E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Brombærmousse med appelsin

22. marts 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer


Foråret lader stadig vente på sig, og vi vågnede i dag til endnu en snedækket vinteragtig morgen. Heldigvis fandt jeg en pose brombær fra vores sommerhushave i fryseren og tryllede disse simple brombærmousser med et aromatisk fint tvist af appelsin frem på nul komma fem. Så blev alt lige lidt dejligere igen.

Ha’ en fin torsdag ♥

Brombærmousse med appelsin
4 portioner

225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1/2 øko appelsin
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Forslag til pynt:
Stedmoderblomster
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Brombær
Marengs
Crumbleknas 

Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt appelsinskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Fordel brombærrene fra sigten i bunden af de fire glas. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i de fire portionsglas og stil på køl i 2-3 timer inden servering.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Chokoladeintense tærter med hindbær og farvefine marengs
Next Post: Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    4. april 2018 kl. 12:29

    Hej,
    Jeg kan se du bruge den lækre crumbleknas i flere af dine opskrifter, jeg tænker derfor om man evt. med fordel ville kunne fryse den ned?
    Og tak for altid inspirerende og lækre opskrifter! 🙂
    Maria

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2018 kl. 09:36

    Kære Maria,
    Ja det tror jeg sagtens at du kan! Og ellers kan du i hvert fald fryse det i ubagt tilstand og så bage det løbende. Jeg plejer oftest bare at opbevare crubmleknas i en lufttætbeholder, det kan holde sig lækkert i flere uger synes jeg 🙂

  3. Helene skriver

    7. december 2018 kl. 20:31

    Kan den laves dagen før eller skal den laves de få timer før?

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2018 kl. 14:40

    Kære Helene
    Det kan den sagtens 🙂

  5. Anne skriver

    17. december 2018 kl. 21:57

    Hej Anne. Hvad er de lilla “æg” du har brugt som pynt? Mange hilsner Anne

  6. Inge Bressendorff skriver

    3. april 2019 kl. 13:05

    Hej Anne
    Jeg vil gerne lave din brombær mousse, men jeg kan ikke forstå hvad det mørke er der er i bunden af glasset.

    Hilsen Inge

  7. Julie skriver

    27. oktober 2019 kl. 10:11

    Hej Anne, hvad er det i bunden af glasset?

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2019 kl. 09:56

    Kære Julie,
    Det er brombærrene fra kompotten, som blev til overs, når brombærsaften sies fra til moussen:)

  9. Bente blendstrup skriver

    23. oktober 2020 kl. 19:37

    Har idag lavet din brombær
    Meget lækker og nem at lave 🤗

  10. Bente blendstrup skriver

    23. oktober 2020 kl. 19:37

    Jeg har idag læbet din brombær mousse
    Meget lækker og nem at lave 👍

  11. Marianne skriver

    25. august 2021 kl. 17:35

    Kan jeg bruge saft fra appelsinen i stedet for skallen?

  12. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:24

    Kære Marianne
    Det har jeg ikke prøvet, så jeg kan ikke svare dig på resultatet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap