E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fem efterårslækre æbleopskrifter

28. september 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

En af de absolut bedste ting ved efteråret er alle de sprøde, saftigt søde og let syrlige, modne danske æbler, som kan plukkes fra træerne lige nu, og som findes i massevis i supermarkederne. Jeg har fundet fem æblefavoritter frem fra bloggens arkiver, som jeg synes godt kunne fortjene lidt opmærksomhed.  Jeg håber (læs: er sikker på), at de kan forsøde hjemmet og gøre alt lidt mere efterårslækkert hos jer <3

Det var Emily, som foreslog mig at lave den slags indlæg i ny og næ, fordi der jo er så mange opskrifter i mit “bagkatalog”. Den gode idé fra mesterbloggeren har jeg skrevet mig bag øret og tænkt at efterleve. Emily og jeg har i øvrigt startet en kageklub, hvor vi sammen besøger lækre kagesteder og spiser kage. Dejligt koncept, ik? 🙂


Vi starter fra morgenstunden med denne knasende sprøde æblegranola, hvor en syrligt sød æblemos binder granolaen sammen i fine chunks og samtidig forærer den masser af smag og en helt perfekt sødme.


Eller hvad med en crumble, som emmer langt væk af efterår og hygge og er varm og intens i smagen? Det perfekte treat efter en gåtur i skoven eller bare som en sød og lynhurtig hverdagsdessert. Denne efterårscrumble byder på æbler, blommer, og blåbær samt krydret ingefær, som tilfører crumblen en helt igennem hyggelig smag under det knasende, smørsprøde crumblelag på toppen.


Intet efterår uden æblekage, og der skal helst være kanel i. Denne saftige æblekanelkage vækker minder fra barndommen og bør nydes helt nybagt – og gerne lun.


Den klassiske italienske flødedessert panno cotta får ofte selskab af friske bær, men rosmarin stegte æbler er altså et genialt alternativ i efterårsmånederne. Og gerne sammen med lidt sprød nøddekrokant med hvid chokolade.


Og sidst men ikke mindst skal I ikke snydes for denne labre lyserøde æblestang med saftig marcipanremonce, som jeg for præcist 6 år siden i dag delte opskriften på. Der boede jeg stadig på kollegie og brugte ret ofte det rå betongulv som fotobaggrund 🙂

Ha’ en sød torsdag! <3

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brombærmousse med chokoladet topping
Next Post: Banangranola med masser af knas »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap