Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Cremefraiche brombær tærter

27. marts 2018 af Anne au Chocolat

Folk spørger tit, hvad jeg får min inspiration fra. Den finder jeg mange steder, men alleroftest ved at kigge i køleskabet. Min mand driller mig på den kærlige måde med, at jeg altid kan kreere en opskrift ud fra, hvad køleskabet gemmer på, og hvad der skal bruges først. Ment på en taknemmelig måde fordi han lige som jeg værdsætter, at vores mad og råvarer ikke går til spilde men når at blive brugt, mens de er friske og lækre.

I dette tilfælde havde jeg en rest af den fuldfede cremefraiche, som i et par dage kiggede på mig, hver gang jeg åbnede køleskabet. Jeg havde også par rester tærtedej i fryseren herfra og herfra, samt de sidste frosne brombær fra sommerhushaven. Det blev til disse smørsprøde små tærter med et forfriskende, cremet og saftigt cremefraiche fyld og lækre aromatisk brombær.

Virkeligt vellykkede og vigtigst: vanvittigt velsmagende ♥

Cremefraiche brombær tærter
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærcoulis:
60 g brombær, friske eller frosne
55 g sukker

Cremefraiche fyld:
175 g cremefraiche 38%
50 g flormelis
1 æg
20 g mel
50 ml piskefløde
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl.

Brombærcoulis:
Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 7-8 minutter, til det tykner let. Hæld brombærrene i en skål til afkøling.

Cremefraiche fyld:
Pisk cremefraiche og flormelis sammen med et piskeris. Pisk ægget i og derefter mel, piskefløde og citronskal.

Samling og bagning:
Fordel cremefraiche fyldet i tærtebundene og kom et par skefulde brombærcoulis ovenpå. Brug en lille kniv til at lave swirl effekten. Bag ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem gerne køle helt af i et par timer, inden de nydes. Og kom dem gerne på køl.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben
Next Post: Hjemmelavede chokolade påskeæg »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap