Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Farmors Ediths pandekager

12. februar 2014 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

pandekage2

Da jeg var lille, elskede jeg pandekager. Det gør jeg stadig. De emmer langt væk af hygge og tryghed, og deres “garniture” kan varieres i det uendelige. Min favorit er sukker og citron. Når man både drysser pandekagen med citronsaft og sukker, vinder man en syrlig sødme og masser af sukkerknas mellem tænderne.
Kombinationen har jeg lært i Frankrig, samme sted, som jeg blev præsenteret for pandekagen med nutella og banan. Miam!
På billederne her ser I et nyt slags frisk, sprødt og aromatisk funklende pandekagetilbehør i form af rubinrøde granatæblekerner, hakkede grønne pistacier, hvid vanillesød Ivoire 35% chokolade fra Valrhona og det grove lakridspulver fra Johan Bülow. I den rullede pandekage til højre er der et lag smeltet mørk Caraïbe 66% fra Valrhona.

pandekager

Skønt I med garanti har jeres egen yndlings pandekageopskrift, får I her min. Eller min farmor Ediths. Hemmeligheden bag deres lækkerhed er smeltet smør og kardemomme i dejen. Og barndomsminder. Da min tvillingebror Lars og jeg var små, havde vi altid en konkurrence om, hvem der kunne spise flest pandekager. Det var tider!

Farmor Ediths pandekager
(3 personer)

3 æg
50 g smør, smeltet
3 dl mel
3 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk kardemomme

Pisk smør og æg sammen i en skål. Pisk mel, sukker, kardemomme og de to første dl mælk sammen i en anden skål. Tilsæt tilsidst den sidste dl mælk samt blandingen af æg og smør. Lad dejen hvile 30 minutter på køl. Steg første pandekage i smør. Resten kan steges uden fedtstof.

pandekager1

Skrevet i: Desserter Tags: farmor, farmors pandekager, granatæble, hvid chokolade, ivoire, johan bülow, kardemomme, lakrids, pandekager, pistacienødder, valrhona

Previous Post: « Assistenten i mit køkken
Next Post: Hjemmelavede doughnuts »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Rørbæk skriver

    12. februar 2014 kl. 09:12

    Årh, Anne, din beskrivelse får mine tænder til at løbe i vand! Jeg er selv heeelt vild med citron/sukker kombien. Dejligt indlæg 🙂

  2. Katrine W skriver

    12. februar 2014 kl. 09:30

    Jeg havde en oldemor der hed Edith. Der er noget over det navn 🙂 måske en duft af kardemomme?

  3. foodfanatic skriver

    12. februar 2014 kl. 14:00

    Kære Anne
    De pandekager ser perfekte ud. Jeg for en voldsom trang til at sætte tænderne i sådan en omgang. Nutella og banan plejer at hitte her 🙂
    Kram Nadia

  4. Heidi Vibe skriver

    12. februar 2014 kl. 15:51

    Som man dog kan sidde og blive sentimental i toget. Min farmor hed også Edith, og hendes lidt for tidlige bortgang har medført at jeg ikke husker meget om hende. Men nogle få ting sidder fast. Og de kom lige til mig da jeg læste dit indlæg. Så tak, Anne. Det var dejligt at være tilbage ved farmor Ediths kødgryder for et kort øjeblik! :’-)

  5. Josephine Skov skriver

    12. februar 2014 kl. 17:10

    …Dejlige barndomsminder om en mor foran komfuret, når hun lavede pandekager eller æbleskiver..

  6. Edith skriver

    12. februar 2014 kl. 19:45

    Mmm det ser skønt ud! Jeg bliver også nostalgisk hver gang jeg laver pandekager.
    Hilsen en lidt yngre Edith.

  7. Frida Asmussen skriver

    12. februar 2014 kl. 22:21

    Fristende – får helt lyst til at bage pandekager.
    Og jeg kan godt lide når der både er kardemomme og lidt revet citronskal i dejen.
    Min mor lærte mig at spise dem med sukker og citronsaft.
    De smager også godt med en confit af vand, sukker og vaniliekorn, som opvarmes og irøres lidt maizena. Tilsæt så skønne fileter af citron og afkøl.
    Det er iøvrigt så skønt at få ideer og inspiration til søde sager her hos dig 🙂
    Frida

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:04

    Kære Marie
    Ih hvor er du sød! Det er da også det bedste 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:04

    Kære Katrine
    Du har ret – der er noget særligt over det navn 🙂
    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:04

    Kære Nadia,
    Jeg drømmer også om dem lige nu!
    Kram

  11. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:05

    Kære Heidi
    Jeg er glad for, at min lille erindring kunne vække minder hos dig 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:06

    Kære Josefine,
    Barndomsminder med mad er fantastiske 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:08

    Kære Edith
    Sikke en dejlig hilsen 🙂
    kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:10

    Kære Frida
    Lækkert med citron i dejen også 🙂
    Tak for en dejlig inspiration.
    Kh Anne

  15. Kitta Petersen skriver

    21. august 2014 kl. 15:55

    Kære Anne,

    Fik prøvet din opskrift i dag…den var rigtig dejlig. Og havde aldrig hørt om citron og sukker på pandekagen, men sikke en fest. Det var et rent hit både hos mine drenge og mig selv. God dag til dig…og tak for inspiration. Kitta:-)

  16. Anne skriver

    13. december 2014 kl. 15:49

    Hej:-)
    Har prøvet at lave dem. Måtte løbende tilsætte ekstra mælk, da dejen ikke flød ordentligt ud og pandekagerne blev alt for tykke. Har du min skrevet forkert?

    Hilsen Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap