
Siden jeg lavede den farvefine hindbærmousse, har jeg drømt om gentage successen med en brombærvariant og bruge nogle af de mange brombær fra vores sommerhushave, som nu hygger i fryseren. Brombærmoussen lavede jeg i går, og nøj den blev god. Som billederne afslører, fik moussen selskab af mælkechokolademousse, brownie og pistacier. Jeg blev helt glad indeni, da jeg smagte første mundfuld. Og lykken fortsatte. Christian var meget begejstret for moussen, da han hjemvendt fra arbejde satte skeen i den. Og den hittede også hos vores søde nabo-naboer Christina og Jacob, som fik de sidste to til dessert.
Men ærligt talt, what’s not to like? 🙂 En luftig, cremet, syrligt sød og utroligt smuk brombærmousse toppet med et lag silkeblød og letsaltet mælkechokolademousse samt små stykker af brownie, brombær og knasende grønne pistacier. Det er altså godt!
Brombærbærmousse med chokoladet topping
4 personer
Brombærmousse:
225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde
Mælkechokolademousse:
110 ml piskefløde
50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 nip salt
Pynt:
Brownie
Grønne pistacier
Friske eller frosne brombær
Brombærmousse:
Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 2 timer.
Mælkechokolademousse:
Hak mælkechokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 50 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris) indtil chokoladen er smeltet. Drys salt i. Pisk den resterende fløde til let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel oven på brombærmousse og stil tilbage på køl i minimum 3 timer inden servering.
Ved servering:
Drys med stykker af brownie, hakkede pistacier og brombær.

