Siden jeg lavede den farvefine hindbærmousse, har jeg drømt om gentage successen med en brombærvariant og bruge nogle af de mange brombær fra vores sommerhushave, som nu hygger i fryseren. Brombærmoussen lavede jeg i går, og nøj den blev god. Som billederne afslører, fik moussen selskab af mælkechokolademousse, brownie og pistacier. Jeg blev helt glad indeni, da jeg smagte første mundfuld. Og lykken fortsatte. Christian var meget begejstret for moussen, da han hjemvendt fra arbejde satte skeen i den. Og den hittede også hos vores søde nabo-naboer Christina og Jacob, som fik de sidste to til dessert.
Men ærligt talt, what’s not to like? 🙂 En luftig, cremet, syrligt sød og utroligt smuk brombærmousse toppet med et lag silkeblød og letsaltet mælkechokolademousse samt små stykker af brownie, brombær og knasende grønne pistacier. Det er altså godt!
Brombærbærmousse med chokoladet topping
4 personer
Brombærmousse:
225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde
Mælkechokolademousse:
110 ml piskefløde
50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 nip salt
Pynt:
Brownie
Grønne pistacier
Friske eller frosne brombær
Brombærmousse:
Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 2 timer.
Mælkechokolademousse:
Hak mælkechokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 50 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris) indtil chokoladen er smeltet. Drys salt i. Pisk den resterende fløde til let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel oven på brombærmousse og stil tilbage på køl i minimum 3 timer inden servering.
Ved servering:
Drys med stykker af brownie, hakkede pistacier og brombær.
Britt skriver
Hvor indgår saltet i opskriften på chokolademoussen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Britt,
God spottet. tak! Jeg har tilføjet “Drys salt i” til opskriften nu 🙂
kh Anne
Trine skriver
Hej Anne
Kan de fine brombærmousse holde et par dage i køleskabet?
Hilsen
Trine
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
De kan i hvert fald godt laves dagen før 🙂
Kh Anne
Anne skriver
Kan man lave den som en mousse kage med bund under? Eller skal der så mere husblas i?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Ja det kan man, men jeg ville også putte mere husblas i så – halvanden gang 🙂
Nicole skriver
Needing English conversion of these ingredients? cant understand what they are and what gram/ml measurements you are using. Love your recipes. xo
1 nip salt
1/2 bar vanilla
Dough of 1 eaucil lemon
1,5 leaf house
Anne au Chocolat skriver
Dear Nicole,
Thanks for using my recipes. Here is little explanation:
1 pinch of salt
Seeds from 1/2 vanilla bean
Finely grated zest from 1 organic lemon
1,5 leaf of gelatine (1 leaf weighs 1,7 g) 🙂
Helle skriver
Kan man lave chokolademousse med en mørk chokolade i stedet for??
Den ser meget lækker ud!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle,
Ja det kan du sagtens 🙂
Katrine skriver
Mon man kan supplere med lidt hindbær? Har ikke helt nok brombær…
Sanne skriver
Virkelig lækker dessert. Kan man mon bytte om på lagene, så chokoladen kommer nederst?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne,
Tak! Ja, det tror jeg sagtens 🙂
Randi skriver
Hmm. min chokolademousse er blevet helt flydende, og ganache-delen var endda næsten helt kold inden jeg puttede flødeskummet i. Nu hvor den står i køleskabet kan jeg se, at den deler sig igen.
Har du nogen ide om hvad jeg har gjort galt?
Anne au Chocolat skriver
Kære Randi,
Hmm.. det lyder underligt! Har du mon pisket fløden for lidt eller har de ikke stået på køl længe nok? Det varme vejr kan desværre nok også spille ind.
Kh Anne
Emma skriver
Hej Anne
Jeg synes min brombærmousse skifter farve i glasset. Det ser egentligt meget flot ud, men det ser lidt ud som om, saften løber ned i bunden af glassene. Har du nogen idé om, hvordan det kan være?