Denne crumble lavede jeg som dessert til fælles-middagen på kollegiet sidste mandag. Min sidste fælles-middag. Jeg flyttede nemlig i lørdags, som I nok har læst. Jeg har pt. intet internet i lejligheden, så jeg sidder på arbejdet og blogger. Det har jeg nemlig fået lov til 🙂 Nå men da crumblen skulle spises, var det jo allerede helt mørkt udenfor, og som I nok efterhånden har forstået, så elsker jeg altså dagslys. Derfor gemte jeg en portion, som jeg varmede op i ovnen efter arbejde dagen efter. Så jeg nåede at knipse et billede, mens det stadig var lyst. Jubii. Hvad gør man ikke for kageskønhed? Den smagte i øvrigt stadig fantastisk. Kombinationen af pære og chokolade er jo lidt af en lækker klassiker, og så tænkte jeg, at den ville være himmelsk i en crumble med flødeskum til. Jeg tænkte helt korrekt. Folk var ellevilde med den – jeg havde altså også proppet den med en hulens masse lys og mørk chokolade.
Til 8 personer brugte jeg
125 g mel
125 g havregryn
250 g sukker
250 smør
5 store pærer, skåret i mindre stykker
125 g hakket mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g hakket lys chokolade, Jivara fra Valrhona
Bland sukker, mel og havregryn sammen og smuldr smørret i til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel pærerne i bunden af et stort ildfast fad og drys chokoladerne ud over. Smuldr til sidst crumbledejen over og bag herligheden i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min – eller til crumblen har fået en fin gylden farve.
Servér crumblen lun med flødeskum eller en skefuld vanilleis til.
Rikke skriver
Ummmm…Ser virkelig lækker ud…Mon ikke også den vil være god med lidt syrlige æbler?
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Jo, det kan godt være 🙂
Jeg er bare ikke vant til at spise chokolade og æbler sammen. Er du ?
Marie Rytter skriver
Ååååh hvor ser den lækker ud, Anne. Jeg mindes med savl i mundvigene vores fælles stikkelsbær-ribs-crumble sidste sommer!
For øvrigt så har Mads ønsket sig din gulerodskage, når vi skal holde hans fødselsdag på søndag. Glæder mig til at afprøve den 🙂
foodfanatic skriver
Kombinationen lyder himmelsk søde Anne. En rigtig hyggedessert efter mit hjerte. Jeg tror, at dine tidligere bofæller kommer til at savne dig (men altså ikke kun pga. kagerne).
Kh Nadia
Anne au Chocolat skriver
Kære Rytter
Den var også super lækker, den crumble vi lavede! Det lyder hyggeligt med gulerodsfødselsdagskage 🙂
KRAM
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Du er sød! Vi skal snart ses igen 🙂
foodfanatic skriver
Helt sikkert. Jeg er i KBH igen fra den 7. december og måneden ud, og er med på kaffe, kage, mad & gløgg 🙂
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Det lyder godt 🙂
KRAM
Kathrine Susan Thermann Forster skriver
Jeg elsker selv crumble, så mon ikke den bare bliver bedre af chokolade 😉
Rikke skriver
Nu er den lavet, men vi synes simpelthen den er alt alt for sød, 250 g sukker…Puhhaa, en anden gang skal der prøves med 125 g..
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Sødme er jo smag og behag. Men ja, hvis den er for sød til dig, er det nok en god idé at reducere sukkermængden til halvdelen. Fortsat god 2. søndag i advent.
Venligst Anne
Heino Pedersen skriver
Hej Anne
Godt nytår!
Jeg ledte, som så ofte før, efter en dessert på din hjemmeside. Den skulle bruges til nytårsaften og være let at gå til, da resten af menuen var temmelig tidskrævende. Skulle jo gerne tilbringe tid med gæsterne og ikke kun i køkkenet. Valget faldt på din Crumble med pære og to slags chokolade.
Den var simpelthen fantastisk! Festen udviklede sig faktisk til noget halv-frækt noget da crumblen kom på bordet. Vores veninde sad nemlig i bedste “When Harry Met Sally”-stil og stønnede hver gang hun tog en bid af desserten. Hun var helt ustyrlig! hehe…
Jeg toppede Crumblen af med en kugle god vanilleis, der smeltede ud over den lune dessert. Der var ikke et øje tørt!