E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben

24. marts 2018 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

God lørdag formiddag, folkens. Jeg håber, at I nyder weekenden.

Jeg deler i dag opskriften på en genial lækker tærte, som består af den smørsprødeste tærtebund fyldt med saftig frangipane med masser af mandelsmag, mælkechokoladesødme og friskhed fra brombær og hindbær. Og med rigelige mængder af den fuldfede cremefraiche til. Tærten vakte glæde i kageklubben med min søde Emily i går, som denne gang var en home edition. Hjemme hos Emily ♥ Den hyggeligste kagetradition proppet med velsmag, livsnydelse, venindetid, grin og tanker. Det kan anbefales!

Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (jeg brugte 60 g mandelmel og 20 g helt finthakkede mandler)
2 æg
80 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)

Fyld:
50-60 g brombær, friske eller frosne
50-60 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl, mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Hak mælkechokolade fint og vend den i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Tryk brombær og hindbærrene forsigtigt ned i dejen og drys med mandelflager. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af, og nyd den gerne med en fuldfed creme fraiche til.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brombærmousse med appelsin
Next Post: Cremefraiche brombær tærter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lene skriver

    27. marts 2018 kl. 21:07

    Denne tærte ser virkelig lækker ud. Når du skriver mandelmel er det så fra en pose eller har du selv lavet mel ved at blende mandler ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2018 kl. 22:35

    Kære Lene,
    Tak skal du have 🙂 Du kan gøre begge dele – bruge mandelmel fra pose eller blende mandlerne fint. Jeg plejer at gøre enten eller, men denne gang havde jeg kun lige præcis 60 g mandelmel og måtte blende de sidste 20 g af hele mandler. Det gik så fint 🙂
    Kh Anne

  3. Anna skriver

    27. marts 2018 kl. 22:41

    Hej Anne
    Kan man lave dobbelt portion og fordele dejen i en almindelig tærteform og en springform? Eller skal man helst bruge en tærtering? 🙂

  4. Silje skriver

    28. marts 2018 kl. 00:57

    Hej! Kan en springform bruges?
    Kram

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2018 kl. 12:38

    Kære Anna,
    Du kan sagtens bruge en almindelig tærteform 🙂 Hvor stor er den? 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2018 kl. 12:39

    Kære Silje,
    Jeg ville nok bruge en almindelig tærteform, hvis du har sådan en 🙂
    Kh Anne

  7. Sine skriver

    28. marts 2018 kl. 17:57

    Hej Anne,

    Nøj hvor har jeg cravings efter den her kage! Specielt efter Emily Salomons lovprisende ord om samme! Jeg har tænkt mig at skulle lave kagen til påskebordet her i weekenden og så stødte jeg på en pakke marcipan. Er det muligt at bruge den til frangipan-massen? Tænkte det kunne gå an for at give noget lignende? Hvordan ville du have båret dig ad med det?

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2018 kl. 19:14

    Kære Sine,
    Den er altså også god 🙂 Ja, jeg tror også, at det ville bliver lækkert med marcipanfyld. Brug marcipanfyldet i denne opskrift og gang med to: https://anneauchocolat.dk/kager/smaa-aebletaerter-med-marcipan-og-kanel/ 🙂
    Kh Anne

  9. Lene Kay skriver

    31. marts 2018 kl. 08:09

    Kære Anne!
    Vi var så heldige at få del i resterne, og den smagte så dejligt, 1000 tak !
    Hvornår fjerner du bageringen? Når kagen er kold eller varm? Rigtig god påske til dig og dine

  10. Line skriver

    31. marts 2018 kl. 15:33

    Hej Anne,

    Er tærten bedst samme dag som den bages, eller vil det være ok at bage den dagen før den skal serveres?

    De bedste hilsner,
    Line

  11. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2018 kl. 19:35

    Kære Line,
    Tærtedejen er sprødest på førstedagen men er næste lige så lækker dagen efter. Skal opbevares på køl 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2018 kl. 19:43

    Kære søde Lene,
    TAK! Hvor dejligt at du også syntes om den! Det er lidt forskelligt, hvornår jeg fjerner den. Men oftest når tærten er kølet lidt af. Men du kan gøre, som du føler for. God påske til jer <3
    Kh Anne

  13. Sine skriver

    2. april 2018 kl. 11:18

    Hej Anne,

    Tusind tak for tippet med marcipanmassen, den blev SÅ god! Fortsat god påske 🙂

    Mvh

    Sine

  14. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2018 kl. 11:23

    Kære Sine,
    Juhuu tak for tilbagemelding 🙂

  15. Marie skriver

    11. juni 2018 kl. 14:49

    Hej 🙂

    Kan denne fryses? Jeg er ved at planlægge bryllupsreception, som vi skal holde hjemme i haven. Jeg vil selv bage kage, så jeg leder efter opskrifter på gode og festlige kager, som jeg kan lave op forhånd og som kun kræver minimal “pyntning” på selve dagen.

    På forhånd tak – og tak for en super blog 🙂

    Marie

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2018 kl. 08:40

    Kære Marie,
    Tillykke med det kommende bryllup 🙂
    Tærter er lidt svære at lave i forvejen, hvis man gerne vil have en helt sprød bund og smagsoplevelse. Så jeg vil nok ikke anbefale denne her til nedfrysning til et bryllupskagebord.
    Kh Anne

  17. Jimmi skriver

    15. juli 2018 kl. 22:38

    Mon man ville kunne bruge dulcey fra valrhona istedet for jivara?

  18. Lena Thorsson skriver

    26. juli 2018 kl. 22:55

    Hold da op hvor var det en lækker tærte! Jeg udskiftede mælkechokoladen med hvid chokolade og tilføjede lidt citronskal – det kan anbefales – selv på en varm sommerdag!

  19. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:45

    Hvor lyder det bare dejligt, Lena 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:47

    Kære Jimmi,
    Sagtens! Det lyder super lækkert 🙂
    Kh Anne

  21. Jimmi skriver

    4. april 2019 kl. 22:38

    Bruger du egentlig affedtet mandelmel eller bare fintmalede mandler?

    Hold op hvor har du bare mange vildt lækre opskrifter.

  22. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2019 kl. 14:22

    Hej Jimmi,
    Jeg bruger helt almindelig mandelmel eller fintmalede mandler 🙂

  23. Rikke skriver

    13. november 2019 kl. 15:15

    Kan man lave mørdejen og frangipanen dagen før og sætte det på køl? 🙂

  24. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2019 kl. 15:26

    Kære Rikke,
    Jeg har ikke prøvet med ja, det tænker jeg!

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap