E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Farmors Ediths pandekager

12. februar 2014 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

pandekage2

Da jeg var lille, elskede jeg pandekager. Det gør jeg stadig. De emmer langt væk af hygge og tryghed, og deres “garniture” kan varieres i det uendelige. Min favorit er sukker og citron. Når man både drysser pandekagen med citronsaft og sukker, vinder man en syrlig sødme og masser af sukkerknas mellem tænderne.
Kombinationen har jeg lært i Frankrig, samme sted, som jeg blev præsenteret for pandekagen med nutella og banan. Miam!
På billederne her ser I et nyt slags frisk, sprødt og aromatisk funklende pandekagetilbehør i form af rubinrøde granatæblekerner, hakkede grønne pistacier, hvid vanillesød Ivoire 35% chokolade fra Valrhona og det grove lakridspulver fra Johan Bülow. I den rullede pandekage til højre er der et lag smeltet mørk Caraïbe 66% fra Valrhona.

pandekager

Skønt I med garanti har jeres egen yndlings pandekageopskrift, får I her min. Eller min farmor Ediths. Hemmeligheden bag deres lækkerhed er smeltet smør og kardemomme i dejen. Og barndomsminder. Da min tvillingebror Lars og jeg var små, havde vi altid en konkurrence om, hvem der kunne spise flest pandekager. Det var tider!

Farmor Ediths pandekager
(3 personer)

3 æg
50 g smør, smeltet
3 dl mel
3 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk kardemomme

Pisk smør og æg sammen i en skål. Pisk mel, sukker, kardemomme og de to første dl mælk sammen i en anden skål. Tilsæt tilsidst den sidste dl mælk samt blandingen af æg og smør. Lad dejen hvile 30 minutter på køl. Steg første pandekage i smør. Resten kan steges uden fedtstof.

pandekager1

Skrevet i: Desserter Tags: farmor, farmors pandekager, granatæble, hvid chokolade, ivoire, johan bülow, kardemomme, lakrids, pandekager, pistacienødder, valrhona

Previous Post: « Assistenten i mit køkken
Next Post: Hjemmelavede doughnuts »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Rørbæk skriver

    12. februar 2014 kl. 09:12

    Årh, Anne, din beskrivelse får mine tænder til at løbe i vand! Jeg er selv heeelt vild med citron/sukker kombien. Dejligt indlæg 🙂

  2. Katrine W skriver

    12. februar 2014 kl. 09:30

    Jeg havde en oldemor der hed Edith. Der er noget over det navn 🙂 måske en duft af kardemomme?

  3. foodfanatic skriver

    12. februar 2014 kl. 14:00

    Kære Anne
    De pandekager ser perfekte ud. Jeg for en voldsom trang til at sætte tænderne i sådan en omgang. Nutella og banan plejer at hitte her 🙂
    Kram Nadia

  4. Heidi Vibe skriver

    12. februar 2014 kl. 15:51

    Som man dog kan sidde og blive sentimental i toget. Min farmor hed også Edith, og hendes lidt for tidlige bortgang har medført at jeg ikke husker meget om hende. Men nogle få ting sidder fast. Og de kom lige til mig da jeg læste dit indlæg. Så tak, Anne. Det var dejligt at være tilbage ved farmor Ediths kødgryder for et kort øjeblik! :’-)

  5. Josephine Skov skriver

    12. februar 2014 kl. 17:10

    …Dejlige barndomsminder om en mor foran komfuret, når hun lavede pandekager eller æbleskiver..

  6. Edith skriver

    12. februar 2014 kl. 19:45

    Mmm det ser skønt ud! Jeg bliver også nostalgisk hver gang jeg laver pandekager.
    Hilsen en lidt yngre Edith.

  7. Frida Asmussen skriver

    12. februar 2014 kl. 22:21

    Fristende – får helt lyst til at bage pandekager.
    Og jeg kan godt lide når der både er kardemomme og lidt revet citronskal i dejen.
    Min mor lærte mig at spise dem med sukker og citronsaft.
    De smager også godt med en confit af vand, sukker og vaniliekorn, som opvarmes og irøres lidt maizena. Tilsæt så skønne fileter af citron og afkøl.
    Det er iøvrigt så skønt at få ideer og inspiration til søde sager her hos dig 🙂
    Frida

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:04

    Kære Marie
    Ih hvor er du sød! Det er da også det bedste 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:04

    Kære Katrine
    Du har ret – der er noget særligt over det navn 🙂
    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:04

    Kære Nadia,
    Jeg drømmer også om dem lige nu!
    Kram

  11. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:05

    Kære Heidi
    Jeg er glad for, at min lille erindring kunne vække minder hos dig 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:06

    Kære Josefine,
    Barndomsminder med mad er fantastiske 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:08

    Kære Edith
    Sikke en dejlig hilsen 🙂
    kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2014 kl. 14:10

    Kære Frida
    Lækkert med citron i dejen også 🙂
    Tak for en dejlig inspiration.
    Kh Anne

  15. Kitta Petersen skriver

    21. august 2014 kl. 15:55

    Kære Anne,

    Fik prøvet din opskrift i dag…den var rigtig dejlig. Og havde aldrig hørt om citron og sukker på pandekagen, men sikke en fest. Det var et rent hit både hos mine drenge og mig selv. God dag til dig…og tak for inspiration. Kitta:-)

  16. Anne skriver

    13. december 2014 kl. 15:49

    Hej:-)
    Har prøvet at lave dem. Måtte løbende tilsætte ekstra mælk, da dejen ikke flød ordentligt ud og pandekagerne blev alt for tykke. Har du min skrevet forkert?

    Hilsen Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap