E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cremefraiche brombær tærter

27. marts 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Folk spørger tit, hvad jeg får min inspiration fra. Den finder jeg mange steder, men alleroftest ved at kigge i køleskabet. Min mand driller mig på den kærlige måde med, at jeg altid kan kreere en opskrift ud fra, hvad køleskabet gemmer på, og hvad der skal bruges først. Ment på en taknemmelig måde fordi han lige som jeg værdsætter, at vores mad og råvarer ikke går til spilde men når at blive brugt, mens de er friske og lækre.

I dette tilfælde havde jeg en rest af den fuldfede cremefraiche, som i et par dage kiggede på mig, hver gang jeg åbnede køleskabet. Jeg havde også par rester tærtedej i fryseren herfra og herfra, samt de sidste frosne brombær fra sommerhushaven. Det blev til disse smørsprøde små tærter med et forfriskende, cremet og saftigt cremefraiche fyld og lækre aromatisk brombær.

Virkeligt vellykkede og vigtigst: vanvittigt velsmagende ♥

Cremefraiche brombær tærter
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærcoulis:
60 g brombær, friske eller frosne
55 g sukker

Cremefraiche fyld:
175 g cremefraiche 38%
50 g flormelis
1 æg
20 g mel
50 ml piskefløde
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl.

Brombærcoulis:
Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 7-8 minutter, til det tykner let. Hæld brombærrene i en skål til afkøling.

Cremefraiche fyld:
Pisk cremefraiche og flormelis sammen med et piskeris. Pisk ægget i og derefter mel, piskefløde og citronskal.

Samling og bagning:
Fordel cremefraiche fyldet i tærtebundene og kom et par skefulde brombærcoulis ovenpå. Brug en lille kniv til at lave swirl effekten. Bag ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem gerne køle helt af i et par timer, inden de nydes. Og kom dem gerne på køl.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben
Next Post: Hjemmelavede chokolade påskeæg »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    12. april 2018 kl. 15:41

    Jeg har ikke sådan nogle små fine form, men de vil vel sagtens kunne laves i en større almindelig tærteform? Og skal man have noget til eller er det ikke nødvendigt, når nu der er creme fraiche i fyldet.

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. april 2018 kl. 08:26

    Yes det kan sagtens laves i en almindelig tærteform 🙂 Jeg synes, at de er perfekte som de er. Men måske med en kugle vaniljeis til? 🙂

  3. Signe Holm skriver

    29. januar 2020 kl. 11:21

    Ser lækre ud. Kan de fryses?

  4. Anne au Chocolat skriver

    31. januar 2020 kl. 12:12

    Kære Signe,
    Jeg har ikke selv prøvet, men det tænker jeg godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap