E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Fem efterårslækre æbleopskrifter

28. september 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

En af de absolut bedste ting ved efteråret er alle de sprøde, saftigt søde og let syrlige, modne danske æbler, som kan plukkes fra træerne lige nu, og som findes i massevis i supermarkederne. Jeg har fundet fem æblefavoritter frem fra bloggens arkiver, som jeg synes godt kunne fortjene lidt opmærksomhed.  Jeg håber (læs: er sikker på), at de kan forsøde hjemmet og gøre alt lidt mere efterårslækkert hos jer <3

Det var Emily, som foreslog mig at lave den slags indlæg i ny og næ, fordi der jo er så mange opskrifter i mit “bagkatalog”. Den gode idé fra mesterbloggeren har jeg skrevet mig bag øret og tænkt at efterleve. Emily og jeg har i øvrigt startet en kageklub, hvor vi sammen besøger lækre kagesteder og spiser kage. Dejligt koncept, ik? 🙂


Vi starter fra morgenstunden med denne knasende sprøde æblegranola, hvor en syrligt sød æblemos binder granolaen sammen i fine chunks og samtidig forærer den masser af smag og en helt perfekt sødme.


Eller hvad med en crumble, som emmer langt væk af efterår og hygge og er varm og intens i smagen? Det perfekte treat efter en gåtur i skoven eller bare som en sød og lynhurtig hverdagsdessert. Denne efterårscrumble byder på æbler, blommer, og blåbær samt krydret ingefær, som tilfører crumblen en helt igennem hyggelig smag under det knasende, smørsprøde crumblelag på toppen.


Intet efterår uden æblekage, og der skal helst være kanel i. Denne saftige æblekanelkage vækker minder fra barndommen og bør nydes helt nybagt – og gerne lun.


Den klassiske italienske flødedessert panno cotta får ofte selskab af friske bær, men rosmarin stegte æbler er altså et genialt alternativ i efterårsmånederne. Og gerne sammen med lidt sprød nøddekrokant med hvid chokolade.


Og sidst men ikke mindst skal I ikke snydes for denne labre lyserøde æblestang med saftig marcipanremonce, som jeg for præcist 6 år siden i dag delte opskriften på. Der boede jeg stadig på kollegie og brugte ret ofte det rå betongulv som fotobaggrund 🙂

Ha’ en sød torsdag! <3

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brombærmousse med chokoladet topping
Next Post: Banangranola med masser af knas »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap