E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brombærmousse med chokoladet topping

26. september 2017 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Siden jeg lavede den farvefine hindbærmousse, har jeg drømt om gentage successen med en brombærvariant og bruge nogle af de mange brombær fra vores sommerhushave, som nu hygger i fryseren. Brombærmoussen lavede jeg i går, og nøj den blev god. Som billederne afslører, fik moussen selskab af mælkechokolademousse, brownie og pistacier.  Jeg blev helt glad indeni, da jeg smagte første mundfuld. Og lykken fortsatte. Christian var meget begejstret for moussen, da han hjemvendt fra arbejde satte skeen i den. Og den hittede også hos vores søde nabo-naboer Christina og Jacob, som fik de sidste to til dessert.

Men ærligt talt, what’s not to like? 🙂 En luftig, cremet, syrligt sød og utroligt smuk brombærmousse toppet med et lag silkeblød og letsaltet mælkechokolademousse samt små stykker af brownie, brombær og knasende grønne pistacier. Det er altså godt!

Brombærbærmousse med chokoladet topping
4 personer

Brombærmousse:
225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Mælkechokolademousse:
110 ml piskefløde
50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 nip salt

Pynt:
Brownie
Grønne pistacier
Friske eller frosne brombær

Brombærmousse:
Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 2 timer.

Mælkechokolademousse:
Hak mælkechokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 50 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris) indtil chokoladen er smeltet. Drys salt i. Pisk den resterende fløde til let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel oven på brombærmousse og stil tilbage på køl i minimum 3 timer inden servering.

Ved servering:
Drys med stykker af brownie, hakkede pistacier og brombær.


Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Medjool dadler med marcipan, chokolade og pistacie
Next Post: Fem efterårslækre æbleopskrifter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Britt skriver

    26. september 2017 kl. 20:21

    Hvor indgår saltet i opskriften på chokolademoussen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. september 2017 kl. 08:56

    Kære Britt,
    God spottet. tak! Jeg har tilføjet “Drys salt i” til opskriften nu 🙂
    kh Anne

  3. Trine skriver

    9. oktober 2017 kl. 17:04

    Hej Anne
    Kan de fine brombærmousse holde et par dage i køleskabet?

    Hilsen

    Trine

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2017 kl. 17:09

    Kære Trine,
    De kan i hvert fald godt laves dagen før 🙂
    Kh Anne

  5. Anne skriver

    22. oktober 2017 kl. 00:00

    Kan man lave den som en mousse kage med bund under? Eller skal der så mere husblas i?

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2017 kl. 10:22

    Kære Anne,
    Ja det kan man, men jeg ville også putte mere husblas i så – halvanden gang 🙂

  7. Nicole skriver

    12. december 2017 kl. 00:05

    Needing English conversion of these ingredients? cant understand what they are and what gram/ml measurements you are using. Love your recipes. xo

    1 nip salt
    1/2 bar vanilla
    Dough of 1 eaucil lemon
    1,5 leaf house

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2017 kl. 08:19

    Dear Nicole,
    Thanks for using my recipes. Here is little explanation:
    1 pinch of salt
    Seeds from 1/2 vanilla bean
    Finely grated zest from 1 organic lemon
    1,5 leaf of gelatine (1 leaf weighs 1,7 g) 🙂

  9. Helle skriver

    29. december 2017 kl. 14:57

    Kan man lave chokolademousse med en mørk chokolade i stedet for??

    Den ser meget lækker ud!!

  10. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2017 kl. 17:15

    Kære Helle,
    Ja det kan du sagtens 🙂

  11. Katrine skriver

    20. januar 2018 kl. 08:32

    Mon man kan supplere med lidt hindbær? Har ikke helt nok brombær…

  12. Sanne skriver

    1. april 2018 kl. 17:36

    Virkelig lækker dessert. Kan man mon bytte om på lagene, så chokoladen kommer nederst?

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2018 kl. 19:34

    Kære Sanne,
    Tak! Ja, det tror jeg sagtens 🙂

  14. Randi skriver

    7. august 2018 kl. 20:31

    Hmm. min chokolademousse er blevet helt flydende, og ganache-delen var endda næsten helt kold inden jeg puttede flødeskummet i. Nu hvor den står i køleskabet kan jeg se, at den deler sig igen.
    Har du nogen ide om hvad jeg har gjort galt?

  15. Anne au Chocolat skriver

    8. august 2018 kl. 09:26

    Kære Randi,
    Hmm.. det lyder underligt! Har du mon pisket fløden for lidt eller har de ikke stået på køl længe nok? Det varme vejr kan desværre nok også spille ind.
    Kh Anne

  16. Emma skriver

    30. december 2018 kl. 23:39

    Hej Anne
    Jeg synes min brombærmousse skifter farve i glasset. Det ser egentligt meget flot ud, men det ser lidt ud som om, saften løber ned i bunden af glassene. Har du nogen idé om, hvordan det kan være?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap