynt? Mange hilsner Anne

  6. Inge Bressendorff skriver

    3. april 2019 kl. 13:05

    Hej Anne
    Jeg vil gerne lave din brombær mousse, men jeg kan ikke forstå hvad det mørke er der er i bunden af glasset.

    Hilsen Inge

  7. Julie skriver

    27. oktober 2019 kl. 10:11

    Hej Anne, hvad er det i bunden af glasset?

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2019 kl. 09:56

    Kære Julie,
    Det er brombærrene fra kompotten, som blev til overs, når brombærsaften sies fra til moussen:)

  9. Bente blendstrup skriver

    23. oktober 2020 kl. 19:37

    Har idag lavet din brombær
    Meget lækker og nem at lave 🤗

  10. Bente blendstrup skriver

    23. oktober 2020 kl. 19:37

    Jeg har idag læbet din brombær mousse
    Meget lækker og nem at lave 👍

  11. Marianne skriver

    25. august 2021 kl. 17:35

    Kan jeg bruge saft fra appelsinen i stedet for skallen?

  12. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:24

    Kære Marianne
    Det har jeg ikke prøvet, så jeg kan ikke svare dig på resultatet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap